foto: Publicitātes foto
Filmas “No Ghetto līdz Olimpiādei” pirmizrāde 5. martā
Latvijas 3x3 basketbola izlases dalībnieks Nauris Miezis.
Kino
2019. gada 5. februāris, 12:26

Filmas “No Ghetto līdz Olimpiādei” pirmizrāde 5. martā

Karlīna Timofejeva

“Ghetto Games” jaunā dokumentālā filma “No Ghetto līdz Olimpiādei”, kas stāsta par vienu no jaunā olimpiskā sporta veida 3x3 basketbola pasaules labākajām komandām – “Ghetto Basket” un Latvijas izlases – spēlētājiem - Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani, Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu – pirmizrādi piedzīvos 5. martā “Kino Citadele”. Savukārt Latvijā filma būs skatāma vairāk nekā 150 vietās – no 26. marta, portālu Jauns.lv informēja "Ghetto Games".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ielu basketbola kustības “Ghetto Basket” ietvaros desmit gadu laikā izaugusi jauna spēlētāju paaudze, kuras labākie pārstāvji pašreiz ir ceļā uz 3x3 basketbola vēsturisko notikumu – sporta veida debiju 2020. gada Tokijas Olimpiskajās spēlēs. Turklāt mērķis ir ne tikai dalība olimpiskajās spēlēs, bet arī cīņa par medaļām.

“Ghetto Games” jaunā dokumentālā filma “No Ghetto līdz Olimpiādei”

“Ghetto Games” jaunā dokumentālā filma “No Ghetto līdz Olimpiādei”, kas stāsta par vienu no jaunā olimpiskā sporta veida 3x3 basketbola ...

gallery icon
9

Lielisko kvartetu – Miezi, Lasmani, Čavaru un Krūmiņu – 3x3 basketbola sabiedrība pamanīja 2017. gada jūnijā Andorā, kad latvieši uzvarēja Eiropas kausa kvalifikācijas turnīrā. Jau nākamajā mēnesī Nīderlandē viņi pārsteidza visus, ceļā pēc Eiropas kausa zelta medaļām pārspējot gan Pasaules kausa īpašniekus serbus, gan Eiropas čempionus slovēņus. 2018. gads gan kā “Ghetto Basket” komandai, gan kā Latvijas izlasei Miezim, Lasmanim, Čavaram un Krūmiņam atmiņā paliks sudrabotās krāsās, jo vicečempionu tituls gan septembrī Rumānijā notikušajā Eiropas kausā, gan oktobrī Ķīnā FIBA Pasaules tūres finālturnīrā.

“Viņi ir atgriezušies no mirušajiem,” uzsver “Ghetto Basket” līderis Raimonds Elbakjans. Tieši viņa un menedžera Jāņa Āres lolojums ir šis varenais 3x3 basketbola kvartets no “Ghetto Basket” Mekas Grīziņkalnā! Vēl pirms pāris gadiem dažādu iemeslu dēļ visi šie spēlētāji nebija pieprasīti Latvijas Basketbola līgas klubos, bet tagad viņiem ir reālas izredzes īstenot jebkura sportista sapni – piedalīties olimpiskajās spēlēs. Īpaši simboliski tas būtu Kārlim Paulam Lasmanim, kura tēvs Uģis Lasmanis pārstāvēja Latviju 1992. un 1996. gada olimpiskajās spēlēs airēšanā.

Šī gada “Ghetto TV” filma stāsta par pārdzīvojumiem, pārbaudījumiem, komandas saliedētību un ielu rūdījumu desmit gadu laikā, kas radījis platformu jaunai un daudzsološai olimpiešu paaudzei.

Filmas autori un to varoņi meklēja atbildes uz jautājumiem - vai viņiem pietiks spēka, vai viņi spēs stāvēt pretī ne tikai pasaulē labākajiem spēlētājiem laukumā, bet saviem dēmoniem un valsts birokrātijai, kad saskaries ar šo daudzgalvaino pūķi, kuram cērt nost galvas, bet tās ataug kā sēnes pēc lietus. Vienīgais līdzeklis, kas ļauj pārvarēt visas grūtības, ir neiedomājama mīlestība pret basketbolu. Šī mīlestība ir gan kaislība, gan “ibumetīns” savām problēmām, gan nāvējošs zobens, kas cērt pretinieku galvas.

“Ghetto Games” dokumentālās filmas "No Ghetto līdz Olimpiādei" pirmizrāde notiks 5. martā kinoteātrī “Kino Citadele". Filmas izrādes Latvijā no 26. marta. Vēl ir iespēja pieteikties filmas izrādei arī tavā pilsētā!

Dokumentālās filmas “No Ghetto līdz Olimpiādei” treileris:

Vairāk par filmu šeit:

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās