foto: MediaPunch / BACKGRID/All Over P/ Vida Press
88 gadu vecumā miris Holivudas "sliktais puisis" Rips Torns
Rips Torns.
Kino
2019. gada 10. jūlijs, 10:55

88 gadu vecumā miris Holivudas "sliktais puisis" Rips Torns

Jauns.lv

88 gadu vecumā viņsaulē devies amerikāņu aktieris un komiķis Rips Torns, kas savulaik ieguvis "Emmy" balvu un bijis arī nominēts "Oskaram".

Rips miris 9. jūlijā savās mājās Leikvilā, Konektikutas štatā. Nāves brīdī aktierim blakus bija viņa sieva aktrise Emija Raita, meitas Ketija un Andželika.

foto: MediaPunch / BACKGRID/All Over P/ Vida Press
Rips Torns.

Aktiera karjeru Torns sāka 1956. gadā, 1983. gadā tika pie "Oskara" nominācijas kā labākais otrā plāna aktieris par lomu romantiskajā drāmā "Cross Creek". Tāpat Ripa aktiera CV ir iegūta "Emmy" balva - kā labākajam otrā plāna aktierim par dalību "The Larry Sanders Show".

Sešdesmitajos gados Torns bija iecienīts Holivudas aktieris, piedalījās vairākās par klasiku kļuvušās filmās, bet sava ekscentriskā rakstura dēļ zaudēja producentu un režisoru uzticību. Mēli aiz zobiem Rips neturēja, nereti bijis pat agresīvs, ātri aizsvilās, bet priekšniecībai šāds aktieris īsti pa prātam nebija.

Īsts skandāls, piemēram, izraisījās Normana Mailera filmas "Maidstone" uzņemšanā. Rips tēloja Normana brāli, un kādā epizodē viņam uzbruka pa īstam, iesitot pa galvu ar āmuru un mēģināja žņaugt. Mailers atbildēja, iekožot Tornam ausī.

Tāpat jau pirms Holivudas klasikas "Easy Rider" uzņemšanas Torns tā sakakšķējās ar kolēģi Denisu Hoperu, ka nācās Ripam uzteikt darbu. Viņa vietu ieņēma Džeks Nikolsons. Hopers pēcāk klāstīja, ka Torns viņam esot uzbrucis ar nazi, bet Rips savu slaveno kolēģi iesūdzēja tiesā, apgalvojot, ka asmeni īstenībā esot izvilcis Deniss. Un tiesa lēma Tornam par labu, piespriežot viņam 475 000 dolāru lielu kompensāciju no Hopera.

foto: action press/ Vida Press
Vils Smits, Rips Torns un Tomijs Lī Džonss 1997. gada grāvējā "Vīri melnā".

Iemantojis Holivudā nevēlamā puiša slavu, plinti krūmos Torns gan nemeta - atrada savu vietu teātrī un arī televīzijā, īpaši izceļoties komēdijas žanrā. Un pēcāk Holivudā atgriezās - gan pie "Oskara" nominācijas tika, gan piedalījās, piemēram, fantastikas grāvējā "Men in Black".