Mūzika
2019. gada 4. novembris, 06:59

Rīgā ar labākajiem hitiem koncertēs Dīters Bolens

Jauns.lv

29.novembrī Arēnā Rīga notiks kulta grupas Modern Talking dibinātāja Dītera Bolena koncerts. Latvijas faniem populārais mūziķis un komponists izpildīs Modern Talking un Blue system dziesmas, kuras daudziem no mums kļuvušas tuvas un mīļas.

Dīters Bolens (pilnā vārdā Dīters Ginters Bolens; dzimis 1954. gada 7. februārī Bernē, Vācijā) ir vācu mūziķis, producents un komponists. Savu lielāko popularitāti viņš piedzīvoja pagājušā gadsimta 80. gados kā dueta Modern Talking dalībnieks. Bolens arīdzan ir bijis daudzu veiksmīgu vācu un starptautisku izpildītāju producents, bet pēdējos gadus ir pastāvīgs žūrijas loceklis ārkārtīgi populārajos vācu TV šovos Deutschland sucht den Superstar un Das Supertalent.

foto: ddp images/Mandoga Media / Vida Press
Dīters Bolens uz skatuves.

Dīters Bolens pēc universitātes absolvēšanas Getingenē, Vācijā, sāka darboties kā komponists un producents. Kopš 1984. gada rudens viņš producēja muzikālo duetu Modern Talking, kurā darbojās pats kopā ar Tomasu Andersu. Šī grupa ar tādām dziesmām kā You’re My Heart, You’re My Soul, You Can Win If You Want, Cheri Cheri Lady, Brother Louie un Atlantis Is Calling (S.O.S. for Love) piecreiz iekļuva pirmajā vietā Vācijas singlu čārtos, turklāt grupa varēja lepoties arī ar ievērojamiem starptautiskiem panākumiem. 1987. gadā dueta ceļi strīda dēļ šķīrās. Bolens turpināja producēt dažādus dziedātājus, to skaitā arī paša atklāto C.C.Catch, kā arī uzstājās pats ar savu grupu Blue System. 1998. gadā Modern Talking atkal apvienojās, bet 2003. gadā pašķīrās otrreiz.

1986. gadā komponists uzrakstīja dziesmu Midnight Lady, ko izpildīja arī Latvijā tik populārais kādreizējais grupas Smokie solists Kriss Normens. Arī šī dziesma iekaroja hitparāžu pirmās vietas. 1989. gadā veselas divas Bolena dziesmas piedalījās Eirovīzijas konkursā – Austrijas dalībniekam pat izdevās iekarot augsto piekto vietu. Lieli panākumi ir arī Dītera Bolena atbalstītajai Vācijā ārkārtīgi populārajai dziedātājai Ivonnai Katerfeldai.

foto: imago images / United Archives
Duets Modern Talking 1996. gadā.

Pēdējos gadus Dīters Bolens ir producējis visu Deutschland sucht den Superstar uzvarētāju albumus, no kuriem daudzi var lepoties ar platīna statusu un pirmajām vietām čārtos Vācijā. Lielākajai daļai Vācijas televīzijas skatītāju Bolens asociējas ar bieži vien nesaudzīgu, bet vienmēr precīzu kritiku televīzijas atlases šovos.

29.novembrī klausītājiem būs vienreizēja iespēja dzirdēt un izbaudīt vienu no 2019.gada Dītera Bolena koncertiem. Pirmā uz skatuves Arēnā Rīga kāps dziedātaja Lian Ross.

Biļetes var iegādāties www.bilesuserviss.lv un www.manabilete.lv