Šodien precas Igaunijas prezidents un viņa latviešu līgaviņa!
Aizvadītā gada nogalē Igaunijas prezidents ar līgavu līksmoja Rīgā, prezentējot savu jaunības dienu mīļāko dziesmu izlasi. Ieva Kupce līdzās mīļotajam burtiski staroja mīlestībā.
Slavenības
2016. gada 2. janvāris, 05:35

Šodien precas Igaunijas prezidents un viņa latviešu līgaviņa!

Jauns.lv

Šodien - 2016. gada 2. janvārī - Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess par sievu apņems Latvijas Aizsardzības ministrijas ierēdni Ievu Kupci. Kāzas notiks Igaunijā šaurā ģimenes lokā, bet laulības ceremoniju vadīs latviešu mācītājs Krists Kalniņš.

Nesen žurnāls “Kas Jauns” vēstīja, ka Ilvess noskatījis patiešām jauku līgavu – viņa izredzētā Ieva Kupce savulaik pat piedalījusies skaistumkonkursā Mis Limbaži! Proti, Ieva Kupce ir viena no tām drosmīgajām meitenēm, kura 1995. gadā startēja skaistumkonkursā Mis Limbaži. Tā rīkotāja Saiva Gulbe atceras, ka Ieva bijusi inteliģenta, komunikabla, gudra, simpātiska un mērķtiecīga meitene.

„Ieva piedalījās pirmajā Limbažu skaistumkonkursā. Toreiz tika izsludināta pieteikšanās, un, ņemot vērā, ka Limbaži ir mazpilsēta, bija vajadzīga liela drosme pieteikties uz kaut ko nezināmu. Titulu Ieva neieguva, taču nešķita, ka tas bija galvenais viņas dalības mērķis. Ieva tolaik jau studēja Rīgā un brauca nedēļas vidū no Rīgas uz nodarbībām Limbažos,” žurnālam “Kas Jauns” stāsta Saiva Gulbe.

Skaistumkonkursa rīkotāja teic, ka meitenes, kuras startēja konkursā, ļoti daudz ieguvušas sevis pilnveidošanā. „Pirmā konkursa dalībnieces ieguva visvairāk, jo man nebija ne mazākās pieredzes šādu konkursu organizēšanā, tālab vadījos pēc sava prāta, ko meitenēm sagatavošanās procesā vajadzētu iemācīties. Gatavošanās konkursam ilga trīs mēnešus – meitenes apmeklēja psiholoģijas nodarbības, tā kā pasākuma horeogrāfs bija Agris Daņiļevičs, bija kustību nodarbības kopā ar viņu un Dzirnu deju grupu. Pasākuma vadītājs bija Rolands Zagorskis, viņš palīdzēja meitenēm ar skatuves runu. Dalībniecēm bija arī iespēja piedalīties ezoterikas nodarbībās, ko vadīja Mis Limbaži kroņa autors Oļegs Auzers. Vēl šim konkursam stilists Roberts Krauze radīja īpašu vakartērpu kolekciju, bet meitenes ar vietējiem speciālistiem apguva estētisko skaistumkopšanu,” atceras Saiva Gulbe, piebilstot, ka par Ievu Kupci var teikt tikai to labāko.


Kasjauns.lv/Foto: No Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva