foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Kāpēc lielveikala direktors Veisbārdis 54 gadu vecumā pameta ienesīgu biznesu un sāka muzicēt
Arnis Veisbārdis 2010. gadā, kad bija tirdzniecības centra "Galleria Riga" direktors, un šogada albuma prezentācijā.
Mūzika
2019. gada 24. marts, 08:15

Kāpēc lielveikala direktors Veisbārdis 54 gadu vecumā pameta ienesīgu biznesu un sāka muzicēt

Žurnāls "Kas Jauns"

Vēl nesen Arnis Veisbārdis bija viens no Latvijā zināmākajiem tirdzniecības centru vadītājiem, bet tad pēkšņi šo ienesīgo biznesu pameta un pievērsās mūzikai. Kāpēc?

Arnis Veisbārdis savulaik darbojies mūzikas mārketingā, iesaistījies mūzikas kluba "Bimini" izveidē, bijis rūpnīcu "Rīgas vīni" un "Rīgas alus" mārketinga direktors, strādājis "Varner Hakon Invest" grupā, attīstījis 11 Latvijā populārus tirdzniecības centrus, bijis "Mols" un "Galleria Riga" direktors.

Taču pirms dažiem gadiem viņš biznesa uzvalku ar smalko kaklasaiti nomainīja pret košu žaketi, rūtainām biksēm un šiku cilindru, bet gludi skūtā vaiga vietā uzaudzēja garu un sirmu bārdu. Un, ja vēl pirms pāris gadiem viņš televīzijā bija redzams biznesa ziņās, tad tagad ir regulārs viesis šlāgerkanālos, jo Arņa izveidotā grupa "Ducele", ko pats nosaucis par ekoloģiskās mūzikas folk/hipster/svingeru roka orķestri, publisko dziesmu pēc dziesmas un nupat laidusi klajā savu otro albumu "Tā viš i 2".

Interesanti, kāpēc Arņa Veisbārža dzīvē notika tik krasas pārmaiņas – kā pēc biznesā nostrādātiem 20 gadiem var tā pēkšņi nonākt mūzikā? „Kāds cilvēkam ir dzīves gājums? Vispirms ir jaunība ar sapņiem, kā veidot dzīvi, tad ir šo sapņu, hobiju īstenošana, bet pēc tam iestājas apziņa, ka jānodrošina ģimene, tāpēc jaunības sapņus aizēno materiālisms. Un tad, pēc gadiem četrdesmit, nāk atskārsme, ka pietiek skriet, ka pienācis laiks kaut ko darīt pašam sev. Es pie šādas atskārsmes nonācu 54 gadu vecumā,” žurnālam "Kas Jauns" paskaidro Veisbārdis, kas pirms mēneša nosvinēja savu 57. dzimšanas dienu.

Viņš gan atzīst, ka tik kardināla dzīves maiņa notikusi, pateicoties dažādām sakritībām. „Man pirms četriem gadiem piedāvāja pārprofilēt kādu tirdzniecības parku. Izstrādāju vairākas jaunas attīstības vīzijas, taču investoru ieceres mainījās, un viņi man samaksāja ļoti labu kompensāciju, bet ar nosacījumu, ka šajā sfērā nedrīkstu darboties vēl vienu gadu. Tā nu es šo gadu neko nedarīju, līdz piezvanīja mūziķis Uģis Prauliņš un uzaicināja uzspēlēt viņa rīkotajā etnomūzikas naktī. Es ģitāru rokās nebiju ņēmis kādus gadus 25, taču man sanāca tik labi, ka Uģa meita uzstāja, lai atgriežos mūzikā,” stāsta Arnis Veisbārdis, kas jaunībā, pirms pievērsies biznesam, bijis mūziķis un spēlējis populārajā karavīru ansamblī "Zvaigznīte", kā arī Uģa Prauliņa 80. gadu beigu leģendārās grupas "Vecās mājas" sastāvā.

Pēc dalības Prauliņa etnomūzikas naktī Veisbārdis patiešām atskārtis, ka varbūt pienācis īstais laiks atgriezties mūzikā. Viņš devās pie senā cīņu biedra Andra Alsviķa uz viņa Siguldas mūzikas studiju ierakstīt pāris veco dziesmu, un šī ideja attīstījās līdz jaunas grupas "Ducele" izveidei. „Domāju, ka šis likteņa pagrieziens bija īstajā vietā un laikā. Jūtos kā no jauna atdzimis un ieguvis otro elpu. Man patīk tas, ko tagad daru! Turklāt šo darbošanos mūzikā taču varu apvienot arī ar darbošanos agrākajā biznesā!” uzsver Arnis Veisbārdis.

Grupa "Ducele" prezentē savu albumu "Tā viš i... 2"

gallery icon
138