foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Lauri Reiniku Krievijas interneta troļļi pataisa par nacistisku rusofobu
Krievijas troļļi dažu dienu laikā Lauri Reiniku padarījuši par teju vislielāko latviešu rusofobu un fašistu.
Slavenības
2019. gada 2. aprīlis, 05:20

Lauri Reiniku Krievijas interneta troļļi pataisa par nacistisku rusofobu

Jauns.lv

Krievijas troļļi un plašsaziņas līdzekļi populāro estrādes dziedātāju Lauri Reiniku pēkšņi padarījuši par fašistu, nacistu un rusofobu. Tas noticis pēc tam, kad mākslinieks, lidojot no Stambulas uz Rīgu, savā "Twitter" kontā, lidsabiedrībai "Turkish Airlines" atgādinājis, ka Latvija ir neatkarīga valsts un stjuartēm, atvadoties no pasažieriem nebūtu vis jāsaka "Do svidaņije", bet gan "Uz redzēšanos".

Reiniks lidsabiedrībai norādīja arī par nepareizu Latvijas vārda tulkošanu (turciski "Latvija: ir "Letonya", bet paziņojumā angļu valodā tas ir neloģiski, jo angliski jāraksta "Latvia").

Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica" norāda, ka uzreiz pēc tā propagandas troļļi Reiniku interneta vidē padarīja par „visa krieviskā nīdēju un nacionālisma atdzimšanas vēstnesi”. Reiniks sociālajos tīklos uzreiz sāka saņemt rupjas un aizvainojošas ziņas, kurās izteikti draudi un mākslinieks nosaukts par fašistu. "Re:Baltica" atklāj, ka Reinikam uzklupuši Krievijas mediju troļļi. Lūk, tikai dažas no Reinikam adresētajām ziņām: „Lauri, vajadzēja izkāpt un iet kājām”, „Bļ**, kāds tu stulbenis”, „Es zinu, ka nodzīvošu līdz tam brīdim, kad visi latvieši izmirs”, „Pagaidi, drīz sāksi dziedāt krieviski”.

Interesantākais ir tas, ka naidīgie "Twitter" konti izveidoti tajā pašā dienā, kad sākās uzbrukumi dziedātājam, kas liecina par to, ka Reinikam draudus izteica speciāli radīta viltus ziņu mašinērija. Savukārt citi konti, no kuriem Reiniks saņēma naida izpausmes, bija radīti tikai tamdēļ, lai nozākātu NATO, Baltijas valstis un Ukrainu.

Neskatoties uz to, Reiniku zākājošos izteicienus ar papildinformāciju, ka Latvijā tiek aizliegta krievu valoda, tiek diskriminēti krievi un slēgtas krievu skolas, vispirms tika pārpublicēti Latvijas krievvalodīgajos portālos Bb.lv un Focus.lv, bet pēc tam lielākajās Krievijas ziņu lentēs. Tādējādi kārtējo reizi Kremļa propaganda radīja kārtējo ļauno tēlu Baltijas valstīs, kas neieredz visu krievisko. Un tas neskatoties uz to, ka savus lielākos hitus, kā, piemēram, "Es skrienu", Reiniks ierakstījis arī krievu valodā.