foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ketija Šēnberga pēc dēla piedzimšanas atgriežas TV: "Esmu ļoti mainījusies"
Ketija Šēnberga.
2019. gada 24. janvāris, 09:25

Ketija Šēnberga pēc dēla piedzimšanas atgriežas TV: "Esmu ļoti mainījusies"

Ieva Valtere

Žurnāls "Rīgas Viļņi"

TV un radio personība Ketija Šēnberga jau šo sestdien atgriezīsies TV ekrānā kā viena no konkursa «Supernova» vadītājām. Sarunā ar «Rīgas Viļņiem» Ketija pastāstījusi par laiku, kas, pavadīts ārpus TV ekrāna, licis viņai kļūt drosmīgākai un pacietīgākai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izbrīvēt laiku sarunai tev nebija viegli. Pēc dēliņa piedzimšanas esi pievērsusies darbam?
Nē, tā īsti ne. Joprojām baudu bērna kopšanas atvaļinājumu. Lai gan darbs ir mans hobijs un vienmēr paticis tas, ko daru. Tāpēc brīžos, kad piedāvāts kāds projekts, ir bijis stingri jāparunā ar sevi, saprotot, kas ir manas prioritātes, – un tā ir ģimene. Jā, mana dzīve pēdējā gadā nomainījusies pa 180 grādiem.

Ar ko tev īpašs bijis aizvadītais gads? 
Viss par un ap rūpēm par Regnāru. No vienas puses, šķiet, ka tas ļoti ātri paskrējis, bet no otras – tik daudz notikumu, piedzīvojumu un jaunas pieredzes gūts! Gads pavadīts tik krāšņs kā vēl nekad manā dzīvē. Priecājos, ka man bijis dots šis laiks, kurā varēju izbaudīt ģimenes dzīvi un atvaļinājumu. 

Kā izvēlējāties dēliņam vārdu?
To, ka dēls mums būs Regnārs, abi ar vīru zinājām, vēl pirms viņš bija pieteicies. Vienkārši šis vārdiņš abiem ļoti patika. 

Ketija un Jānis Šēnbergi pastaigā ar suni Rozīni

gallery icon
8

Vai pēdējā gadā esi kā mainījusies arī pati? 
Noteikti. Varbūt kļuvusi drosmīgāka, stingrāka. Man ir svarīgs mans laiks, gribas visu saplānot, lai pēc iespējas vairāk uzmanības varētu veltīt bērnam.

Vairs nevaru atļauties būt «pa gaisu». Šķiet, esmu ļoti mainījusies. Arī pacietīgāka kļuvusi. Bērns ļoti labi iemāca pacietību.

Par laimi, šajā laikā nav bijušas nekādas emocionālas krīzes, iespējams, tāpēc, ka man ļoti paveicies ar vīru, kurš daudz palīdz. Bet mana ikdiena ir kā daudzām jaunajām māmiņām, nekā unikāla. (Smejas.) Mājas darbi, rotaļāšanās, daudz staigājam, tiekos ar vairākām draudzenēm, kurām arī piedzimuši bērniņi, apmeklējam baseinu. Ir, ko darīt. Tagad esmu atgriezusies treniņos. Neraugoties uz fizisko slodzi mājās, man ir svarīgi arī vingrot. 

Ketijas Šēnbergas stils

gallery icon
25

Savulaik biji viena no stilīgākajām slavenībām, droši vien daudz uzmanības veltīji tam, kā izskaties. Kas šobrīd notiek tavā garderobē? Interese par modi nav piekāpusies citām prioritātēm? Piemēram, ēst gatavošanai?
Tādas intereses jau nemainās. Labi, varbūt ikdienā izvēlos ērtāku apģērbu, jo augstpapēžu kurpēs nevarētu ātri visu izdarīt. Teikšu tā – ērtība un komforts ir pirmajā vietā, ne ārišķība. Bet pārstājusi sekot līdzi mūzikai vai modei neesmu. Par ēst gatavošanu runājot, tas man paticis vienmēr. Tieši pēdējā gadā dažādām gastronomiskām izvirtībām laika atlicis mazāk. 

«Supernovas» skatuve atkal gaida! Bija izjūta, ka kaut kad atgriezīsies?
Par to, vai atgriezīšos, nedomāju nekad. Būtu muļķīgi tā domāt vai apvainoties, ja neuzaicina. Šovbizness ir šovbizness – mainās vadītāji, dalībnieki, dekorācijas, tas pieder šai specifikai. Pašam vieglāk, ja tā to uztver. 
«Supernova» nenozīmē atgriešanos darbā diendienā, tas nebūs pilnas slodzes darbs, tādējādi tas ir vieglāk. Turklāt šis ir projekts, ar kuru ļoti priecājos strādāt. Man ir daudz enerģijas un liela gribēšana kaut ko darīt. Nav noguruma un rutīnas, bet ir liels spars. Visām mammām vajag izrauties no mājas, un ideāli, ja tas ir darbā, ko patīk darīt. Tāpēc esmu ļoti priecīga!

