foto: LETA
Savdabīga viedokļa dēļ soctīklos iesmej par dziedātāju Agnesi Rakovsku
Agnese Rakovska.
Trakā pasaule
2019. gada 26. jūlijs, 18:45

Savdabīga viedokļa dēļ soctīklos iesmej par dziedātāju Agnesi Rakovsku

Jauns.lv

Lielākās Latvijas mobilo sakaru kompānijas viena pēc otras pāriet uz jaunākās paaudzes tehnoloģu atbalstošām ierīcēm, ieviešot 5G mobilo interneta pārklājumu. 5G bāzes staciju ierīkošana nozīmē raidītāju skaita palielināšanos - faktiski ātrāku internetu. Dziedātāja Agnese Rakovska līdzīgi kā daudzi citi satraukušies par starojumu, ko tagad saņems. Un viņai ir viedoklis, bet ar to stāsts vis nebeidzas.

5G eventuālā "ļaunuma" apspriešana pēdējā laikā ir gluži vai kā karsts kartupelis diskusijās sociālajos tīklos. Vienā pusē ir tehnoloģiju attīstības piekritēji, otrā - dažādu sazvērestības teoriju fanāti. Augstā vērtē šobrīd ir materiāli, kur profesionāļi un fiziķi pauž savas domas par 5G iespējamo nodarījumu, vienlaikus soctīklos dažādās grupās tiek vairots viedoklis, ka 5G ir neiedomājams ļaunums, kas mūs visus apstaros un nāksies vien mirt no radiācijas radītām sekām.

Trauksmi par 5G tehnoloģijas ienākšanu Latvijā ceļ arī jauniešu vidū populārā dziedātāja Agnese Rakovska. Viņas uzstāšanos Rīga TV24 "Preses klubā" no jauna atdzīvināja tviterī pazīstamais konts "Dirsā līdējs", publiskojot īsu viņas redzējumu par gaidāmo 5G ļaunumu. Noklausoties Rakovskas viedokli, vienaldzīgs nespēja palikt arī populārais fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs. Soctīklotāji norāda, ka būtu kaut vismaz jāizprot fizikas pamati, lai runātu tā, kā publiski runā Rakovska. Cilvēki soctīklos arīdzan norāda, ka šī dziedātāja jau iepriekš paudusi savdabīgus, tālu no izpratnes par zinātni esošus viedokļus, turklāt ir partijas "KPV LV" atbalstītāja, kas, piemēram, tviterī daudziem nozīmē piederību ne pārāk augstvērtīgai spriestspējai.

Savukārt "Facebook" vietnē pretrunīgi vērtētā domubiedru grupa pret bērnu vakcinēšanu ("Vakcīnrealitāte Latvijā") jau paziņojusi, ka pošas protesta gājienam ielās, lai Latvijas nākotni pasargātu no 5G interneta. Jāpiezīmē, ka, lai veiktu savus ierakstus sociālajos tīklos, bezvadu interneta pārklājumu izmanto gan Rakovska, gan pret 5G noskaņotie. 

Vakcīnpretnieces Kristīnas viedoklis par 5G internetu Latvijā:

"Sabiedrisko attiecību 🙋🏻‍♀️labākajās tradīcijās (apgalvojot, ka čuras ir rasa) mums, visiem cilvēkiem, tiek uzspiesta kāda jauna tehnoloģija, kura sola spožu nākotni:

🏭viedas pilsētas un mājas;

🏎pašbraucošus auto (nez, vai tie tiks pielāgoti Latvijas brūkošajiem ceļiem...?);

🚀superātru internetu, lai Ksenija ar vēl lielāku ātrumu varētu zagt svešas bildes internetā un veidot viltus profilus;

💰milzu ieņēmumus un peļņu tehnoloģiju gigantiem un kaitnieciskajām industrijām. Ir viens liels BET:

Tas, ka šī tehnoloģija ir jauna un nekad nav tikusi pielietota tik plašās teritorijās kā drīzumā plānots, nozīmē, ka 
NAV NAV NAV NAV NAV 
un nevar būt drošu, uzticamu pētījumu REZULTĀTU, kas apliecinātu, ka nav jāsatraucas par ietekmi uz cilvēku un dzīvnieku veselību un pašsajūtu.

❌Lai cik fiziķu un ārstu būtu runājuši.
❌Lai ko putām uz lūpām apgalvotu telekomunikāciju kompāniju darbinieki.

⚠️Realitāte ir viena - mēs nezinām, kādas sekas šīs antenas radīs manai, Jūsu un visu bērni veselībai.

Atgriežoties pie PARALĒLĒM.

▫️◾️Līdzīgi kā vakcīnu jautājumos, arī pie virtuālajām tēmām par 5G, parādās vecais trulais joks par folijas cepurītēm.

▫️◾️Tie paši cilvēki, kuri kaismīgi aizstāv vakcināciju, tagad fano par tuvojošos 5G. 
(Cik esmu papētījusi, vairumam no šīm personām bērnu nav, bet svešus bērnus viņi gatavi i savakcinēt, i 5G, iespējams, kaitīgajam starojumam pakļaut.

▫️◾️Un visam cauri vijas tāda zemiska iesmiešana par mums. Tiem, kuri, dzīvo... kā lai pasaka... citā matricā. Tuvāk būtībai. Dabai. Mīlestībai. Ka mēs esam tumsoņas, neatbalsot jauno un progresīvo... Vakcīnas, 5G...

♣️Nudien, varētu domāt, ka šie cilvēki ir tumšo spēku marionetes. Troļļi, kam jānoniecina pretošanās kustība gan attiecībā uz vakcīnām, gan 5G.
Bet nespēlēsim šeit Harijos Poteros.

📢📢📢Ziniet, mīļie domubiedri! Būs jāiet ielās. Citu variantu neredzu. Šeit neies cauri komentēšana internetos un šausmināšanās par to, ko mums industrijas grib uzspiest.

Šī ir mūsu vienīgā dzīve, un mums ir tiesības to dzīvot ar prieku un pārliecību par to, ka spējam paši veikt izvēles attiecībā uz savu veselību. Lai neskaidras, neizpētītas tehnoloģijas neizsūc mieru un enerģiju. Slimot nav norma. Regulāras galvassāpes, enerģijas trūkums, aizkaitināmība arī ne. Mēs visi zinām, ka rūpnieciski ražota pārtika, vakcīnas, medikamenti, piesārņotais gaiss un arī milzu elektromagnētiskais starojums mums apkārt ietekmē dzīves kvaliāti. Vai ķermenim būs resurss tikt galā ar 5G?"