Normunda Pauniņa 50 gadu jubilejas koncerts

2019. gada 7. novembrī VEF Kultūras pilī notika dziedātāja Normunda Pauniņa 50 gadu jubilejas koncerts.

gallery icon
45
Mūzika
2019. gada 8. novembris, 15:25

FOTO: krāšņi izskanējis dziedātāja Normunda Pauniņa 50 gadu jubilejas koncerts

Jauns.lv

Ceturtdien, 7. novembrī, VEF Kultūras pilī notika dziedātāja Normunda Pauniņa 50 gadu jubilejas koncerts.

Koncertā Pauniņš pulcēja savus mūzikas ceļabiedrus un draugus. Samtainā baritona sniegumu visu vakaru pavadīja grupa "Otra puse", Olga Stupiņa, Inta Gudovska un Anita Levša, daudzi dueti izskanēja kopā ar dziedātāju Antru Stafecku.

Normunda Pauniņa 50 gadu jubilejas koncerts, ko organizēja kompānija "Forte Production", bet režisēja Viktors Runtulis, iesākās ar pavasarī izdoto singlu “Sākums”. Koncerta pirmajā daļā izskanēja dziesmas gan no grupas “Otra puse” sākuma perioda, gan Normunda Pauniņa solodziesmas, kas guvušas atzinību šo gadu gaitā, piemēram, 2008. gadā publiskotās dziesma “Rīga” un “Savādā”.

Koncerta daļas atdalīja interesants pārsteigums, kariķēta tēla - analītisko zinātņu doktora Helmūta Cera stāstījums par Normunda dzīvi no dzimšanas līdz pat šodienai, vedot cauri dažādiem pieturas punktiem, kā viņš nokļuvis līdz skatuvei, izdzīvojis dīdžeja gaitas un atgriezies pie dziedāšanas.

Jubilejas koncerta otrā daļa iesākās ar meiteņu grupas “Piparmētra” sniegumu, kura izpildīja dziesmas “Dievs dod” kaverversiju. Muzikālie pārsteigumi nebeidza rimties, starp skatītāju rindām izvietojies koris “Domino” diriģenta Eduarda Fiskovča vadībā izpildīja 1990. gadā radīto dziesmu “Dejas sapnī”, kura ir vienīgā dziesma, kuras vārdu autors ir pats jubilārs.

Kopā ar leģendāro Ievu Akurateri dziedātājs Normunds Pauniņš izpildīja veltījumu gan savai mammai, gan visām zālē esošajām mammām dziesmā “Mātei”.

Koncerta noslēguma daļā jubilāram uz skatuves pievienojās 1992. gada vasarā satiktie muzikālie draugi, ar kuriem aizsākās ceļš grupā “Otra puse” - Aigars Grāvers un Aigars Krēsla, ar kuriem kopā tika izpildītas toreiz tapušie hiti “Balāde par trīs saucieniem” un “Pēc lietus”, kas izpelnījās īpaši skaļas skatītāju ovācijas.

Koncerta noslēgumā, kā jau ierasts grupas “Otra puse” koncertos, izskanēja 1993. gadā tapušais hits “Vēstules”, kā arī visu dalībnieku un kora “Domino” kopdziesma – veltījums tuvojošiem novembra svētkiem un Ziemassvētkiem “Ziemas šūpuļdziesmas”.

Skatītāji nepalika parādā, pēc stāvovācijām visi vienojās kopdziesmā “Daudz baltu dieniņu”, suminot jubilāru skaistajā jubilejā un vēlot izturību dziesmotajā dzīvē.