foto: Anthony Behar/Sipa USA/ Vida Press
Kianu Rīvsa lidmašīna veic ārkārtas nosēšanos. Tālāk aktieris ceļo busiņā kopā ar svešiniekiem
Aktieris Kianu Rīvss.
Slavenības
2019. gada 27. marts, 06:29

Kianu Rīvsa lidmašīna veic ārkārtas nosēšanos. Tālāk aktieris ceļo busiņā kopā ar svešiniekiem

Jauns.lv

Grāvēju „Ātrums” un „Matrikss” zvaigzne Kianu Rīvss (54) zina, kā tikt galā ar ārkārtas situācijām filmās – un arī reālajā dzīvē.

Aizvadītās nedēļas nogalē aktieris Kianu Rīvss ar kompānijas „United Airlines” reisu mēroja ceļu no Sanfrancisko uz Losandželosu, taču pasažieriem nācās piedzīvot nervus kutinošus brīžus, kad lidmašīna bija spiesta veikt ārkārtas nosēšanos Beikersfīldā.

Lidmašīnas avārijas nosēšanās bija sekmīga, un neviens no pasažieriem traumas neguva, taču bija daudz neskaidrību, kamēr tika izstrādāts plāns, kā cilvēkus nogādāt līdz viņu sākotnēji ieplānotajam galamērķim.

Kādā no notikumā vietā uzņemtajiem video redzams, ka aktieris, kurš tobrīd bija ceļā uz darbu, iesaistās sarunās par to, kā mērot atlikušo ceļa posmu un bez mazākās zvaigžņu slimības piekrīt mērot ceļu busiņā kopā ar citiem pasažieriem. Kianu Rīvss piekritis ceļot kopā ar svešiniekiem, jo sapratis, ka ar autotransportu viņš Losandželosā nonāks ātrāk nekā, ja tiktu organizēts jauns avio reiss, kas vestu līdz galamērķim.

„Tā reize, kad lidojumā no Sanfrancisko tu gandrīz avarē un jāveic avārijas nosēšanās attālā lidostā, bet vismaz arī Kianu Rīvsam ir tikpat slikta diena, kā tev,” sociālajos tīklos ierakstījis pasažieris Amīrs Blams, kurš ir līdzdibinātājs spēļu studijai „Unboxed Experience”. „Tu piedzīvo brīdi, kad esi bijis tuvu nāvei, bet pēc tam fani nokaitina ar lūgumiem pēc fotogrāfijām. Daudz sliktāk jau vairs nevar būt,” secinājis Blams, kurš arī bijis viens no tiem, kurš, lai gan juties neērti, tomēr izmantojis radušos situāciju, lai palūgtu populārajam aktierim ar viņu kopā nofotografēties.

„Instagram” stāstu sadaļā iespaidos par tikšanos ar Kianu Rīvsu dalījies arī Losandželosā dzīvojošs ārštata autors Braiens Rī. Viņš atzinis, ka ļoti „patīkamais” Kianu Rīvss pļāpājis ar lidmašīnas apkalpes komandu, visi sasēdušies lidmašīnā, piesprādzējuši drošības jostas un laidušies snaudā, kad atmodināti, jo lidmašīna mainījusi maršrutu un novirzīta uz citu lidostu, kas ir divu stundu auto brauciena attālumā uz ziemeļiem no Losandželosas.

Kianu Rīvsam galvā bija uzlikta viņa iecienītās motociklu kompānijas „Arch” cepurīte ar nagu. Viņš izturējies ļoti saprotoši pat tad, kad pieņemts lēmums, ka pasažieriem jāmēro tālākais ceļš ar busiņu (Jā, brauciens ar autobusu kopā ar filmas „Ātrums” zvaigzni!).

Otrajā video atspoguļots ceļš līdz Losandželosai. Tas gan bija ar nelielu mikroautobusu, nevis lielu autobusu kā filmā „Ātrums”, kurā aktieris filmējās kopā ar Sandru Bulloku. Lai īsinātu ceļu, Kianu pārējiem pasažieriem priekšā lasījis interesantākos faktus par Beikersfīldu. Piemēram: „Iedzīvotāju skaits ir aptuveni 380 000...”

Pēc tam viņš viedierīcē atvēris vietni YouTube un atskaņojis „Beikersfīldas skaņas” – kantri mūzikas fragmentus, kas šeit tapuši piecdesmitajos gados.

Interesanti, ka lidostā Rīvss atteicās no piedāvājuma atvest ēdienu, jo lidosta šajā dienā bija slēgta un neviena ēdināšanas kompānija nestrādāja. Taču busiņā viņš bija ticis pie ūdens un banāna, par ko informēja arī savus jauniegūtos draugus.

Kad no busiņa izkāpa pirmais no pasažieriem, Kianu laipni sniedza roku, lai atsveicinātos – „Bija patīkami jūs satikt”.

Ārštata autors Braiens Rī apliecina, ka aktieris un arī pārējie reisa pasažieri – bijuši „ārkārtīgi patīkami un jauki cilvēki”.

Savukārt Amīrs Blams raksta, ka par spīti pārdzīvotajām bailēm „diena bijusi lieliska” un aviokompānija patiešām parūpējusies par saviem pasažieriem.