foto: no "Facebook"
Gundega Skudriņa plūdu pārņemtajā Venēcijā pārvietojas ar miskastes maisiņiem kājās
Gundega Skudriņa Venēcijā, kas piedzīvo ievērojamus plūdus.
Slavenības
2019. gada 13. novembris, 16:22

Gundega Skudriņa plūdu pārņemtajā Venēcijā pārvietojas ar miskastes maisiņiem kājās

Jauns.lv

"Pārvietošanās pa Venēciju tikai peldus un ar miskastes maisiņiem kājās," tā tagad klājas pasākumu aģentūras "Skudras metropole" īpašniecei Gundegai Skudriņai, kas nonākusi vietā, kur gatavojas izsludināt ārkārtas stāvokli.

Kā zināms, Itālijas pilsētā Venēcijā šobrīd ir milzu plūdi, ko izraisījis paisums Adrijas jūrā. Lai gan šis plūdu fenomens, kas tiek saukts par "Acqua Alta", ir periodisks, tik stiprus plūdus Venēcija nav pieredzējusi kopš 1966. gada, ziņo "The Guardian".

Un neko tādu nav pieredzējusi ne tikai Venēcija, neko tādu nav pieredzējusi arī Skudriņa, kas šajā Itālijas pilsētā šobrīd atrodas.

To, kā Venēcijā klājas, viņa atrādījusi sociālās saziņas tīklā "Facebook", atklājot, ka kājās jāauj miskastes maisiņi.

Otrdienas naktī applūduši 85 procenti pilsētas, ūdens līmenis Venēcijā pakāpies līdz 1,87 metriem. Ir ziņas arī par bojāgājušiem. Augstākais ūdens līmenis, kāds jebkad reģistrēts Venēcijā, ir 1,98 metri, tas novērots 1966.gadā.

Kā ziņo Itālijas medijs "Ansa", jau šodien pilsētā gaidāms nākamais ūdens vilnis.

Plūdi visvairāk skar Svētā Marka laukumu, kas atrodas vienā no zemākajām pilsētas vietām. Laukumā esošās Svētā Marka bazilikas vestibils applūda, un tiek plānots naktī novērot šo ēku.

Plūdu radītais posts Venēcijā

Itālijas pilsēta Venēcija gatavojas izsludināt ārkārtas stāvokli sakarā ar milzu plūdiem, ko izraisījis paisums Adrijas jūrā. Lai gan šis plūdu ...

gallery icon
31

Arī pārējā Itālija otrdien piedzīvoja vētras ar lietusgāzēm. Valsts dienvidos lietavu dēļ tika slēgtas skolas Taranto, Brindizi un Materā, kā arī Sicīlijas pilsētās Pocallo un Noto. Šīgada Eiropas Kultūras galvaspilsētā Materā tornado izgāza kokus un apgaismes stabus, kā arī nodarīja postījumus daudzām ēkām un jumtiem, bet nav ziņots, ka būtu ievainotie.