foto: Ken McKay/ITV/REX/ Vida Press
Princis Filips nav pat atvainojies sievietei, kas avārijā lauza roku. Viņa gatava celt prasību
Angliete Emma Fērvezera bija pasažiere „Kia” automašīnā, kad spēkrats sadūrās ar Edinburgas hercoga prinča Filipa vadīto „Land Rover” auto. Sievietei ir lauzta rokas locītava un, iespējams, būšot vajadzīga operācija.
Slavenības
2019. gada 22. janvāris, 15:00

Princis Filips nav pat atvainojies sievietei, kas avārijā lauza roku. Viņa gatava celt prasību

Jauns.lv

45 gadus vecā divu bērnu māmiņa Emma Fērvezera, kura lauza rokas locītavu autoavārijā, saduroties ar Edinburgas hercoga prinča Filipa vadīto spēkratu, gatava celt prasību un publiski mudina 97 gadus veco aristokrātu tik cienījamos gados vairs nesēsties pie auto stūres.

Angliete Emma Fērvezera bija pasažiere „Kia Carens” automašīnā, kad spēkrats sadūrās ar Edinburgas hercoga prinča Filipa vadīto „Land Rover” auto. Fērvezera intervijā norādījusi, ka pēc negadījuma jūtas karaliskās ģimenes „ignorēta un atgrūsta”.

Sieviete, kas cietusi avārijā, saduroties ar prinča Filipa vadīto auto

Angliete Emma Fērvezera bija pasažiere „Kia Carens” automašīnā, kad spēkrats sadūrās ar Edinburgas hercoga prinča Filipa vadīto „Land Rover” auto.

gallery icon
8

Cietusī sieviete cerējusi, ka princis vismaz atvainosies un karaliene nosūtīs „ziedu pušķi ar kartīti”. Lauztā locītava "ietekmējusi viņas neatkarību", kā arī iespējams, ka rokai būs nepieciešama ķirurģiska operācija.

Liktenīgajā dienā „Kia” automašīnu vadīja viņas 28 gadus vecā draudzene. Sadursmes rezultātā vadītāja guva grieztu brūzi uz ceļgala. Savukārt automašīnā esošais deviņus mēnešus vecais bērns negadījumā traumas neguva.

foto: Paul Marriott / SplashNews.com/ Vida Press
Pēc avārijas.

Edinburgas hercogs, kurš vēlāk redzēts pie stūres savā Sandringemas īpašumā vadām jaunu spēkratu bez piesprādzētas drošības jostas un bez drošības sargiem līdzās, negadījumā traumas nav guvis – apliecina Bakingemas pils pārstāvis.

„Ar mani nav sazinājies neviens no karaļnama,” intervijā izdevumam „Sunday Mirror” apliecinājusi Emma Fērvezera. „Varbūt viņam vajadzēja izvērtēt prioritātes, pirms testēt savu jauno automašīnu.”

Fērvezera, kura nesen sākusi strādāt jaunā darbā kā palīgstrādniece, laikrakstam pastāstījusi, ka apsverot domu par prasības celšanu, jo savainojuma rezultātā viņa, iespējams, būs spiesta ņemt divus mēnešus ilgu slimības lapu.

foto: Geoff Robinson Photography/REX/ Vida Press
Divas dienas pēc avārijas princis Filips manīts vadām jaunu automašīnu savā Sandringemas īpašumā. Viņš piedevām nebija piesprādzējis drošības jostu.

Cietusī apliecina, ka jutusies „ļoti šokēta” pēc tam, kad uzzinājusi, ka princis Filips pēc negadījuma jau atkal sēdies pie stūres. „Es ļoti ceru, ka viņš apsver domu par pārtraukšanu.”

„Uzskatu, ka pret viņu jāizturas tāpat kā pret jebkuru citu [autovadītāju]. Kā var neierosināt lietu, ja reiz viņš ir pārkāpis likumu?”

foto: CAMERA PRESS/Mark Stewart / Vida Press
97 gadus veco princi Filipu no autovadīšanas varētu atrunāt tikai viņa sieva karaliene Elizabete II, bet vai viņa to uzdrošināsies darīt...

