foto: Balkis Press/Abaca/Sipa USA/ Vida Press
Kāzu kleitu dizainers Elijs Sābs radījis savu līdz šim pasakaināko kleitu - paša vedeklai
2019. gada 25. jūlijs, 11:17

Kāzu kleitu dizainers Elijs Sābs radījis savu līdz šim pasakaināko kleitu - paša vedeklai

Jauns.lv

Libānā dzimušais modes dizainers Elijs Sābs ir labi pazīstams pateicoties krāšņajiem vakartērpiem, ko it bieži sarkanā paklāja pasākumiem izvēlas slavenības. Taču vēl populārāks viņš ir kā līgavu kleitu dizainers. Viņa kāzu kleitu kolekcijas iedvesmojušas tūkstošiem līgavu visā pasaulē. Nesen kā dizainers radījis savu vispersoniskāko kāzu tērpu. Viņš izgatavojis pasakainu tērpu dēla sievai Kristīnai.

Aizvadītajā nedēļas nogalē kāzas svinēja modes nama “Elie Saab” dibinātāja un vadošā dizainera Elija Sāba dēls Elijs Sābs juniors un viņa līgava Kristīna Murada.

foto: Balkis Press/Abaca/Sipa USA/ Vida Press

Kāzas ieturētas libāniešu tradīcijā un svinētas trīs dienu garumā. Līgava savā Lielajā dienā bija ģērbusies ne tikai vienā, bet divās pasakainās pēc pasūtījuma darinātās kāzu kleitās, ko speciāli viņai radījis vīratēvs, pasaulslavenais dizainers Elijs Sābs.

Izdevums “Brides” raksta, ka Elijs Sābs juniors un Kristīna Murada saderinājušies tikai pēc trīs randiņu mēnešiem, taču kāzu plānošana un sapņu kleitas radīšana aizņēmusi nedaudz ilgāku laiku.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press

“Elijs [dēls] vēlējās apprecēties aizvadītājā gadā tūlīt pēc saderināšanās,” atklāj jaunā sieva. “Tas bija pārāk ātri, ņemot vērā kāzu organizēšanai nepieciešamo laiku, kā arī, lai paspētu radīt man tērpu!”

Kāzu žurnāls “Brides” atklāj, ka modes dizaineram un viņa radošajai komandai bijušas nepieciešamas 450 stundas darba, lai tikai radītu izšuvumus abām vedeklas kāzu kleitām. Vēl 150 stundas pagājušās konstruējot tērpu un vēl 200 stundas to pašujot.

Darbietilpīgā procesa galarezultātā tapusi tilla kāzu kleita bez piedurknēm, kuru rotā vairāk nekā 500 000 pērlīšu un kristāliņu un 4 metrus gara šlepe. Šajā kleitā līgava bija tērpusies uz kāzu ceremoniju.

Pirms došanās uz kāzu banketu jaunā sieva pārģērbās otrā kleitā – balles tērpā ar korsetes augšdaļu. To rotāja 650 000 pērlīšu  un 150 000 “Swarovski” kristāliņu. “Es jutos ļoti harmoniski, es nebūtu varējusi nonākt vēl labākās rokās,” vīratēva darbu uzslavē Kristīna Murada. “Mums bija tikai pāris pielaikošanu. Viņš lieliski izprata manu personību un radīja divus neatkārtojamus tērpus, kas perfekti saskan ar to, kāda esmu.”

Ar līgavu vienās domās ir neskaitāmi sociālo tīklu lietotāji, kas nebeidz vien apjūsmot Kristīnas pasakainās kāzu kleitas.

“Iedomājies, ka tavs vīratēvs ir Elijs Sābs,” raksta viena.

“Vai viņam nav vēl kāds dēls?” – joko kāda cita.

“Viņš vai Zuhars Murads vienmēr bijuši manas sapņu kleitas dizaineri.”

Modes nams “Elie Saab” savā “Instagram” blogā publiskojis dažas kāzu fotogrāfijas, kurās aplūkojamas abas krāšņās līgavas kleitas.

“Aizkustinošā ceremonijā, kas bija prieka un gaidu pilna, Elijs un Kristīna vakar Bkerka patriarhātā Libānā nosvinēja savas kāzas, klātesot ģimenēm un draugiem,” rakstīts fotogrāfiju komentārā. “Vēlot pārim mūžīgu laimi un nezūdošu mīlestību viņu kopīgajā nākotnē.”

“Ellie Saab” krāšņie tērpi

gallery icon

“Es satiku savu vīratēvu Eliju Sābu pirms 10 gadiem un šajā dienā viņam atzinos, ka vēlētos, lai viņš darinātu man kāzu tērpu,” sarunā ar žurnāla “Brides” korespondentu atmiņās padalījusies Kristīna Murada. “Desmit gadus vēlāk mans sapnis piepildījās.”