foto: Jane Barlow/PA Wire/REX/ Vida Press
Princis Filips atvainojas autoavārijā savainotajai sievietei
Princis Filips apgalvo, ka spožā saule, kas bijusi tuvu pie horizonta, nav ļāvusi labi saskatīt pretim braucošos transportlīdzekļus, kā rezultātā notikusi avārija.
Slavenības
2019. gada 28. janvāris, 16:07

Princis Filips atvainojas autoavārijā savainotajai sievietei

Jauns.lv

Karalienes Elizabetes II vīrs Edinburgas hercogs princis Filips nosūtījis atvainošanās vēstuli sievietei, kura viņa izraisītajā autoavārijā netālu no karaliskā Sandringemas īpašuma lauza rokas locītavu.

foto: Jane Barlow/PA Wire/REX/ Vida Press
Princis Filips apgalvo, ka spožā saule, kas bijusi tuvu pie horizonta, nav ļāvusi labi saskatīt pretim braucošos transportlīdzekļus, kā rezultātā notikusi avārija.

„Dārgā Fērvezeras kundze,” rakstisko atvainošanos iesāk 97 gadus vecais princis Filips. Emma Fērvezera (45) sev adresētajā vēstulē ļāvusi ieskatīties izdevumam „Sunday Mirror”. „Vēlos darīt jums zināmu, ka ļoti atvainojos par negadījumu pie Babinglijas krustojuma.”

„Esmu šķērsojis šo krustojumu neskaitāmas reizes un apzinos, cik daudz transportlīdzekļu izmanto galveno ceļu,” raksta Edinburgas hercogs.

Sieviete, kas cietusi avārijā, saduroties ar prinča Filipa vadīto auto

Angliete Emma Fērvezera bija pasažiere „Kia Carens” automašīnā, kad spēkrats sadūrās ar Edinburgas hercoga prinča Filipa vadīto „Land Rover” auto.

gallery icon

Atvainošanās vēstules turpinājumā Anglijas karalienes dzīvesbiedrs paskaidro, ka saule tobrīd spīdējusi ļoti zemu pie horizonta un acīs spīdošā spožā gaisma nav ļāvusi labi saskatīt pretimbraucošos uz galvenā ceļa. „Normālos apstākļos man nebūtu bijis nekādu problēmu ievērot transportlīdzekļus, kas nāk no Deršingemas puses, diemžēl šoreiz es nepamanīju tuvojošos automašīnu un ļoti nožēloju sekas.”

„Biju satriekts pēc nelaimes gadījuma, bet jutos ļoti atvieglots, uzzinājis, ka neviens no jums neguva nopietnus savainojumus,” raksta princis, adresējot to arī uz 28 gadus veco pretim braucošās automašīnas vadītāju, kura guva grieztu brūci uz ceļgala, kā arī uz viņas 9 mēnešus veco bērnu, kurš negadījumā traumas neguva.

Vēstulē princis Filips arī paskaidro, kāpēc tik ātri pametis negadījuma vietu: „Kad sāka pulcēties tauta, vietējais policijas darbinieks man ieteica atgriezties Sandringemas īpašumā.”

„Es pēc tam uzzināju, ka jūs esat lauzusi roku. Es ārkārtīgi atvainojos par šo traumu.”

Princis vēstulē novēl Fērvezerai „drīzu atveseļošanos”.

„Ar cieņu, Filips,” viņš parakstījies vēstules nobeigumā.

Elizabetes II dzīvesbiedrs Edinburgas hercogs Filips

gallery icon

Emma Fērvezera, kura pēc negadījuma publiski pažēlojās, ka britu karaļnams nav viņai personīgi izrādījis nozēlu un princis nav pat atvainojies, tagad sarunā ar „Sunday Mirror” apliecina, ka ļoti novērtē nule kā saņemto vēstuli no prinča Filipa.

„Manuprāt, ļoti jauks žests bija, ka viņš parakstījās tikai kā Filips, nelietojot savu oficiālo titulu. Esmu patīkami pārsteigta par ļoti personīgo vēstules saturu,” norāda Fērvezera. „Viņš centās sniegt paskaidrojumu. Es to novērtēju, neatkarīgi no tā, vai piekrītu tam, vai nē.”

foto: Geoff Robinson Photography/REX/ Vida Press
Divas dienas pēc avārijas princis Filips manīts vadām jaunu automašīnu savā Sandringemas īpašumā. Viņš piedevām nebija piesprādzējis drošības jostu.

Iepriekš Emma Fērvezera noliegusi, ka negadījuma diena būtu bijusi saulaina. Viesojoties TV programmā „This Morning” viņa izteicās, ka laikapstākļi todien bijuši „slikti un drūmi’.

„Neatminos, ka todien būtu spīdējusi saule,” norādīja Fērvezera. „Es nekādā gadījumā nevēlētos apšaubīt hercoga godīgumu. Taču es neatceros, ka būtu bijis saulains. Tas arī viss, ko varu pateikt. Katrā ziņā ne tajā dienā, ko piedzīvoju.”

Atvainošanās vēstule saņemta nedēļu pēc tam, kad Emma Fērvezera izdevumam „Sunday Mirror” atzinās, ka esot vīlusies karaļnamā, jo aizvien neesot saņēmusi atvainošanos no prinča Filipa.

„Man paveicies, ka esmu dzīva, bet viņš pat nav palūdzis piedošanu,” pirms nedēļas norādīja cietusī sieviete. „Man tas nozīmētu ārkārtīgi daudz, ja princis Filips atvainotos, bet pašreiz man pat nav ne jausmas, vai viņš notikušo vispār nožēlo.”

foto: Invicta Kent Media/REX/ Vida Press
Aizvadītajā sestdienā princis Filips redzēts automašīnā sēžam pasažiera krēslā, ne vairs pie stūres.

Prinča Filipa vadītajam „Land Rover” saduroties ar „Kia” automašīnu, hercoga spēkrats apgāzās uz viena sāna, taču aristokrāts negadījumā neguva ne skrambas. Pēc ārstu ieteikuma uz medicīnisko pārbaudi slimnīcā viņš devies tikai nākamajā rītā pēc negadījuma.

Policijas pārstāvis plašsaziņas līdzekļiem norādījis, ka pēc incidenta princim veikta redzes pārbaude, ko viņš esot sekmīgi nokārtojis.

Divas dienas pēc avārija princis Filips redzēts atkal sēžam pie stūre savā Sandringemas īpašumā. Stūrējot jauno spēkratu, viņš pat nebija piesprādzējies.

Tuvs prinča draugs un biogrāfs Džailzs Brendrets izteicies, ka princis, kaut negribīgi, tomēr respektēs liegumu sēsties pie auto stūres publiski, ja viņam tādu izvirzīs.

Kopā jau 70 gadus. Karaliene Elizabete un princis Filips vēsturiskos foto

Kopā jau 70 gadus. Karaliene Elizabete un princis Filips vēsturiskos foto

gallery icon