Pēc rasistiska joka par prinča Harija un Meganas Mārklas jaundzimušo no darba atlaists "BBC" radio dīdžejs
Denijs Beikers un viņa "Twitter" kontā ievietotā fotogrāfija.
2019. gada 10. maijs, 06:28

Pēc rasistiska joka par prinča Harija un Meganas Mārklas jaundzimušo no darba atlaists "BBC" radio dīdžejs

Jauns.lv

Britu raidorganizācija "BBC" atlaidusi no darba komiķi, žurnālistu un radio personību Deniju Beikeru. Kā vēsta "BBC", Beikers atlaists "muļķīga un neapdomīga joka dēļ".

Beikers savā sociālā tīkla "Twitter" kontā bija ievietojis fotogrāfiju ar pāri, kurš sadevies rokās ar cilvēka drēbēs saģērbtu šimpanzi. "Karaliskais mazulis pamet slimnīcu," pie fotogrāfijas komentējis Beikers.

foto: Twitter (twitter.com/prodnose)

Ātri vien žurnālists izpelnījās apkārtējo nosodījumu par Saseksas hercogu pāra izsmiešanu un rasismu. Ieraksts neilgi pēc publicēšanas dzēsts.

61 gadu vecais radio dīdžejs "BBC Radio 5 Live" radio darbojās nedēļas nogalēs.

"Es ļoti atvainojos par neapdomīgo publikāciju iepriekš. Bilde bija domāts kā joks par karalisko ģimeni un cirka dzīvniekiem glaunās drēbēs, bet citi to interpretēja kā mērkaķus un rasi, tāpēc es ierakstu izdzēsu," vēsta jau nākamais ieraksts.

Lai gan vīrietis ātri vien savu kļūdu sapratis un sācis taisnoties, "BBC" pieņēmusi lēmumu darba attiecības ar Beikeru pārtraukt.

Kā vēsta raidorganizācija, "Denijs ir burvīgs darbinieks, bet viņš mūsu brīvdienu programmā vairs netiks iekļauts. Viņa publicētais tvīts ir pretrunā ar vērtībām, kuras pārstāv radiostacija."

Pats Beikers par atstādināšanu no amata pienākumiem radio ir ļoti sašutis, medijiem stāstot, ka radio viņu "pametis zem braucoša autobusa".

foto: AP/Scanpix
Denijs Beikers.

Beikera sestdienas rīta šovs vairākus gadus apbalvots ar "Sony" Zelta balvu. Viņš kļuvis par vienu no atpazīstamākajiem savas paaudzes radio dīdžejiem tieši pateicoties savam nevaldāmajam raksturam. Beikers Apvienotajā Karalistē pazīstams arī kā veiksmīgs žurnālists un televīzijas dokumentālo raidījumu veidotājs.

Princis Harijs un hercogiene Megana dalās ar pirmajiem jaundzimušā dēla foto

gallery icon
12

Jau ziņots, ka Saseksas hercogi Megana Mārkla un princis Harijs kļuvuši par vecākiem dēlam 6. maija rītā - 5.26 pēc Lielbritānijas laika. Mazuļa svars bija septiņas mārciņas un 3 unces (3 kilogrami un 95 grami). Par dēla nākšanu pasaulē sociālajā tīklā "Instagram" paziņojis pats princis Harijs.

2019. gads. Princis Harijs vizītē Nīderlandē sāk saņemt pirmās Ārčijam domātās dāvaniņas

gallery icon
13

8. maijā presē parādījušies pirmie jaundzimušā foto, un dažas stundas vēlāk atklāts arī pirmdzimtā vārds – Ārčijs. Saseksas hercogu mazuļa pilnais vārds ir – Ārčijs Harisons Mauntbatens-Vindzors.

Fani svin karaliskā mazuļa nākšanu pasaulē

Saseksas hercogi Megana Mārkla un princis Harijs kļuvuši par vecākiem dēlam. Karaliskais mazulis pasaulē nācis 6. maija rītā - 5.26 ...

gallery icon
45