foto: Mārtiņš Ziders
Laimai Vaikulei jau 10 gadus neizdodas pārdot savu glauno māju Jūrmalā
Neviens piedāvājums Vaikuli līdz šim tā arī nav pārliecinājis šķirties no Jūrmalas īpašuma.
Slavenības
2019. gada 12. jūnijs, 06:18

Laimai Vaikulei jau 10 gadus neizdodas pārdot savu glauno māju Jūrmalā

Uldis Landmanis

Žurnāls "Kas Jauns"

Estrādes zvaigzne Laima Vaikule joprojām meklē pircēju savam Jūrmalas īpašumam – pirmoreiz par vēlmi to pārdot viņa publiski pavēstīja jau pirms vairāk nekā desmit gadiem. Laiks iet, bet nopietna pircēja kā nav, tā nav, un savā glaunajā īpašumā Laimai jādzīvo vien pašai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tā izskatās Laimas Vaikules īpašumā 2019. gada vasarā

Tā izskatās estrādes zvaigznes Laimas Vaikules Jūrmalas īpašumā 2019. gada vasarā.

gallery icon
24

Gan Latvijā, gan plašajā kaimiņzemē Krievijā populārās dziedātājas māja un pārējie īpašumā esošie objekti (baseins, atpūtas komplekss un citi) Bulduru prospektā atrodas uz vairāk nekā 2300 kvadrātmetru liela zemes gabala. Vaikulei gan esot izteikts ne viens vien piedāvājums, taču piesolītās naudas summas ikreiz dziedātājai likušās pārāk mazas.

Pērn decembrī presē parādījās informācija, ka mājai beidzot ir uzradies „reāls pircējs”, taču jau pēc dažiem mēnešiem Vaikule pavēstīja, ka darījums nav noticis. „Daudzus gadus pēc kārtas man ir piedāvātas dažādas naudas summas, lai es pārdotu savu māju. Līdz šim neviens piedāvājums mani nav pārliecinājis, tāpēc es pati dzīvoju šajā mājā,” šopavasar intervijā TVNET RUS klāstīja dziedātāja, piebilstot: „Lai uzbūvētu tādu pašu, var paiet ilgs laiks, tāpēc es pagaidām dzīvoju šeit.”

Interesanti, ka Vaikules īpašuma tirgošanu uzņēmusies SIA "Royal Real Estate", kuras vadītājs ir bēdīgi slavenais Ronalds Alpe – viņu savulaik atmaskoja radio balss un dīdžejmeitene Liene Ušakova, atklājot, kā viņš, būdams precēts, valdzina sievietes un izmanto krāpnieciskiem nolūkiem.

TOREIZ

To, kā izskatās Laimas Vaikules mājā, "Kas Jauns" atrādīja jau pirms desmit gadiem, kad šajā īpašumā žurnālu uzņēma Laimas dzīvesbiedrs Andrejs Latkovskis. Māju Bulduru prospektā Vaikule iekārtoja veselus piecus gadus, ēkas arhitektūrā un interjerā ieliekot savu individualitāti un bezgalīgo mīlestību pret Japānu. Lakonisms un detaļu nepārsātinātība, no budistu klostera Kioto atvesti zvaniņi koku zaros, zelta zivtiņas strautiņā pie mājas – tas viss rada plašuma un viegluma iespaidu.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Vaikules īpašumā 2009. gadā.

„Šo stilu grūti raksturot, taču sev pašam esmu to formulējis vienā vārdā – Laima. Viņa bija tā, kas izlēma, kā šeit viss izskatīsies. Manuprāt, mājā pilnībā izpaužas viņas dzīves kredo – kārtība un disciplīna. Ja Laima ko dara, tad izdara līdz galam. Varbūt kāds paveiktu labāk, taču Laima visu dara, cik vien labi iespējams. Un tādu pašu attieksmi prasa arī no pārējiem,” dziedātāju un viņas iekārtoto māju raksturoja Vaikules dzīvesbiedrs.

TAGAD

Kas mainījies Vaikules īpašumā desmit gadu laikā? Pagājušajā mēnesī Laima laipni savā īpašumā uzņēma mediju pārstāvjus, informējot par jaunumiem saistībā ar savu vasarā gaidāmo festivālu "Laima Rendezvous Jūrmala". Tā nu ikvienam bija arī iespēja lūkot, kā Vaikule iekārtojusi savu dzīvesvietu, kas tajā parādījies jauns un modernāks.

Pirms vairāk nekā desmit gadiem Vaikules Jūrmalas māju nekustamā īpašuma tirgus eksperti vērtēja 4,5 miljonu eiro apmērā. Diez par cik dziedātāja savu īpašumu būtu gatava pārdot? To gan viņa, visticamāk, atklāj vien potenciālajiem pircējiem.

Laimas Vaikules krāšņi izrotātais savrupnams Jūrmalā

Laimas Vaikules krāšņi izrotātais savrupnams Jūrmalā.

gallery icon
38
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās