foto: Facebook (www.facebook.com/JosephLiamHunter)
Elektriķis, kurš pirms 2 gadiem pazaudējis pasi, uzzina, ka viņa dokumentu visu šo laiku iekļūšanai klubos izmantojis pusaudzis
Trakā pasaule
2019. gada 15. maijs, 16:18

Elektriķis, kurš pirms 2 gadiem pazaudējis pasi, uzzina, ka viņa dokumentu visu šo laiku iekļūšanai klubos izmantojis pusaudzis

Jauns.lv

Britu elektriķis Džo Hanters, kurš pirms 2 gadiem pazaudējis savu pasi, sociālajos tīklos padalījies ar ziņu, kuru saņēmis no dokumenta atradēja. Izrādās, viņa pase nonākusi pie kāda pusaudža, kurš, izliekoties par Džo, to izmantojis, lai iekļūtu klubos, bāros un pat bordeļos.

Pašlaik 21 gadu vecais Džo pasi pazaudējis kādā bārā, neilgi pirms ieplānotā ceļojuma uz ārvalstīm, tāpēc to steigšus nācies atjaunot un tas, protams, radījis papildu izdevumus. Tāpat puisis sazinājies arī ar policiju, kā pazaudēta dokumenta gadījumā to nosaka likums.

"Sveiks, Džo! Šis noteikti skanēs mazliet dīvaini, bet es ceru, ka tu sapratīsi. Pēdējos 2 gadus un 2 mēnešus es esmu izmantojis tavu pasi kā savu identifikācijas dokumentu, jo man nebija 18 gadu. Nejautā, kā tā nonāca pie manis, jo tā vienkārši ceļoja apkārt līdz atrada mani. Lai nu kā, tagad man ir 18, tāpēc man tā vairs nav vajadzīga. Es varu to atdot tev, ja tev to vēl vajag, ja vien tu neatļausi man nodot to tālāk nākamajam "Džo Hanteram", kurš gaida rindā. Vēl es gribētu tev pateikt lielu paldies, jo bez tevis es nebūtu spējis paveikt daudzas lietas, kuras izdarīju pēdējo gadu laikā. Esmu patiesi pateicīgs. Kā jau teicu, es ceru, ka tu mani sapratīsi," negaidītu ziņu sociālajā vietnē "Facebook" no kāda puiša saņēmis Džo.

foto: Facebook (www.facebook.com/JosephLiamHunter)

Jaunietis nedaudz vēlāk atsūtījis arī bildi ar pasi, kura, šķiet, aktīvās lietošanas dēļ, pamatīgi noplukusi.

"Kad sapratu, ka šis puisis runā nopietni, man sākās smieklu lēkme," atklāj Džo. "Man tas šķita ļoti smieklīgi, jo es ticu, ka arī es būtu rīkojies tāpat." Džo izpētījis arī jaunieša sociālo tīklu profilus un secinājis, ka viņš tiktiešām pēdējā laikā dzīvi izbaudījis ne pa jokam. "Es papētīju viņa "Instagram" bildes un gandrīz katrā attēlā viņš redzams ar dzēriena glāzi rokā vai kādā pasākumā. Man prieks, ka viņam tik labi veicies."

foto: Facebook (www.facebook.com/JosephLiamHunter)

Tikko kā pilngadību sasniegušais Sems atzinis, ka Džo pasi viņam iedevis kāds draugs, kurš to atradis bārā. Sems vērtīgo dokumentu iemainījis pret savu "Xbox" spēļu konsoli. Zināms, ka pasi izmantojuši vismaz 6 cilvēki.

Džo stāsta, ka pēc saņemtās ziņas jutis atvieglojumu, jo, viesojoties policijas iecirknī, likumsargi atklājuši, ka pazaudēto pasi var piesavināties ļaundari vai nelegālie imigranti.

Abi puiši pēc notikušā nolēmuši arī satikties, lai klātienē apspriestu piedzīvojumus, kuros abi iesaistījušies liktenīgās pases dēļ.

Kaut arī notikušais abiem puišiem un lielai daļai sabiedrības šķiet smieklīgs, Lielbritānijā par citas personas identifikācijas dokumenta piesavināšanos un izmantošanu var draudēt pat 5000 mārciņu naudassods, kā arī līdz pat 10 gadu ilgs cietumsods.