foto: ddp images/Denis Raev / Vida Press
Dažs aizmieg tikai ar foliju uz logiem: populāru cilvēku gulēšanas īpatnības
Slavenības
2019. gada 27. aprīlis, 11:01

Dažs aizmieg tikai ar foliju uz logiem: populāru cilvēku gulēšanas īpatnības

Jauns.lv

Lai gan gulētiešanas rituāli variējas, visu cilvēku galvenais mērķis ir pilnvērtīgi atpūsties. Slavenību rituāli un padomi miega kvalitātes celšanai.

Tvaika pirts atmosfēra

foto: PA Wire/PA Images

Lai pilnvērtīgi parūpētos par savu un savas balss labklājību, dziedātājai Meraijai Kerijai esot nepieciešamas 15 stundas miega! Lai to nodrošinātu, viņai esot nepieciešama atbilstoša buduāra atmosfēra: „Burtiski apkārt manai gultai ir 20 gaisa mitrinātāji. Man patīk gulēt tvaika istabā!”

Ar foliju uz logiem

foto: AFP/Scanpix

Reperis Eminems, kas pagātnē ir cietis no miega traucējumiem, saules staru bloķēšanai guļamistabas logus aizklājot ar alumīnija foliju un cenšoties aizmigt pie relaksējošas, meditatīvas mūzikas.

Stilīgi

foto: IS/MPI/Capital Pictures

Mūziķei FKA Twigs galvenais esot izskats! „Dodoties pie miera, vienmēr sapucējos. Man liek justies labi tas, ka arī gulētejot esmu stilīga,” viņa apgalvo. Skaisti tērpusies, viņa aizdedzinot sveces vai vīraku un klusumā pārdomājot aizgājušās dienas notikumus.

Spilvenu kārtība

foto: AP/Scanpix

Rakstnieks Stīvens Kings, kura grāmatas tur nomodā daudzus, pats savu miegu saudzē. Viņam ir svarīgs pat spilvenu izkārtojums gultā: „Izmazgāju zobus, nomazgāju rokas. Kādēļ lai kāds mazgātu rokas pirms gulētiešanas? Es nezinu. Un spilveniem ir jābūt izkārtotiem tā, lai spilvendrānu atvērtā daļa vērtos uz gultas otru pusi.”

Vannošanās profesionāle

foto: AFP/Scanpix

Acīmredzot žurnāliste, TV šovu vadītāja Opra Vinfrija ir tik veiksmīga tāpēc, ka prot ne tikai strādāt, bet arī pilnvērtīgi atpūsties. „Vakarā pirms gulētiešanas dodos vannā. Tas ir rituāls, un es esmu vannošanās speciāliste – man ir dažādas burbuļu, sāls, eļļu un pērļu vannas.”

Šokolāde rītā un vakarā

foto: AFP/Scanpix

Aktrisi Bleiku Laivliju rotā mīlestība pret modi un ēdienu: „Es nespēju dienu sākt bez karstās šokolādes dzēriena un to noslēgt bez pāris tumšās šokolādes gabaliņiem. Šokolāde ir vajadzīga manam veselajam saprātam.”

Komplimentu dēļ

foto: DDNY/Broadimage

„Pēc tam kad esmu pabeigusi vakara ādas kopšanas procedūras, pirms došanās gulēt ar mīkstu melno acu zīmuli iezīmēju skropstu apakšējo līniju. Tas izklausās traki, bet tā no rīta es pamostos ar perfektu izplūduša ēnojuma meikapu. Varu izkāpt no gultas un nedarīt pilnīgi neko, un tāpat saņemt komplimentus par meikapu,” savu biedējošo gulētiešanas skaistumkopšanas rituālu ir atklājusi aktrise Drū Berimora.

Aktivitātes

foto: REUTERS/SCANPIX

„Esmu cilvēks, kuram ir grūti apstādināt domu ritējumu,” ir atzinusi Bejonse. Tāpēc amerikāņu popzvaigznes dienas kārtībā vienmēr būšot tādas aktivitātes kā peldēšana. „Ja dienu pavadi aktīvi, vakarā būsi tik pārguris, ka aizmigšana nebūs problēma.” Līdz ar to labam miegam nevajadzēs ne sveces, ne īpašu apģērbu, ne logus aizklāt ar foliju.