Cietusī sieviete arīdzan apliecina, ka neviens no karaļnama nav centies ar viņu sazināties un apvaicāties, kā klājas pēc negadījuma. Tā vietā viņa saņēmusi zvanu no policijas sakaru dienesta virsnieka, kurš norādījis: „Karaliene un Edinburgas hercogs nodod jums sveicienus.”

„Tā nav atvainošanās un pat ne labas veselības novēlējums,” Fērvezera norādījusi laikrakstam. „Man simpatizē karaliskā ģimene, bet jūtos ignorēta un atgrūsta, un ciešu lielas sāpes.”

„Arī policija man nav sniegusi emocionālu atbalstu.”

Kāds no karaļnama apliecinājis, ka vismaz divi vecākie palīgi centušies sazināties ar automašīnas vadītāju un tās pasažieri, lai „uzzinātu, kā viņām klājas un nodotu laba vēlējumus” no abiem – kā no karalienes, tā hercoga.

Pārstāvis noliedzis, ka pils ignorējusi abas sievietes. Piektdien nosūtīti „laba vēlējumi” ar policijas virsnieka starpniecību, kamēr tiek kārtota atļauja, lai pils personāla darbinieku rīcībā nodotu abu sieviešu personīgos kontaktus.

Elizabetes II dzīvesbiedrs Edinburgas hercogs Filips

gallery icon
41

Turpmāka personīga sazināšanās ar cietušajām sievietēm varētu būt apgrūtināta, jo viņas uz laiku apmetušās uz dzīvi citur, ne savās līdzšinējās mājās. Vecākais pils palīgs šobrīd esot sazinājies ar autovadītāju.

Karaliskā ģimene šajā nedēļā turpina pildīt oficiālos pienākumus pēc iepriekš sastādītā grafika.

Karalienes Elizabetes II un Edinburgas hercoga dēls Jorkas hercogs princis Endrū svētdien viesojies pie vecākiem Sandringemas īpašumā un apmeklējis rīta dievkalpojumu baznīcā. Karaliene uz to bija ģērbusies kamieļa krāsas mētelī ar pieskaņotu cepuri, bet rokās uzvilkusi melnus cimdus. Viņa pie baznīcas ieradās melnā „Bentley” firmas automašīnā.

foto: Geoff Robinson Photography/REX/ Vida Press
Svētdien, sava dēla prinča Endrū pavadīta, karaliene Elizabete II apmeklēja dievkalpojumu baznīcā, kas atrodas netālu no viņas Sandringemas īpašuma.

Kā raidsabiedrībai BBC pastāstījis kāds aculiecinieks, kas braucis garām notikuma vietai, prinča Filipa vadītā mašīna izskatījusies avārijā apgāzusies. Arī foto no notikuma vietas par to liecina - viens auto ir grāvī, otrs uz sāniem, ar izsistu vējstiklu.

Pēc policijas sniegtās informācijas, uz incidenta vietu likumsargi izsaukti ceturtdien ap pulksten 15, šoferiem veikti alkohola testus, kas bijuši negatīvi.

Princis Filips 2017. gadā paziņoja par aiziešanu pensijā – beidza doties oficiālās vizītēs, taču viņš nav mājās sēdētājs. Joprojām sēžas pie stūres, bet savos īpašumos pat vada zirgu pajūgus.

foto: CAMERA PRESS/Richard Gillard / Vida Press
Savos īpašumos princis Filips vada ari zirgu pajūgu.

Karaļnamam tuvu stāvošas personas izteikušās, ka 97 gadus veco princi Filipu no autovadīšanas varētu atrunāt tikai viņa sieva karaliene Elizabete II, bet vai viņa to uzdrošināsies darīt...

Kopā jau 70 gadus. Karaliene Elizabete un princis Filips vēsturiskos foto

Kopā jau 70 gadus. Karaliene Elizabete un princis Filips vēsturiskos foto

gallery icon
68