foto: FS/MPI/Capital Pictures
„Glābējzvana” zvaigznei Mario Lopesam nākas atvainoties par saviem „rupjajiem un neiejūtīgajiem” izteikumiem
Mario Lopess.
Slavenības
2019. gada 4. augusts, 09:22

„Glābējzvana” zvaigznei Mario Lopesam nākas atvainoties par saviem „rupjajiem un neiejūtīgajiem” izteikumiem

Jauns.lv

Seriāla „Glābējzvans” („Saved by the Bell”) aktieris Mario Lopess (45) atvainojies par saviem „rupjajiem un neiejūtīgajiem” komentāriem. Viņš iepriekš izteicies, ka jaunie vecāki nostādot sevi „briesmās”, audzinot bērnus ar domu, ka savu dzimumu atvases pašas var izvēlēties.

Aktieris Mario Lopess atvainojies vecākiem par izteikumiem un apsolījies turpmāk būt „informētāks un apdomīgāks” savos vārdos. Publisko atvainošanos viņam nācies lūgt pēc tam, kad vecāki, kas dedzīgi iestājas par bērna paša izvēli attiecībā par savu dzimumu, bargi nokritizējuši bijušo jauniešu kulta seriāla zvaigzni par viņa izteikumiem.

„Mani komentāri bija rupji un neiejūtīgi, tagad es labāk saprotu, cik sāpīgi tie bija,” atvainošanās vārdos norādījis Mario Lopess. „Es vienmēr esmu bijis un būšu dedzīgs lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBTQ - Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer or Questioning) kopienas atbalstītājs, un izmantošu šo iespēju sevi labāk izglītot. Turpmāk es būšu informētāks un apdomīgāks.”

foto: KWKC/MEGA / Vida Press

Pret Lopesa vārdiem negatīvi noskaņoto vecāku kritika parādījās pēc aktiera viesošanās šovā „The Candace Owens Show”. Mario Lopess, kurš pats ir trīs bērnu tēvs, diskutēja par „dīvaino tendenci” Holivudā – kā Kendisa Ouvensa to nodēvēja – kad slavenie vecāki ļauj bērniem pašiem izvēlēties, pie kāda dzimuma viņi labāk vēlētos piederēt.

„Es pats to cenšos saprast un, lūdzu, neieskaitiet arī mani šajā grupā,” izteicies Lopess. „Mani tas arī pārsteidz. Es nekad neesmu bijis no tiem, kas pamācīs vecākiem, kā audzināt viņu pašu bērnus. Ja tev nav sveša mīlestība, nekas nevar noiet greizi. Taču tajā pašā laikā, mans Dievs, ja tu esi trīs gadus vecs un sāc teikt, ka jūties kā puika vai meitene, manuprāt, vecākiem ir bīstami pieņemt to kā gala lēmumu.”

Mario Lopess ar dēlu ķirbju tirdziņā

Seriāla „Glābējzvans” Sleiters jeb aktieris Mario Lopess ar jaunāko atvasi – dēlu Dominiku – devies uz gadskārtējo ķirbju tirdziņu, kur ...

gallery icon
4

„Kad tu vēl esi bērns, tu vēl neko nesaproti no seksualitātes. Tu vēl esi tikai bērns,” savā viedoklī dalījās Lopess. Savukārt šie vārdi ļoti aizskāruši tos vecākus, kas ļoti respektē bērna dzimuma izvēli pat, ja viņam ir tikai trīs gadi.

Lopess intervijas laikā arī ieteicis vecākiem atlikt sarunas ar bērnu par piederību dzimumam un vēlāku laiku, kad viņš būs paaudzies.

Mario Lopess ar meitu Džiu

Seriāla „Glābējzvans” zvaigzne Mario Lopess ar četrus gadus veco meitu Džiu.

gallery icon
24

„Manuprāt, vecākiem vajadzētu ļaut bērniem būt bērniem, bet tajā pašā laikā saglabāt pieaugušā spriestspēju šajā situācijā. Iepauzējiet ar šo – manuprāt, formatīvais vecums ir, kad tev sāk veidoties šīs diskusijas un tu sāc izteikt šādus paziņojumus.”

Par šiem vārdiem aktieris izpelnījās daudz kritikas.

"Glābējzvana" aktieri sanāk kopā pēc 26 gadiem

„The Today Show” vadītājs Džimijs Falons pēc 26 gadiem kopā pulcējis populārā seriāla „Glābējzvans” aktierus un kopā ar viņiem iestudējis ...

gallery icon
7

TV personība Karamo Brauns, kurš agrāk strādājis kā sociālais darbinieks, „Twitter” blogā rakstīja: „Veselīgs dialogs ar bērniem nav ne aizskarošs, ne nevērīgs vai ‘bīstams’.”

Geju, lesbiešu un transpersonu kopienas atbalsta organizācija PFLAG piedāvājās aktieri „vairāk izglītot”, ko nozīmē būt transpersonai, un kādas atšķirības ir vārdos „seksuālā orientācija”, „dzimums” utt.

Vairāki aktiera fani gan ir citās domās. „Es pilnībā tev piekrītu,” „Instagram” blogā raksta viena sekotāja. „Holivudas vecāki ir zaudējuši prātu, ļaujot maziem bērniem izvēlēties savu dzimumu. Es aplaudēju tev, ka par to runāji. Lai Dievs svēta tevi un tavu ģimeni.”

foto: Instagram

„Labāk neatvainojies, tev ir absolūta taisnība.”

foto: Instagram