foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Izšķīries Dailes teātra skaistais pāris Lelde Dreimane un Kaspars Zāle
„Mums bija brīnišķīgs laiks, ko pavadījām kopā. Tas foršais jau nekur nepazūd,” par neseno šķiršanos no Kaspara Zāles nepārdzīvo aktrise Lelde Dreimane.
Slavenības
2019. gada 7. septembris, 06:22

Izšķīries Dailes teātra skaistais pāris Lelde Dreimane un Kaspars Zāle

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Dailes teātra aktrise Lelde Dreimane (29), kas ar spožām lomām un apburošo ārieni izpelnījusies publikas uzmanību, atzīstas – šī teātra sezona viņai pienākusi no attiecībām brīvas sievietes statusā.

Lelde Dreimane un Kaspars Zāle nepilnus trīs gadus bija viens no skaistākajiem gan kolēģu, gan teātra cienītāju apjūsmotiem aktieru pāriem. Jaunie aktieri iepazinušies, studējot aktiermākslu Latvijas Kultūras akadēmijā, taču viens otrā ieskatījās, sākot strādāt kopā Dailes teātrī 2015. gadā. Tomēr nu abi kopdzīvi pārtraukuši un izlēmuši iet katrs savu ceļu. Vasaru viņi pavadījuši atsevišķi, raksta žurnāls "Kas Jauns".

Baudīja iespēju būt kopā gan mājās, gan darbā

Vēl pirms pāris gadiem Lelde un Kaspars priecājās par ikkatru izrādi, kurā lomas bija iedalītas abiem. Pāris novērtēja, ka, ņemot vērā abu profesiju un darbu vienā teātrī, viņiem ļauts arī vienam otru labāk izprast un pieņemt, kā arī saplānot kopīgus atpūtas brīžus.

„Ja ir brīvs laiks, tas ir abiem kopīgs. Viens otru ļoti labi saprotam. Zinām, kad katram ir mēģinājumi, kad izrādes. Izrēķinām, kad sanāk brīva diena, tad aizbraucam ārpus Rīgas svaigā gaisā, pastaigājam. Dodam priekšroku tāda veida atpūtai, un saviesīgus pasākumus mums sanāk apmeklēt reti, jo abi esam gana aizņemti ar darbu teātrī un citiem projektiem,” pirms diviem gadiem stāstīja Dailes teātra aktieris Kaspars Zāle. Togad Dreimane un Zāle publiku sajūsmināja, atveidojot lomas izrādēs "Bannija Manro nāve" un "Reāli sliktie puiši".

Dailes teātra jaunais aktieru pāris Lelde Dreimane un Kaspars Zāle

Dailes teātra jaunais aktieru pāris Lelde Dreimane un Kaspars Zāle.

gallery icon
8

Nepamanīja, kad jau bija attālinājušies

Tomēr iepriekšējā teātra sezona, kas jo īpaši spraiga bija Leldei, mīlētāju attiecībās neviļus izveidojusi plaisu. „Mēs izšķīrāmies mierīgi, uz draudzīgas nots. Nebija nekādu krasu notikumu, kas liktu beigt attiecības. Cik tas dabīgi sākās, tikpat dabīgi arī izbeidzās. Tieši iepriekšējā sezonā teātrī man bija ļoti liela slodze, darba bija dikti daudz, un tajā mutulī paši pat īsti nepamanījām brīdi, kurā jau bijām viens no otra ļoti attālinājušies. Bet es nepārdzīvoju. Uzskatu, ka attiecības ir kā ceļojums – kādu laiku šis ceļojums ir kopā, bet vienā brīdī tas noslēdzas,” par pārmaiņām teic Lelde.

„To, ka pārtrauksim kopdzīvi, izlēmām vasaras sākumā, līdz ar iepriekšējās teātra sezonas noslēgšanos. Tad arī šķīrāmies kā draugi – bez jebkādām drāmām. Un es jūtos labi. Ne man, ne Kasparam sirds nav salauzta. Neteikšu, ka tagad esam labākie draugi, bet uzskatu, ka draugi esam. Ja gadījumā man vai viņam kādreiz atgadīsies kāda bēda, domāju, pilnīgi mierīgi viens otram varēsim piezvanīt,” pārliecināta ir aktrise, kura arī savā pirmajā šīs sezonas jauniestudējumā "Trīs šūpoles" spēlēs kopā ar bijušo mīļoto.

Ir bezgala jauki būt brīvai

Vaicāta, kā pavadījusi vasaru brīvas dāmas statusā, Lelde stāsta, ka paguvusi gan pastrādāt, gan atpūsties. „Vasarā darbojos arī "Radio SWH", kur ēterā aizvietoju gan Arti Dvarionu, gan Andri Freidenfeldu, kad viņi bija devušies atvaļinājumā. Šī man bija ļoti interesanta, absolūti jauna pieredze, ko īstenoju ar lielu azartu. Vēl arī daudz koncertējām ar meitenēm (dziedošo aktrišu apvienība "Saldais", kurā ir Dita Lūriņa-Egliena, Zane Dombrovska un Lelde Dreimane), bet brīvajos brīžos braucu pie dabas atpūsties, līdz ar to sanāca arī pabaudīt vasaru. Visas skaistākās brīvdienas pagāja Stāmerienas muižā, kas pieder mana krusttēva draugiem, tālab bija iespēja ģimenes lokā skaisti padzīvot un sasmelties dabas spēku,” atklāj aktrise.

Uz jautājumu, vai nejūtas vientuļi pēc kopdzīves iziršanas, Lelde pārliecināti apgalvo: „Jaunām attiecībām pašlaik galīgi neesmu noskaņota. Es reāli baudu brīvību, baudu laiku ar sevi, un jūtos ļoti, ļoti labi. Ir tiešām bezgala jauki būt brīvai. Protams, ies laiks, un gan jau satikšu kādu īpašu cilvēku, gan jau kādreiz arī man būs ģimene, bērni. Bet kādreiz, ne tagad,” smaidot bilst apburošā skatuves māksliniece.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!