Ketija Šēnberga "Supernova 2015" finālā

Dziesmu konkursa “Supernova 2015” fināla vadītāja Ketija Šēnberga.

gallery icon
11

Atgādini, ja esmu aizmirsusi, – ar Dagmāru Leganti ir nācies strādāt vienā televīzijas projektā?
Nē, šī būs pirmā reize, kad strādāsim kopā, bet pazīstamas esam. Jūtos droša, jo abas ar Dagmāru tiešraidē nebūsim pirmo reizi. Esam jautrs tandēms. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Atceries, kura bijusi tava satraucošākā «Supernovas» pieredze? Kāds pārpratums, kuriozs, starpgadījums?
Vissatraucošākais brīdis ir rezultātu paziņošana, kad finālisti jau stāv uz skatuves.

Arī mēs – vadītāji – rezultātu uzzinām pēdējā brīdī, to pačukst austiņā. Nav tā, ka laikus var izdomāt, apsvērt prātā īstos vārdus, ko pateikt.

Zālē skaļums liels, maksimāli sakāpināta atbildības izjūta, jo negribas neko sajaukt... Un tas mirklis, kad pasaka tev vienu reizi, tu domā – vai es pareizi sapratu; vai tiešām tas; lūdzu pasaki vēlreiz... Tāpēc saku, ka vissatraucošākā ir rezultātu paziņošana. Ar vēdergraizēm gandrīz vai... (Smejas.) Kuriozi jau vienmēr ir bijuši, bet tos vairs neatceros. Atceros, ka uz vienu no pirmajiem fināliem mums ar Aminatu bija vienādas kleitas. Viņai – sarkana, man – zaļa. Kad ieraudzīju jau pirms iešanas uz skatuves, biju apjukusi, tas tiešām izsita no līdzsvara, jo izskats un apģērbs šovos jau nu ir tas, kas vienmēr tiek aprunāts. Bet īstenībā atšķirīgās krāsas dēļ neviens tā īsti nemaz nepamanīja. (Smejas.)

Vēl atceros pirmo reizi, kad rādīja tiešraidi internetā. Televīzijā tiešraide bija beigusies, bet internetā vēl bija. Un es to nezināju – pamāžojos pie kameras, sadzīviskas lietas padarīju, līdz ievēroju, ka kaut kādi komentāri par manām izdarībām sāk birt. Nebiju aizdomājusies, ka interneta kamera vēl nav izslēgta. To visu uztveru pozitīvi. Šovs ir šovs, pie tā pieder arī komentāri, nekad ļaunu prātu uz tiem neturu, pašai smieklīgi tos lasīt. 

Vai tajā gadā, kad Valters Frīdenbergs pārteicās, par «Eirovīzijas» nacionālās atlases uzvarētāju pasludinot Samantu Tīnu, arī biji blakus?
Nē, tajā reizē nevadīju. Jā, šo gadījumu visi atceras... Ja nebūtu mums humora izjūtas, vispār nevarētu šādu darbu strādāt. 

Valteru pieminot, atceros jūsu «SeMA» laikus...
Mēs, strādājot kopā daudzus gadus, novadījām ne tikai šo raidījumu, bet tikāmies arī kā pasākumu un tiešraižu vadītāji. Valters vienmēr bijis no tiem cilvēkiem, par kuriem jūti lielu prieku un atvieglojumu, uzzinot, ka būs jāstrādā kopā. Uz viņu vienmēr varēja paļauties, viņš bija ļoti vīrišķīgs, koleģiāls un augstas klases profesionālis. Pēdējos gadus vienmēr strādājām kopā maratonā. Mūsu vieta bija zem Vanšu tilta, palīdzot dalībniekiem. Pēdējā maijā diemžēl netiku... Mums ir smieklīgs iepazīšanās stāsts. Viens otru zinājām jau pirms televīzijas. Mācījos «žurnālistos» un strādāju jauniešu žurnālā. Izdomāju apciemot slavenības mājās un apskatīties, kā tad viņi dzīvo. Un pirmais bija Valters. Pēc tam smējāmies televīzijā, ka esmu vēl pirms kļūšanas par kolēģi bijusi pie viņa mājā. Vēl nesen apskatījos, esmu to publikāciju saglabājusi. Jā, viņa aiziešana ir mans pagājušā gada skumjākais notikums...

Kā sāki televīzijā strādāt?
Izmēģināju spēkus dažos žurnālos, sabiedrisko attiecību kompānijā un tad nonācu televīzijā. Atceros, bija izsludināts konkurss jaunajiem vadītājiem, sākumā aizgāju tikai līdzi kādam draugam. 

Klasiskais stāsts par aiziešanu kādam līdzi... Šādi radusies daļa pašlaik Latvijas slavenāko aktieru!
(Smejas.) Jā, jā. 

Atceries pirmo ēteru?
Kā šodien! Vadīju topu, un sagadījās, ka tieši dienu iepriekš man jau bija iegādātas biļetes uz Madonnas koncertu Berlīnē. Sanāca uz tiešraidi skriet tūlīt no koncerta. Uztraukums, protams, bija, bet tajā skrējienā nepaguvu tā pa īstam sastresoties. Joprojām man ļoti patīk tieši TV tiešraides, kad viss notiek šeit un tagad – pa īstam.

KETIJA ŠĒNBERGA
•    Dzimusi 1986. gada 27. aprīlī Valdemārpilī.
•    Pēc vidusskolas gribēja kļūt par aktrisi.
•    Iepazinām kā Ketiju Dombrovsku.
•    Precējusies ar Jāni Šēnbergu (kinooperators).