foto: Publicitātes
Liepājā uzstāsies amerikāņu džeza zvaigzne Šeina Stīla
Šeina Stīla.
Mūzika
2019. gada 10. jūlijs, 12:30

Liepājā uzstāsies amerikāņu džeza zvaigzne Šeina Stīla

Jauns.lv

10. augustā Liepājā koncertēs amerikāņu džeza mūziķe, dziesmu autore un Brodvejas aktrise Šeina Stīla. Apvienojoties ar pašmāju artistisko Latvijas Radio bigbendu, viņa noslēgs vasaras koncertus “Lielajā dzintarā”.

Jau ar sava pirmā soloalbuma "I'll Be Anything" iznākšanu Šeina Stīla kļuva par atzītu solomākslinieci. Klubi Losandželosā cīnījās par viņas priekšnesumiem, un Sanfrancisko, Ņujorkā, Milānā, Romā un Cīrihē Stīlu sagaidīja pārpildītas zāles un uzticīgs fanu loks.

Desmit gadu pēc sava pirmā soloalbuma spēcīgā vokāla īpašniece nodēvēta par amerikāņu džeza dīvu, vienu no mūsu laika spožākajām dziedošajām sensācijām. Viņa tiek slavēta par savu harizmātisko un patiesi unikālo balsi ar vulkāna izvirdumam līdzīgu spēku, izcilu vokālo tehniku un komponistes prasmēm.

Sadarbojusies ar popmūzikas zvaigzni Riannu un amerikāņu elektroniskās mūzikas leģendu Mobiju, ierakstījusi vēl vienu spožu soloalbumu "Rise". 43 gadus vecās dziedātājas vokāls izskanējis populāros ASV TV šovos, filmā “Sekss un lielpilsēta 2”, kanāla HBO seriālā “Soprano ģimene”, kā arī "Grammy" balvu pasniegšanas ceremonijā.

Šobrīd dīva strādā pie sava trešā solo albuma "Watch Me Fly" un turpina uzstāties prestižākajās pasaules koncertzālēs gan ar viņas pašas kvartetu, gan dažādiem simfoniskajiem orķestriem (Ročesteras, Detroitas un Dallasas), kā arī džeza bigbendiem.

Koncertā Liepājā viņa turpinās 2017. gadā uzsākto sadarbību ar profesionālo un artistisko Latvijas Radio bigbendu, kas kļuvis par neatņemamu Latvijas kultūras dzīves sastāvdaļu. Kārļa Vanaga vadībā bigbends gatavo jaunus un interesantus projektus, kas vienmēr nodrošina īpašu enerģijas apmaiņu starp mūziķiem un klausītāju. Bigbends spēlējis kopā ar tādiem spožiem mūziķiem kā Džeimsu Morisonu, Šīmusu Bleiku, Rendiju Brekeru, Kurtu Rozenvinkelu, Mariusu Nesetu, Džodžo Maijeru, Ričardu Bonu, Maiklu Pipokinju, Rūtiju Fosteri, Diānu Šhūru un daudziem citiem.

Latvijas valsts simtgadē ar izpārdotiem koncertiem un stāvovācijām Latvijas Radio bigbends tika uzņemts prestižajās ASV koncertzālēs: Džona F. Kenedija skatuves mākslas centrā Vašingtonā un Linkolna centrā Ņujorkā, kā arī kopā ar Rendiju Brekeru festivālā "Jazz Baltica" Vācijā.

Dzirkstošajā koncertā “Lielajā dzintarā” klausītājus gaida gan Stīlas orģinālmūzika, gan populāras džeza, blūza un soulmūzikas melodijas.