foto: Agrita Grosbarte
FOTO: ar iespaidīgu šovu skatītājus 20 gadu jubilejas lielkoncertā sajūsmina grupa "Hameleoni"
Koncertā skanēja visu laiku populārākās "Hameleonu" dziesmas - “Atsaucies”, “Nakts”, “Vēlreiz”, “Pērles & Dimanti”un daudzi citi superhiti.
Mūzika
2019. gada 8. februāris, 15:55

FOTO: ar iespaidīgu šovu skatītājus 20 gadu jubilejas lielkoncertā sajūsmina grupa "Hameleoni"

Jauns.lv

Ceturtdien, 7. februārī, Rīgā, VEF Kultūras pilī, notika grupas ,,Hameleoni” 20 gadu jubilejas lielkoncerts, kas pulcēja pilnu zāli ar grupas daiļrades mīļotājiem.

Ir apritējuši jau 20 gadi, kopš 1998. gadā klausītāju sirdis visā Latvijā ar vērienu iekaroja romantiskās popmūzikas duets "Hameleoni". Ar sava debijas albuma “Tu Mana Sirds” pārdošanas rekordiem "Hameleoni" pārliecinoši ierindojās iemīļotāko un populārāko mākslinieku augšgalā.

Pa šiem 20 gadiem grupa ir daudz koncertējusi gan Latvijā, gan arī ārzemēs. Ir izdoti pieci albumi un šogad ir paredzēts jau sestais – “20 gadu jubilejas” albums. Šajā diskā būs iekļautas gan "Hameleonu" jaunās dziesmas, gan arī populārāko dziesmu versijas citu dziedātāju izpildījumā.

Grupas ,,Hameleoni” 20 gadu jubilejas lielkoncerts

2019. gada 7. februārī VEF Kultūras pilī notika grupas ,,Hameleoni” 20 gadu jubilejas lielkoncerts, kas pulcēja pilnu zāli ar grupas ...

gallery icon

Ievērojamajai jubilejai par godu 7. februārī VEF Kultūras pilī tika sarīkots lielkoncerts “Pērles & Dimanti”, tajā līdz ar grupas mūziķiem piedalījās populāri latviešu jaunās estrādes izpildītāji, draugi un viesmākslinieki no ārzemēm, kas "Hameleonu" dziesmas jau daudzus gadus izpilda spāņu, lietuviešu, igauņu, krievu un angļu valodās. Koncertā skanēja visu laiku populārākās "Hameleonu" dziesmas - “Atsaucies”, “Nakts”, “Vēlreiz”, “Pērles & Dimanti”un daudzi citi superhiti pašu jubilāru izpildījumā, kā arī pirmatskaņojumi no viesmākslinieku puses vairāk nekā divu stundu garumā.

Kopā ar "Hameleoniem" uz VEF Kultūras pils skatuves uzstājās Kaspars Markševics, Nikolajs Puzikovs, Ainars Bumbieris, Ineta Rudzīte, Kristīne Šomase, saksofonists Raivo Stašans, Laura Raila, Nice Voice (Igaunija), Nikola (Lietuva), Dima Milenins un citi. Vairāk nekā divu stundu garā koncerta laikā kopā ar Ēriku Budēvicu un Andri Veinbergu uz skatuves muzicēja pavadošā sastāva mūziķi: Lauris Amantovs (trombons), Sandris Skeranskis (trompete), Raivo Stašans (sax & flauta), Gaitis Lazdāns (taustiņinstrumenti), Kristaps Ezeriņš (bass), Edgars Raila (elektroperkusijas), Oskars Deko (perkusijas & sitamie instrumenti), Nadežda Jermaka & Ineta Radčenko (piebalsis).

Par koncerta muzikālo noformējumu rūpējās grupas producents, idejas un dziesmu autors - komponists Gaitis Lazdāns.

Vakaru vadīja pats grupas līderis Ēriks Budēvics, no kura staroja enerģija un mūzikas mīlestība. Koncerta noslēgumā visa publika piecēlās kājās un līdz pēdējai dziesmai plaudēja, dejoja un juta līdz mūzikai.