foto: REUTERS/SCANPIX
Mūziķi, sportisti un viņu miljoni - nosauktas pasaulē pelnošākās slavenības
Teilore Svifta.
Slavenības
2019. gada 12. jūlijs, 06:24

Mūziķi, sportisti un viņu miljoni - nosauktas pasaulē pelnošākās slavenības

Jauns.lv

Finanšu izdevums "Forbes" aprēķinājis, kura pasaules slavenība gada laikā bijusi tā pelnošākā - šis gods ticis mūziķei Teilorei Sviftai.

Finanšu žurnāla „Forbes” veidotajā sarakstā ņemti vērā ienākumi, ko izklaides industrijas pārstāvji guvuši no 2018. gada 1. jūnija līdz 2019. gada 1. jūnijam. Vērtēti ienākumi, kas gūti pirms nodokļu nomaksas.

Pelnošāko slavenību topa simts "iemītnieki" kopumā pirms nodokļu nomaksas guvuši 6,3 miljardu ASV dolāru lielus ienākumus. Un, lai iekļūtu simtniekā, izrādās, šogad nepieciešami vismaz nopelnīti 37,5 miljoni 12 mēnešu laikā.

Pati pelnošākā slavenība, pēc "Forbes" aprēķiniem, ir mūziķe Teilore Svifta. 29 gadus vecā dziedātāja 12 mēnešu laikā sapelnījusi 185 miljonus ASV dolāru. Lielākā daļa summas nāk no viņas "Reputation" koncertturnejas, kas esot ienesīgākā ASV vēsturē.

Teilore Svifta triumfē amerikāņu mūzikas balvas ceremonijā

gallery icon
32

Otrajā vietā sarakstā ir sociālo tīklu un TV realitātes šovu zvaigzne un uzņēmēja Kailija Dženere (22) - nopelnīti 170 miljoni. Bet trešā vieta tikusi 42 gadus vecajam reperim Kanjem Vestam jeb Ye - 150 miljoni. Viņš arī ir uzņēmēja godā - milzu popularitāti gūst viņa "Yeezy" apavu impērija.

Tāpat topa desmitniekā ir futbolisti Lionels Mesi, Krištianu Ronaldu un Neimars, roka veterāni "The Eagles", TV personība Filips Makgrā jeb Dr.Phil un bokseris Kanelo Alvaress.

Bet augsto piekto vietu sarakstā ieņem britu mūziķis Eds Šīrans, kuru jau šodien ar šo godu varēsim visi sveikt viņa koncertā Rīgā, Lucavsalā.

Šīrans pēdējo 12 mēnešu laikā nopelnījis 110 miljonus dolāru. Apsteigt viņu spējuši vien Svifta, Dženere, Ye un Mesi.