foto: KCR/REX/ Vida Press
„Es vēlējos vēl tikai vienu dienu" - boksa leģenda Džordžs Formens velta aizkustinošus vārdus pāragri mirušajai meitai
Džordžs Formens.
Slavenības
2019. gada 13. marts, 06:38

„Es vēlējos vēl tikai vienu dienu" - boksa leģenda Džordžs Formens velta aizkustinošus vārdus pāragri mirušajai meitai

Jauns.lv

Bijušo bokseri Džordžu Formenu piemeklējušas sēras. 42 gadu vecumā mirusi viņa meita Frīda.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: CAMERA PRESS/HARRY HOW/Allsport/Newsmakers / Vida Press
Bijušā boksera Džordža Formena meita Frīda.

Pasaules čempions smagajā svarā un olimpiskās zelta medaļas ieguvējs bokseris Džordžs Formens (70) savā „Twitter” profilā ierakstījis aizkustinošus vārdus par savas meitas pāragro aiziešanu mūžībā.

Viņš savu vēstījumu iesāk ar atmiņām par to, kā meita vēlējusies sekot tēva pēdās, un citējis Frīdas teikto: „Tēt, es vēlos boksēties.”

Viņš meitai ieteicis, ka „vispirms jāiegūst izglītība” – un ļoti lepojas, ka Frīda šim padomam sekojusi. „Viņa pārnesa mājās grādu,” norāda Formens līdzās fotogrāfijai, kurā abi kopā pozē dienā, kad Frīda absolvēja Sema Hjūstona valsts universitāti.

foto: Roger Askew/REX/ Vida Press
Džordžs Formens.

Pēc tam Frīda sekoja savam senajam sapnim un kļuva par bokseri. 2000. gadā viņa ienāca profesionālajā sportā, bet jau gadu vēlāk - pēc piecām uzvarām sešās cīņās - pameta aktīvās sporta gaitas. Frīda bija mamma divām meitām.

„Pirmā svētdiena 42 gadu laikā bez manas Frīdas,” sociālajos tīklos raksta bijušais bokseris Džordžs Formens. „Viņa tagad ir kopā ar savu radītāju.”

„Es tikai būtu vēlējies vēl vienu dienu,” norāda 12 bērnu tēvs. „Labi, varbūt vēl vienu gadu, vēl vienu desmitgadi...”

Interneta portāls TMZ informē, ka pēc varas iestāžu datiem – Frīda bez dzīvības pazīmēm atrasta savās mājās netālu no Hjūstonas, Teksasas štatā, ASV. Izsaukums veikts 18:13 piektdienas vakarā. Mirušo atraduši viņas ģimenes pārstāvji. Konstatēts, ka 42 gadus vecā boksere pati atņēmusi sev dzīvību.

Džordžs Formens ir bijis precējies piecas reizes un ir divpadsmit bērnu tēvs. Viņam ir pieci dēli un septiņas meitas. Bijušais bokseris saviem dēliem devis tādus vārdus kā Džordžs juniors, Džordžs III, Džordžs IV, Džordžs V un Džordžs VI. savā mājaslapā sportists paskaidro, kāpēc vārda izvēlē bijis tik skops: „Es visus savus dēlus nosaucu vārdā Džordžs Edvards Formens tāpēc, lai viņiem visiem būtu kaut kas kopīgs. Es viņiem saku – „Ja kāds no mums pakāpsies, kāpsim augšup mēs visi, ka kāds no mums grims, nogrimsim mēs visi kopā!’” Džordžs III sekojis tēva pēdās un kļuvis par bokseri, Džordžs IV filmējies seriāla „American Grit” otrajā sezonā.

Divas Džordža Formena meitas – Natālija un Leola – dzimušas viņa laulībā, trīs – Miči, Frīda un Džordžeta – pasaulē nākušas ārlaulībā. 2009. gadā sportists adoptēja meitu Izabellu Brendiju Lilju Formeni, bet 2012. gadā Kortniju Aizeku Formeni. Izabella dzīvo Zviedrijā, kopš 2010. gadā viņa veido blogu „BellaNeutella”.

Džordža Formena sievas:
Adriana Kolhouna (1971-1974)
Sintija Lūisa (1977-1979)
Šārona Gudsona (1981-1982)
Andrea Skīta (1982-1985)
Mērija Džoana Martelija (1985)

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās