foto: CAMERA PRESS/Richard Gillard / Vida Press
Pārsteidzošs iemesls, kāpēc princesei Beatrisei nav vajadzīga karalienes atļauja, lai precētos
Princese Beatrise.
Slavenības
2019. gada 9. augusts, 06:27

Pārsteidzošs iemesls, kāpēc princesei Beatrisei nav vajadzīga karalienes atļauja, lai precētos

Jauns.lv

Negaidiet no šīs karaļnama pārstāves, ka viņa prasīs karalienes Elizabetes II atļauju, lai varētu apprecēties. Princesei Beatrisei nav vajadzīga Viņas Majestātes piekrišana un iemesls tam ir visnotaļ pārsteidzošs.

Ņemot vērā karalisko protokolu, mēs nebūtu pārsteigti, ja princeses Beatrises mazmeita lūgtu valdošā monarha atļauju precībām, tāpat kā to darījuši citi karalienes mazbērni – kā, piemēram, prinči Viljams un Harijs. Taču šajā likumā ir atkāpe no normas un tā šoreiz skar princesi Beatrisi.

foto: SplashNews.com/ Vida Press
Princese Beatrise ar vecmāmiņu karalienei Elizabeti II.

Baumo, ka prinča Endrū un Jorkas hercogienes Sāras Fērgusones vecākā meita princese Beatrise kuru katru dienu varētu paziņot par saderināšanos ar savu mīļoto vīrieti nekustamo īpašumu magnātu, multimiljonāru Edoardo Mapelli Moci.

Tauta gaida šo paziņojumu, jo pēc tā sekos tas, kas tai tik ļoti tīk – oficiālās fotogrāfijas, atklātas intervijas un, protams, krāšņa kāzu ceremonija ar daudz prominentiem viesiem. Karaliskās kāzas vienmēr ir tradicionālas, taču ir kas tāds, kas šajā visā neattiecas uz princesi Beatrisi.

Princese Beatrise ar draugu Edoardo Mapelli Moci

gallery icon
9

Portāls "PopSugar" norāda, ka līdz ar prinča Harija un Meganas Mārklas dēla Ārčija piedzimšanu princese Beatrise vēl par vienu personu attālinājusies rindā uz Lielbritānijas troni, un līdz ar to viņai nav nepieciešama valdošā monarha atļauja, lai apprecētu sevis izvēlētu panteri.

Lūk, kāda ir vēsture šim striktajam laulības atļaujas likumam un grozījumiem, kad valdošā monarha piekrišana vairs nav nepieciešama.

foto: WENN/Vida Press
Princese Beatrise ar māsu Eiženiju, tēvoci Čārlzu un vecmāmiņu.

Tālajā 1772. gadā tika pieņemts likums, ka visiem karaliskās ģimenes pārstāvjiem ir jālūdz valdošā monarha atļauja precībām, un karalim vai karalienei ir visas tiesības nepiekrist laulībai un to noraidīt. Vecmodīgais likums tika pieņemts, lai kāds no karaliskās ģimenes neapprecētu cilvēku, kurš „pasliktina karaļnama reputāciju”.

Princeses Beatrises draugs Edoardo Mapelli Moci

Princeses Beatrises draugs Edoardo Mapelli Moci ir nekustamo īpašumu magnāts, multimiljonārs. Viņš ir šķirtenis un divus gadus veca dēla tēvs.

gallery icon
4

Sākotnēji šis likums attiecās uz visiem karaļnama pārstāvjiem bez izņēmuma. Tikai 2013. gadā likumā tika veiktas izmaiņas, kas turpmāk nosaka, ka monarha atļauja ir nepieciešama tikai pirmajiem sešiem cilvēkiem, kas ir rindā uz Lielbritānijas troni.

Princese Beatrise agrā bērnībā

gallery icon
37

Princese Beatrise ir devītā rindā uz troni, tāpēc karalienes Elizabetes II oficiāla atļauja viņai vairs nav vajadzīga. Līdzīgi kā māsa princese Eiženija, arī princese Beatrise var teikt jāvārdu izredzētajam bez valdošā monarha piekrišanas.

foto: Tim Rooke/REX/ Vida Press
Princese Eiženija ar vecmāmiņu karalienei Elizabeti II.

Lai gan arī princesei Eiženijai karalienes labvēlība nebija nepieciešama, šķiet, viņa to tomēr bija saņēmusi – taču ne tik oficiālā formā, kā gaidāmo kāzu jautājumu nācās kārtot princim Harijam. Princeses Eiženijas oficiālās saderināšanās fotogrāfijas tapušas Bakingemas pilī, kas ir karalienes Elizabetes II galvenā rezidence Londonā. Tas ir kā vārdos nepateikts, taču nepārprotams apstiprinājums tam, ka Viņas Majestāte mazmeitai devusi savu svētību, lai viņa precētu savu mīļoto - vīnu tirgotāju un bijušo bārmeni Džeku Brūksbenku.

foto: MEGA / Vida Press
Princeses Eiženijas un Džeka Brūksbenka oficiālās saderināšanās fotogrāfijas uzņemtas Bekingemas pilī.

Līdz ar prinča Viljama un Kembridžas hercogienes Ketrīnas trešā bērna – prinča Luisa – nākšanu pasaulē aizvadītā gada aprīlī princis Harijs atkāpās par vienu pozīciju un kļuva par sesto rindā uz Lielbritānijas troni. Tas nozīmēja, ka viņam vēl bija jālūdz vecmāmiņas atļauja kāzām ar bijušo seriāla „Suits” aktrisi Meganu Mārklu.

Karaliene savu piekrišanu deva ne tikai, abiem ar mazdēlu esot zem „četrām acīm”. Viņas atļauja izdota arī kā oficiāls dokuments.

Princeses Eiženijas kāzas

Šodien Lielbritānijā karaliskas kāzas. Precas princese Eiženija ar Džeks Brūksbenks.

gallery icon
58

Skaistākie mirkļi no prinča Harija un Meganas Mārklas karaliskajām kāzām

gallery icon
71

Karaliskās kāzas: tā precējās hercogiene Ketrīna un princis Viljams 2011. gada aprīlī

2011. gada 29. aprīlī visa Lielbritānija svinēja gadsimta notikumu - prinča Viljama kāzas ar viņa līgavu Keitu Midltoni.

gallery icon
26

Prinča Endrū un Sāras Fērgusones kāzas

gallery icon
52

Princeses Diānas un prinča Čārlza kāzas 1981. gada 29. jūlijā

1981. gada 29. jūlijā visa Lielbritānija svinēja karaliskās kāzas - princis Čārlzs precējās ar princesi Diānu.

gallery icon
23