foto: Hahn Lionel/Abaca/Sipa USA/ Vida Press
Hjū Grants kritizē veikalus, kas jau steidz atskaņot Ziemassvētku mūziku
Hjū Grānts.
Slavenības
2019. gada 7. novembris, 14:22

Hjū Grants kritizē veikalus, kas jau steidz atskaņot Ziemassvētku mūziku

Jauns.lv

Britu aktieris Hjū Grants (59) nesen iegriezies veikalā „Pret A Manger” Londonā, kur jau pilnā sparā atskaņota Ziemassvētku mūzika. Aktieris sociālajos tīklos paudis savu neapmierinātību – vēl taču esot daudz par agru.

Romantiskās komēdijas „Love Actually” zvaigzne Hjū Grants bieži savos „Twitter” ierakstos vēsta par ikdienas negācijām, izmantojot tam segvārdu @HackedOffHugh. Viņa nesenākā neapmierinātība skārusi pārtikas veikalu tīklu „Pret A Manger”.

Personāls staigājis ar Santaklausa cepurēm galvā, un veikalā jau pilnā sparā skanējusi Ziemassvētku mūzika, savukārt ēdienkartē parādījušies īpašie Ziemassvētku laika ēdieni. Hjū Grants šajā veikalā iegriezies otrdienas rītā. Tiesa, šis pārtikas preču tīkls Londonā nebūt nav vienīgais, kas meties svētku noskaņās. Arī pie mums jau sācies Ziemassvētku bums un veikalos kopš oktobra beigām nopērkami svētku rotājumi un atvērti Ziemassvētku tirdziņi...

Pasākums "Xmas Pre-Party" universālveikalā "Stockmann"

2019. gada 6. novembrī universālveikalā "Stockmann" notika pasākums "Xmas Pre-Party".

gallery icon
28

„Lūdzu, noņemiet Ziemassvētku cepures un izslēdziet Ziemassvētku mūziku,” raksta Hjū. „Atkārtojiet to pēc četrām nedēļām. Tas neliks mums justies jautrāk un iztērēt vairāk. Tas liks mums griezt zobus,” komentē aktieris, norādot, ka pārāk agra svētku ieskandināšana novedīs tikai pie nepatikas pret tiem.

Hjū Granta ieraksts sociālajos tīklos sasniedzis arī veikala vadību. Viņi uz aktiera prasību reaģējuši ar vieglu humoru. Atbildot Grantam, veikala „Twitter” kontā parādījusies fotogrāfija, kurā aktieris redzams premjerministra lomā no daudzu tik iemīļotās Ziemassvētku laika filmas „Love Actually”.

„Mēs cerējām ieraudzīt tavas izslavētās deju kustības, Hjū,” pajokojuši veikala pārstāvji.

Daļai sabiedrības šī veikala sniegtā atbilde radījusi vilšanos. Arī viņi, kā „Pret” klienti, piekrīt Hjū viedoklim, ka svētku noskaņai vēl ir daudz par agru.

„Smieklīga atbilde, taču es pievienojos Hjū,” raksta viens no sociālo tīklu lietotājiem.

„Nav smieklīgi, es piekrītu Hjū,” komentē otrs.

„Veikala personālam vajadzētu atteikties nēsāt šīs smieklīgās Ziemassvētku cepures, it īpaši, ja vēl ir tikai novembra pats sākums. Bet diemžēl, ja viņi tā izdarītu, viņus, visticamāk, atlaistu,” pārdomās dalās trešais.

„Es piekrītu. Ziemassvētku ieskandināšanai nevajadzētu sākties ātrāk par 1. decembri.”

„Man tas šķita smieklīgi, ka „Costa” atskaņoja Ziemassvētku albumu jau 1. novembrī. Absolūts stulbums. Tas sabojā brīnišķīgo Ziemasssvētku sajūtu, ja gandrīz pusgadu mums par to bāž sejā.” 

„Es šorīt iegāju „M&S” un tā Meraijas Kerijas dziesma jau skanēja... Es tūlīt pat izgāju ārā.”

„Es sestdien – 2. novembrī – iegāju tuvējā tirdzniecības centā, un tur bija 40 pēdu gara egle, daudz spīguļu un rotājumu. Es pieņemu, ka viņi janvārī jau sāks gatavoties Lieldienu kampaņai.”

„Piekrītu Hjū, es vēl esmu Helovīna noskaņās.”

„Pamēģiniet dzīvot Vācijā. Ejas supermārketos ir pārblīvētas ar Ziemassvētku cepumiem, šokolādēm utt. jau no septembra!”

Veikala pārstāvis apstiprinājis, ka Ziemassvētku mūzika veikalā skanējusi, lai šādi reklamētu un piesaistītu uzmanību jaunajai svētku ēdienkartei, kas nule kā pieejama tirdzniecībā.

„Šogad mūsu pašu komanda „Pret” veikalos sastādījusi Ziemassvētku mūzikas sarakstu,” viņš norādījis.

foto: ddp images/Capital Pictures / Vida Press
Hjū Grants filmā "Love Actually" (2003).

„To šorīt atskaņoja visos veikalos, lai atzīmētu Ziemassvētku ēdienkartes atklāšanu. Sākot ar pēcpusdienu, līdz pat 1. decembrim mēs atgriezīsimies pie ierastās mūzikas.”

Hjū Grants savulaik nofilmējies arī komēdijā-drāmā „About A Boy”, kurā atveido vīrieti, kas bauda komfortablu dzīvi, ko viņam sniedz honorārs par vienas pasakaini veiksmīgas Ziemassvētku dziesmas sakomponēšanu, ko savulaik radījis viņa tēvs.

Par Ziemassvētku mūzikas pāragro atskaņošanu Hjū pažēlojies īsi pēc tam, kad bija pastāstījis, ka nesen devies uz tuvāko kinoteātrī Fulemas rajonā Londonā, lai noskatītos jauno filmu „Joker”. Viņš to neesot spējis baudīt psiholoģiskā trillera nenormāli skaļās apskaņošanas dēļ.

„Vai esmu vecs jeb kinoteātrī ir PĀRĀK SKAĻŠ? Neizturami. Bezjēdzīgi,” neapmierinātību paudis aktieris.

Kinoteātris ātri atbildējis Granta ierakstam, apliecinot, ka skaņas uzstādījumi regulāri tiekot pārbaudīti, lai atbilstu visiem veselības un drošības standartiem, kā arī apsolījuši rūpīgāk izpētīt aktierim sasāpējušo jautājumu.

Filmas „Paddington 2” aktieris pajautājis pretī, kā gan viņi varētu palīdzēt, ja pat nezina, uz kuru konkrēto kinozāli viņš bija devies.

Daudzi fani atzinuši, ka arī viņi piekrīt aktiera viedoklim, uzskatot, ka skaņas līmenis kinoteātros ir pārāk augsts. Filmas kļūstot aizvien skaļākas, un rada diskomfortu, tās vērojot.

„Kinoteātros ir pārāk skaļš. Neizturams,” apliecina viens „Twitter” lietotājs.

„Pārāk skaļš. Es vairs neapmeklēju,” raksta cits.

„Es biju aizgājis noskatīties „Girl On The Train”. Sākums bija tik skaļš, ka pārbiedēja mani. Man bija jāiet ārā no zāles un jālūdz atgriezt naudu. Es otrreiz vairs neiešu,” savā pieredzē dalās kāds skatītājs.

„Es labprāt aizvestu savus mazbērnus uz kino, taču pēc pēdējās reizes iedzīvojos tik stiprās galvassāpēs, ka vairs neuzdrošināšos,” raksta vēl kāds.