foto: Vida Press
Filmas “Kāzu rīkotāja” tērpu dizainerei hercogienes Meganas līgavas kleita šķiet kaut kur redzēta
Dženifera Lopesa filmā "Kāzu rīkotāja" un Megana Mārkla savā kāzu dienā.
Slavenības
2019. gada 24. oktobris, 06:36

Filmas “Kāzu rīkotāja” tērpu dizainerei hercogienes Meganas līgavas kleita šķiet kaut kur redzēta

Jauns.lv

Vai Megana Mārkla iedvesmojusies no Dženiferas Lopesas, līdzīgi kā daudzas līgavas visā pasaulē? Tas ir visai iespējams.

Romantisko komēdiju cienītāji atcerēsies filmu “Kāzu rīkotāja” (“The Wedding Planner”), kurā Dženiferas Lopesas atveidotā varone Mērija Fiora tiesas namā saka jāvārdu savam bērnu dienu draugam Mossimo. 2001. gadā iznākušajā filmā viņas līgavas kleitai ir ¾ garuma piedurknes un dziļš laiviņas veida dekoltē zonas risinājums. Uz mata tāpat kā Meganai Mārklai, kad viņa 2018. gada 19. maijā laulājās ar princi Hariju.

Dženifera Lopesa filmā “Kāzu rīkotāja”

gallery icon
14

Mērijas Fioras laulība nebija ilga, viņas dzīve ienāca simpātiskais pediatrs Stīvs Edisons, kuru filmā atveidoja Metjū Makonehijs. Tomēr kāzu dienā Lopesas atveidotā varone izskatījās skaista, tērpusies baltā līgavas kleitā un ar plīvuru. Filmas kostīmu māksliniece Pema Čiltone nesenā intervijā ar žurnāla “Glamour” reportieri vērsusi uzmanību uz to, cik līdzīga bijusi karaļnama līgavas kleita kino varonei.

Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzu oficiālie foto

Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzu oficiālie foto.

gallery icon
3

“Es saņēmu daudz īsziņu par Meganas Mārklas kāzu kleitu,” atceras dizainere. “Es uz to atbildēju:  ‘Esmu pārliecināta, ka tā ir tikai sakritība’. Tomēr Megana bija romantiskās komēdijas mērķauditorijas vecumā, kad filma iznāca. Iespējams, ka viņa to skatījās, kad apmeklēja pidžamu ballītes pie draudzenēm.”

foto: ©Columbia Pictures/Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Dženifera Lopesa filmā "Kāzu rīkotāja".

Jaunā Saseksas hercogiene savai lielajai dienai bija izvēlējusies modes nama “Givenchy” dizaineres Klēras Veitas Kelleres pēc pasūtījuma darinātu līgavas tērpu.

Meganas kāzu kleitas dizainere Klēra Veita Kellere

Jaunajai Saseksas hercogienei Meganai kāzu kleitu darināja franču modes nama „Givenchy” dizainere – angliete Klēra Veita Kellere.

gallery icon
10

Filmas tērpu māksliniece atklāj, ka sākotnēji Lopesas varones kleita bijusi iecerēta kā “kupla, kruzuļota, princeškleita”, taču beigu beigās tapis atturīgāks modelis, kas labāk saskanējis  ar konkrētajā ainā atspoguļoto atmosfēru.

“Epizode ir skaista, bet tās nav svinības vai sevis izteiksmes veids,” norāda Čiltone. “Situācija savā ziņā ir nopietna. Kā pienākums. Tāpēc mēs izvēlējāmies piešķirt “vintage”  sajūtu ar šo mazo apaļo cepurīti ar pieskaņotu plīvuru, jo tā akcentēja atskatu pagātnē. Filmā viņas mamma ir mirusi. Bija sajūta, ka varbūt tādu aksesuāru liktu viņas māte vai arī būtu ļoti atbalstījusi šo izvēli.”

Iepriekš neredzēti kadri no prinča Harija un Meganas Mārklas kāzām

gallery icon
16

“Tas bija antikvārs plīvurs ar punktiņiem. Mēs to izgludinājām pirms filmēšanas un punktiņi nokrita, bet tūlīt bija jāsāk filmēt,” norāda Čiltone, kura ir kostīmu māksliniece arī seriālam “Modern Family”. “Mēs secinājām – ‘Ak, ir palikušas tikai 10 minūtes laika? Nekādu problēmu.’ Mēs ātri piegriezām citu plīvuru un tam piestiprinājām punktiņus. Tas bija nepieciešams tikai īsai epizodei, kurā viņa ienāk tiesas ēkā. Tikmēr mums bija laiks, lai atjaunotu oriģinālo plīvuru un savestu to kārtībā nākamajai ainai.”

foto: ©Columbia Pictures/Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Dženifera Lopesa filmā.

Lai gan Lopesas varones un Meganas kāzu kleitu silueti bija līdzīgi, hercogienes plīvurs bija krietni vien iespaidīgāks. To darināja neskaitāmas meistares un izšuvumos atspoguļoja īpašu saikni ar Lielbritānijas Nāciju Sadraudzības valstīm.

Meganas Mārklas plīvurs

Meganas Mārklas plīvurs bija 5 metrus garš un to rotāja izšuvumi ar 53 Nāciju Sadraudzības valstu raksturīgākajiem ziediem. Šāda plīvura ...

gallery icon
20

Saseksas hercogienes plīvurs bija piecus metrus garš un to rotāja izšuvumi ar 53 Nāciju Sadraudzības valstu raksturīgākajiem ziediem. Šāda plīvura ideju piedāvājusi pati līgava.

foto: Vida Press


Šuvēji pavadīja simtiem stundu ar zīda un organzas diegiem izšujot ziedus uz garā plīvura. Turklāt viņi regulāri – reizi pusstundā – mazgāja rokas, lai sasvīdušas plaukstas nenotraipītu grezno līgavas rotu.

foto: Vida Press


Līdz ar 53 sadraudzības valstīm un tām raksturīgajiem ziediem, Megana lūgusi plīvuru papildināt ar vēl diviem sev vistuvākajiem ziediem. Agro hiamoni (Chimonanthus praecox), kas aug arī Kensingtonas dārzā, un Kalifornijas magoni, kas aug štatā ASV, kur viņa nākusi pasaulē.

Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas

Lielbritānijā Vindzoras pils Sv.Jura kapelā notikušas prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas.

gallery icon
123