foto: Publicitātes foto
Spēlfilma Jelgava `94 pieejama ikvienā Latvijas mājoklī
TV
2019. gada 21. oktobris, 16:49

Spēlfilma Jelgava `94 pieejama ikvienā Latvijas mājoklī

Jauns.lv

No 18. oktobra tikko kino pirmizrādi piedzīvojusī Jura Podnieka studijas spēlfilma Jelgava`94 pieejama ikkatrā mājoklī un jebkurā skatītājiem ērtā laikā – Shortcut lietotnē, kas pieejama arī Helio iTV. “Jelgava’94”, kur stāsta centrā ir četrpadsmitgadīgais Jānis, Jelgavas puika ar “zubra” līmeņa mācību sasniegumiem, saņēmusi arī deviņas nominācijas nulle izziņotajā nacionālajā kino balvā “Lielais Kristaps”. 

“Helio regulāri paplašina Latvijas iedzīvotāju iespējas jebkurā sev piemērotā laikā, savā mājas vidē kopā ar ģimeni vai draugiem noskatīties aktuālāko un labāko no pašmāju kino. Spēlfilma “Jelgava`94” lieliski papildinās Shortcut “Lielā Kristapa” piedāvājumu – filmu izlasi ar šogad un iepriekšējos gados nominētajiem nacionālās kino balvas darbiem. Jau šobrīd skatītāji var novērtēt ne tikai Jāņa Joņeva iecienītā stāsta ekranizāciju, bet arī 15 “Lielā Kristapa” nominācijām izvirzīto Gata Šmita filmu “1906”, savukārt no 11. novembrī klāstu papildinās Andra Gaujas “Nekas mūs neapturēs” ar Andri Keišu galvenajā lomā. Tāpat joprojām nodrošinām iespēju noskatīties iepriekšējos gadu “Lielā Kristapa” laureātus “Melānijas hronika”, “Bille”, animāciju “Bize un Neguļa”’ un daudzus citus,” atklāj Helio izklaides pakalpojumu daļas direktore Inga Alika-Stroda. 

Spēlfilma “Jelgava`94” saņēmusi deviņas nominācijas Nacionālajā kino balvā “Lielais Kristaps”: "Labākā pilnmetrāžas spēlfima", "Labākais spēlfilmas režisors", "Labākais spēlfilmas operators" - Aigars Sērmukšs, "Labākā aktrise otrā plāna lomā" - Ieva Puķe, "Labākais mākslinieks" - Aivars Žukovskis, "Labākais kostīmu mākslinieks" - Aija Strazdiņa, "Labākais grima mākslinieks" - Maija Gundare, "Labākais komponists" - Tesa un "Labākais skaņu režisors" - Ernests Ansons. 

Filmas “Jelgava ’94” stāsta centrā ir četrpadsmitgadīgais Jānis, Jelgavas puika ar “zubra” līmeņa mācību sasniegumiem, kurš cenšas būt neviena nepamanīts. Tomēr iemīlēšanās klasesbiedrenē Kristīnē un nejauši iegūtie draugi Nāve un Zombis neatgriežami aizsāk jaunu lappusi Jelgavas pusaudža dzīvē – ir jāspēlē grupā, jāklausās metāls, vajadzīgas īstās drēbes un līdz asarām jānoved skolotāji un vecāki.

Tas ir laiks, par kuru pieaugot, ļoti iespējams, būs kauns, bet tikpat iespējams, ka tas izrādīsies pats labākais dzīves periods. Filmas pamatā ir Jāņa Joņeva tāda paša nosaukuma kulta romāns, kura stāsts risinās uz 1994. gada notikumu fona – cietumnieku izbēgšana Jelgavā, mūzikas ierakstu nelegālais tirgus, Kurta Kobeina nāve.