foto: Publicitātes
Renārs Kaupers, Jānis Šipkēvics, Gatis Irbe (Gacho) un Daumants Kalniņš labdarības koncertā "Uzcel savu baznīcu!"
Mūzika
2019. gada 11. aprīlis, 12:37

Renārs Kaupers, Jānis Šipkēvics, Gatis Irbe (Gacho) un Daumants Kalniņš labdarības koncertā "Uzcel savu baznīcu!"

Karlīna Timofejeva

Simboliski skaistā laikā – Vasarsvētkos, 9. jūnijā, gleznainajā Bruknas muižā labdarības koncertā “Uzcel savu baznīcu!” saplūdīs mūzikas mīļotāji un cēlas idejas atbalstītāji. Renārs Kaupers, Jānis Šipkēvics, Gatis Irbe (Gacho), Igo, Daumants Kalniņš, Kristīne Zadovska, Aija Andrejeva, un daudzi citi iemīļoti mākslinieki veltīs savas dziesmas Bruknas baznīcai, tās labiekārtošanai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau astoto gadu Zemgales līdzenumiem pāri skanēs iemīļotu mākslinieku balsis labdarības koncertā “Uzcel savu baznīcu!”. Ar ziedojumu palīdzību no pamatiem līdz jumtam visu acu priekšā ir tapusi starpkonfesiju baznīca, kuras durvis dienas ritumā ir atvērtas ikvienam. Baznīca dod cerību un ticību, ļauj saprast savu sūtību un sevi. Tās ir  labas gribas cilvēku domas, viņu domāšana, kas palīdz augt garīgi. Ne velti labdarības koncertos skaistās Bruknas muižas dārzā ir piedalījušies daudzi Latvijas mākslinieki, tādējādi palīdzot priesterim Andrejam Mediņam un „Kalna svētību kopienas” ļaudīm piepildīt sapni – uzcelt baznīcu.

foto: Publicitātes

Pirmo reizi uz koncerta „Uzcel savu baznīcu!” skatuves Bruknas muižā plkst. 16.00 uzstāsies publikas atsaucību guvušie mūziķi Jānis Šipkēvics, Gatis Irbe (Gacho) un Daumants Kalniņš. Savukārt Renārs Kaupers iedvesmos un liks aizdomāties par mūžīgām vērtībām. Koncerta apmeklētājus priecēs mūziķi, kuri jau vairākkārt ir kāpuši uz Bruknas muižas skatuves -  Kristīne Zadovska, Aija Andrejeva, Igo, Aivars Hermanis, Ieva Akuratere, grupa „Putnu Balle”, un citi Latvijā pazīstami mākslinieki. Debija būs LMMDV zēnu korim no Liepājas. Kā allaž, koncertu vadīs Maija Kalniņa.

Šī gada koncerta „Uzcel savu baznīcu!” ziedojumi tiks veltīti Bruknas baznīcas sakrālā laukuma labiekārtošanai, gaismas objektiem, prožektoriem, kā arī stāvlaukumam.

Labdarības akcija „Uzcel savu baznīcu!” aizsākās 2012. gadā un tās mērķis ir piesaistīt līdzekļus un atbalstīt Svēto Apustuļu kapelas celtniecību un apustuļu skulptūru izveidi Bruknā. Izpostītajā Bruknas muižā 2001. gadā priesteris Andrejs Mediņš izveidoja unikālu dvēseles rehabilitācijas vietu "Kalna svētību kopiena", kur iespēja atrast jaunu dzīvi tiek dota dažādās atkarībās esošiem ļaudīm, rodot pašam savu ceļu šai Dieva pasaulē, lietojot vienīgi garīgās dzīves un darba terapiju. Kopienas garīgā aizbildne ir svētā Māte Terēza no Kalkutas. Reiz izpostītā Bruknas muiža šodien pārsteidz ar sakoptām ēkām un atjaunoto skaisto apkārtni. 2011. gada 31. maijā pēc Andreja Mediņa ierosmes sākās starpkonfesiju kapelas būve. Ar labdarības akciju palīdzību piesaistīti ievērojami līdzekļi, jo Bruknai ir liels pievilkšanas spēks, ka gribas atkal te atgriezties. Pavisam nedaudz laika un kopējiem spēkiem atkarībās nonākušo cilvēku celtais lūgšanu nams vērs durvis. Tas ir ne tikai nams, kurš uzcelts smagā un neatlaidīgā darbā. Šī ēka ir īstens apliecinājums cilvēka gara spēkam un varēšanai.

Labdarības koncerts "Uzcel savu baznīcu!" Bruknas muižā

Jau astoto gadu Zemgales līdzenumiem pāri skanēs iemīļotu mākslinieku balsis labdarības koncertā “Uzcel savu baznīcu!”.

gallery icon
28

Septiņu gadu laikā koncertos piedalījās: Renārs Kaupers - viens no tiem, kurš Bruknas muižas dārzā muzicēja jau pirmajā labdarības lielkoncertā 2012. gadā. Togad koncerta apmeklēju skaits sasniedza iedvesmojošu ciparu - 2000, kas pasākuma rīkotājiem deva pārliecību, ka iesāktais jāturpina. Uzticami Bruknai bijuši grupa „Putnu Balle”, Aija Andrejeva, Olga Rajecka, Kāris Kazāks, Goran Gora, Da Gamba, Kristīne Zadovska, Intars Busulis un Abonementa orķestris, Kārlis Lācis, Kārļa Būmeistera muzikālais projekts "Matters", Igo, Andris Ērglis, Jānis Strazds, PeR, Raimonds Tiguls, Marts Kristiāns Kalniņš, Aivars Hermanis, Ralfs Eilands, Aija Vītoliņa, Elza Rozentāle, Ieva Akuratere, Jānis Lūsēns, Atis Ieviņš, Jānis Jubalts, Lauris Reiniks, Rēzija Kalniņa, Mārcis Auziņš, Ieva Kerēvica, Ainars Virga, Andris Kivičs, Rūta un Ira Dūdumas, Varis Vētra, Elizabete Zagorska, Lauris Valters, Jānis Miltiņš, Valters Sprūdžs, Ivars Kalniņš, «Framest», «Willow Farm», koris „Laiks”, Kristīne Kārkle - Puriņa, Artis Gāga, Dzintars Beitāns, Kristaps Vanadziņš, Paula Dukure, Edvīns Ozols un Andris Buiķis, Mārtiņš Burke – Burkevics, grupas „Lady’s Sweet”,  L.V. /NeParasts Bars, un citi.

Bruknā ir izjūtams un gūstams spēks, kas rodas tālu aiz skaistiem vārdiem. Tas ir pārpasaulīgs spēks, kas teju fiziski sajūtams vietā, kur iz dziļa posta ļaudis meklē ceļu atpakaļ. Pie sevis. Spēks ir nepieciešams ne tikai tiem, kuri nonākuši dziļā nelaimē, bet arī katram mums vienam. Spēks un savas esības apzināšanās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Labdarības koncerts „Uzcel savu baznīcu!” Bruknā

Labdarības koncerts „Uzcel savu baznīcu!” Bruknā.

gallery icon
181

Arī Tu vari kļūt par Bruknas eņģeli. Pievienojies! Mēs ceļam baznīcu sevī. Stāsts par Bruknu turpinās.

Biļetes iegādājamas : https://www.bilesuparadize.lv/lv/events/event/71780