foto: no privātā arhīva
Gundega Skudriņa sajūsmā par Šeišelu salu burvību
„Salās tiem, kam ar dabu vien ir par maz, varbūt būtu par garlaicīgu. Noteikti iesaku apmeklēt vismaz trīs lielākās salas, jo pludmales tiešām atšķiras. Arī uz vienas salas tās mēdz būt vairākas un atšķirīgas,” paskaidro Skudriņa.
Slavenības
2019. gada 30. marts, 09:17

Gundega Skudriņa sajūsmā par Šeišelu salu burvību

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Pasākumu aģentūras "Skudras metropole" īpašniece Gundega Skudriņa ar ģimeni nupat sauli sasmēlusies eksotiskajās Šeišelu salās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gundega Skudriņa Šeišelu salās

Gundega Skudriņa sajūsmā par Šeišelu salu burvību.

gallery icon
31

Radoši atraktīvā un idejām bagātā TV personība Gundega Skudriņa žurnālam "Kas Jauns" atzīst, ka ceļojums kopā ar ģimeni bija ilgi gaidīts, taču tā galamērķis izvēlēts pēdējā brīdī, ievērojot dažus nosacījumus: „Katru gadu visa ģimene kopā cenšamies pavasarī kaut kur aizceļot. Kopš brīža, kad bērni iet skolā, viss tiek pakārtots skolas brīvlaikiem. Arī šoreiz tas bija noteicošais,” stāsta trīs meitu mamma, kura ar ģimeni atgriezusies no vienas no pasaulē gleznainākajām eksotiskā atvaļinājuma atpūtas vietām.

„Mums ar vīru ir ļoti aizņemta profesionālā dzīve, katram ir arī komandējumi, tomēr pavasara brīvlaiks ir svēts,” atklāj Skudriņa. „Bērni noilgojušies pēc pavasara, saulītes un vēlas braukt tikai tur, kur ir silts,” stāsta Gundega: „Saspringtā darba grafika dēļ grūti kaut ko iepriekš saplānot, tāpēc lēmumi, izraugoties ceļojumus, tiek pieņemti spontāni. Šoreiz ceļojuma galamērķa izvēle krita par labu Šeišelu salām, jo varēja ātri un veiksmīgi iegādāties aviobiļetes ar labiem lidojumu savienojumiem.”

TV personība izklāsta Šeišelu salu labumus: „Uz šīm salām nav vulkānu, tās neplosa zemestrīces, nav arī milzu vētru. Saule spīd cauru gadu, un pārsvarā šeit rit mierpilna dzīve. Kā paši iedzīvotāji saka: „Pie mums ir kā laukos pie vecmāmiņas.” Jā, uz to pusi ir, tikai krietni eksotiskāk,” piekrīt Gundega. „Salās tiešām ir tikai vietējie iedzīvotāji, skaistas mājiņas, mazi ciemi, viesnīcas un pludmales. Tāpēc tur cilvēki brauc tikai atpūsties – snorkelē, peld, sauļojas, apmeklē pludmales. To darījām arī mēs,” nosaka Gundega.

„Lai arī esmu redzējusi ļoti daudz un dažādas pludmales visdažādākajos kontinentos, šīs bija īpašas. Tāpēc tās no ceļojuma arī vislabāk paliks atmiņā. Skaties un brīnies, kā māte daba var būt tik krāšņa, varena un iespaidīga,” sajūsmu par redzēto pauž Gundega. „Diemžēl tagad tur daudzus īpašumus un viesnīcas pārpērk arābi, tāpat arī cenšas iegūt savā īpašumā stratēģiski svarīgus objektus. Tāpēc jau pēc pāris gadiem tur noteikti daudz kas mainīsies. Kāds arābu emirātu šeihs, piemēram, tur jau uzcēlis sev villu. Pēc salām vienmēr ir tīkojuši daudzi, bet to var saprast, jo tur tiešām ir maza paradīze. Un vietējie stāsta, ka arī daudzām Holivudas zvaigznēm tur esot slēptas villas,” zina stāstīt Gundega.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās