Slavenības
2019. gada 12. novembris, 06:48

"Trīc rokas, ļodzās kājas" - Dagmārai Legantei jauns izaicinājums

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

„Man vēl tagad no satraukuma mazliet ļodzās kājas!” aizvadītajā nedēļā, kad tika prezentēts grupas "Jumprava" jaunā singla "Strīds" videoklips, atzinās Dagmāra Legante. Jo tas ir pirmais viņas radītais klips!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Legante atceras, ka pirmās atmiņas par "Jumpravu" viņai ir no 1991. gada, kad grupa ar dziesmu "Peldētājs" uzvarēja "Mikrofona aptaujā": „Mani droši var saukt par "Jumpravas" fani – gāju uz koncertiem, klausījos ierakstus. Man šie puiši ļoti, ļoti, ļoti patika. Tā ir grupa, kuru esmu klausījusies, ieklausījusies, dzīvojusi tai līdzi.”

Saņēmusi piedāvājumu režisēt savas jaunības dienu kulta grupas videoklipu, Dagmāra bija patīkami satraukta. „Vēl tagad ļodzās kājas. Jo tas bija diezgan riskants pasākums – līdz tam taču nebiju ko tādu darījusi. Un te – uzreiz pašai "Jumpravai"! Jā, pirms tam biju viņus fotografējusi, taču videoklips ir pavisam cita pieredze, pavisam citāds stāsts,” žurnālam "Kas Jauns" klipa prezentācijā iespaidos dalījās Legante.

Grupas "Jumprava" albuma “Insomnia” prezentācija

2019. gada 6. novembrī Dailes teātra pagrabā tika prezentēts grupas "Jumprava" jaunais albums “Insomnia”.

gallery icon
53

Dagmāra, kas savulaik Ņujorkā apguvusi fotografēšanas mākslu, ar videoklipa filmēšanu nodarbojās pirmo reizi. Viņa atzīst, ka nebija pat iedomājusies, ka varētu režisēt videoklipus.

„Liels paldies "Jumpravai", ka viņi uzticējās. Videoklipa prezentācijā biju kā pārakmeņojies stabs, stāvēju ar trīcošām, ledusaukstām rokām un gaidīju skatītāju reakciju. Tas bija ļoti satraucošs moments. Emocionāli satraucošs. Es pie šā klipa tiešām ļoti, ļoti ilgi strādāju, tās bija negulētas naktis, jo modos ar galvā skanošu dziesmu un idejām, ko vēl klipā varētu izdarīt,” teic Dagmāra un, vaicāta, vai tagad fotogrāfi, modeli, aktrisi un TV raidījumu vadītāju Dagmāru Leganti drīkst saukt arī par režisori, atsmej: „Nē taču! Domāju, ka vēl ne. Šis ir tikai pirmais videoklips, un, vai paliks pēdējais, to neviens nezina.”

Aigars Grāvers bija tas, kas uzticēja Dagmārai Legantei veidot klipu "Jumpravas" jaunākā albuma "Insomnia" dziesmai, un Dagmārai šī bija debija režisores ampluā. „Viņa mums veidoja dažas fotosesijas, tās patiešām bija lieliskas. Un man šķita, ka Dagmārai varētu uzticēt arī videoklipa režiju. Cerēju, ka viņai būs citāds, nestandarta skatījums, un neesmu vīlies,” pēc klipa prezentācijas atzina Grāvers.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās