foto: Juris Rozenbergs
Ineta Radeviča kļuvusi par daudzbērnu māmiņu
Ineta nu ir trīs bērnu māte.
Slavenības
2019. gada 6. maijs, 20:05

Ineta Radeviča kļuvusi par daudzbērnu māmiņu

Jauns.lv

Par māmiņu dēlam Maksimilianam kļuvusi bijusī tāllēcēja un vēl nesenā Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente Ineta Radeviča.

Kā Ineta atklājusi sociālās saziņas tīklā "Instagram", Maksimilians nācis pasaulē 3. maijā. Un pēc ieraksta var spriest, ka tas noticis Floridā.

View this post on Instagram

❤️Maximilian @05032019

A post shared by inetaradevica (@inetaradevica) on

Radevičas un viņas vīra bijušā hokejista Pjotra Ščastļivija ģimenē jau aug puika Marks, kas pasaulē nāca 2009. gada februārī, un meita Amēlija, kas piedzima 2013. gada oktobrī.

View this post on Instagram

#comingsoon #🏀😉

A post shared by inetaradevica (@inetaradevica) on

Sportistes karjeru Radeviča noslēdza pēc 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, kur viņa palika ceturtā, no bronzas godalgas atpaliekot tikai par centimetru. Radevičai pieder Latvijas rekords tāllēkšanā, jo 2010.gadā Barselonā viņa aizlēca 6,92 metrus tālu, tad arī izcīnot Eiropas čempiones titulu.

2017. gada sākumā Radeviča pēc konkurentes diskvalifikācijas par aizliegto vielu lietošanu kļuva par 2011.gada pasaules vicečempioni, lai gan sākotnēji viņa bija izcīnījusi bronzu. Viņas tobrīd izcīnītā medaļa kļuva par Latvijai pirmo godalgu neatkarīgas valsts vēsturē pasaules čempionātos.

Kopš 2017.gada marta Radeviča pildīja Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidentes pienākumus, bet pagājušā gada nogalē no amata aizgāja. Jo pēc atkārtotām pārbaudēm viņai tika konstatētas pozitīvas dopinga analīzes Londonas olimpisko spēļu laikā.

Kā ziņoja Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU), Radevičas analīzēs atrastas anaboliskā steroīda oksandrolona pēdas.

Radevičai tika piespriesta pagaidu diskvalifikācija. Radevičai noteikta sportistes darbības pagaidu pārtraukšana, liedzot piedalīties sacensībās, līdz Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) tālākai lietas izskatīšanai.

"Visa mana darbība LVS prezidentes amatā vienmēr ir bijusi vērsta tikai uz vienu mērķi - palīdzēt stiprināt, attīstīt un popularizēt Latvijas vieglatlētiku, atvieglot dzīvi sportistiem un treneriem. Viņi, neskatoties uz milzu grūtībām, pašaizliedzīgi turpina strādāt - audzina veselīgu paaudzi ar stipru raksturu un nes Latvijas vieglatlētikas vārdu pasaulē," LVS toreiz citēja Radevičas teikto.

"Gandrīz divu gadu laikā, strādājot LVS, man kopā ar savienības valdi un kolēģiem ir izdevies paveikt būtiskus darbus, piesaistīt jaunus atbalstītājus, ieviest bērnu un jauniešu programmas, ko ir svarīgi turpināt. Ņemot vērā izveidojušos situāciju, lai realizētu iesāktos projektus un nepakļautu LVS nekādiem riskiem, es esmu pieņēmusi lēmumu atkāpties no LVS prezidentes amata," teikts Radevičas paziņojumā.

Radeviča uzsver, ka vieglatlētikai veltījusi visu savu mūžu un viņai rūp sporta veida nākotne, kā arī LVS darba veiksmīga attīstība sadarbībā ar Eiropas un pasaules vieglatlētikas organizācijām.

"Es atbalstu "Fair Play" principus un esmu pārliecināta, ka LVS ir jābūt tai institūcijai, kas demonstrē visaugstākos ētikas standartus un vislielāko neiecietību pret aizliegtu vielu lietošanu sportā. Ņemot to vērā, mans pienākums šajā situācijā ir pašai vadīties no šiem ētikas standartiem un atkāpties no savienības prezidentes amata. Neskatoties uz to, ka apzināti neesmu lietojusi aizliegtas vielas, man ir jāuzņemas atbildība par notikušo un attiecīgi jārīkojas," rakstīja Radeviča.

"Mans lēmums nav viegls, bet izsvērts un pārdomāts. Es turpināšu būt aktīvs Latvijas sporta sabiedrības loceklis un ceru, ka nākotnē spēšu būt noderīga sportam un palīdzēt Latvijas vieglatlētikai. Paldies ikvienam par kopīgo darbu. Paldies visiem, kuri mani atbalstīja un atbalsta," rakstīja jau bijusī LVS prezidente.

Vieglatlēte Ineta Radēviča

Bijusī tāllēcēja Ineta Radēviča.

gallery icon