foto: Artūrs Martinovs, Colortime
Vasara 3 minūtēs: "Neon Saturdays" nāk klajā ar rudens drēgnumam nepiemērotu dziesmu
Par godu singla iznākšanai, šo sestdien, 16. novembrī pulksten 21.00, pasākumu vietā “Tallinas pagalms” Rīgā paredzēts grupas koncerts.
Mūzika
2019. gada 13. novembris, 04:13

Vasara 3 minūtēs: "Neon Saturdays" nāk klajā ar rudens drēgnumam nepiemērotu dziesmu

Jauns.lv

Viena no skaļākajām jaunajām Latvijas mūzikas grupām “Neon Saturdays” šodien 13. novembrī nodod klausītājiem savu nākamo singlu un videoklipu. Dziesma “Klejo Sirds” ir stāsts par naiviem miera un patiesas laimes meklējumiem romantiskās attiecībās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Vasarai beidzoties, gribējām ielikt saujiņu piedzīvoto emociju trīs minūtēs. Vēlās naktis, apmeklētie mūzikas festivāli, dejas līdz rītausmai un, protams, jaunu cilvēku satikšana –  iemīlēšanās, ja to tā var nosaukt. Tas, dažos vārdos, arī raksturo jaunās dziesmas vēstījumu,” skaidroja grupas solists Andris Ēvelis.

Rokgrupai netipisko skanējumu “Neon Saturdays” puiši skaidro ar vēlmi atkāpties no ierastā procesa un pieredzēt, apgūt ko jaunu radošā procesa ietvaros. “Atteikšanās no komforta zonas dod lielu brīvību. Rezultātā var tikt pie jaunām, iepriekš nepiedzīvotām noskaņām,” piebilst Ēvelis.

Singls “Klejo Sirds” no šodienas ir pieejams “Spotify”, “Apple Music” un citās lielākajās straumēšanas platformās. Tā videoklipu var noskatīties “Youtube”.

Par godu singla iznākšanai, šo sestdien, 16. novembrī pulksten 21.00, pasākumu vietā “Tallinas pagalms” Rīgā paredzēts grupas koncerts.

Pašmāju grupa, kuru klausās arī ārzemēs

Rokgrupa „Neon Saturdays” dibināta 2012. gadā. Šobrīd tajā darbojas Andris Ēvelis (vokāls), Edvīns Rakickis (ģitāra) un Mārtiņš Rudzītis (basģitāra).

Grupas pastāvēšanas laikā ir iznākuši divi albumi un vairāki singli, kuri iekļuvuši lielāko vietējo radiostaciju topos. 2018. gada albums “Freaks In The Ocean” guva vietējo kritiķu atbalstu un nonāca radio ēterā arī ārpus Latvijas un Baltijas.

Vēl pagājušajā maijā grupa nāca klajā ar savu pirmo dziesmu latviešu valodā. Singla “Tik skaļi” veidošanā iesaistījās arī populārais pašmāju reperis Reiks. Drīz pie klausītājiem nonāca grupas otrais singls latviešu valodā – dziesma “Man nav bail”.

Koncerttūrēs “Neon Saturdays” vairākkārt apceļojusi Baltijas valstis un Lielbritāniju, kur 2015. gadā grupa, kā vieni no pirmajiem Latvijas pārstāvjiem, spēlēja prestižajā Eiropas jauno mūziķu festivālā „The Great Escape”.

2016. gadā, Siguldas festivāla “Sunset Festival” ietvaros “Neon Saturdays” iesildīja festivāla galvenos māksliniekus – angļu rokgrupu “James”, savukārt 2018. gada vasarā grupa iesildīja pasaulslaveno ASV dziedātāju LP (Laura Pergolizzi).

Par „Neon Saturdays” mūziku savulaik ļoti atzinīgi izteicies arī Tims Freizers – „British Academy of Songwriters and Authors” (BASCA) valdes pārstāvis un starptautiski pazīstams dziesmu autors, kurš sacerējis kompozīcijas tādiem māksliniekiem kā Tīna Tērnere, Billijs Maijers un citi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās