Slavenības
2016. gada 6. februāris, 16:45

Merilina Mensona bijusī draudzene noskuvusi matus uz nullīti. FOTO

Jauns.lv

Seriāla „Amulets” („Charmed”) aktrise Rouza Makgovana (42) piebiedrojas tām slavenībām, kas savulaik personiska protesta vai lomas dēļ filmā noskuvušas matus uz nullīti. Rouza no matiem nav šķīrusies mākslas vārdā, šāda „frizūra” ir viņas brīva izvēle, turklāt jau vairāku mēnešu garumā.

Aktrise Rouza Makgovana popularitāti izpelnījās ar savu skandalozo tērpu 1998. gada MTV mūzikas video balvu ceremonijas vakarā. Toreiz nevienam vēl nepazīstamā jaunā sieviete bija ģērbusies kleitā, kas sastāvēja no šņorītēm, atsedzot gan krūtis, gan stringu biksītēs tērpto sēžamvietu. Viņa bija tikpat kā kaila. Lai gan kopš tās reizes pagājuši gandrīz 20 gadi un augumu atsedzoši tērpi kļuvuši par ierastu lietu, kas vairs nespēj šokēt, pateicoties šai kleitiņai Rouzu aizvien ierindo stila katastrofu skaitā.

1998. gadā šī pasaulei vēl nepazīstamā aktrise pavadīja uz ceremoniju savu tā laika draugu šokrokeri Merilinu Mensonu. Tikai dažus gadus vēlāk Makgovana izpelnījās atzinību kā aktrise jauniešu iemīļotajā seriālā „Amulets” („Charmed”).

Nesen kā Rouza Makgovana redzēta Losandželosas ielās ar noskūtu galvu. Aktrise no matiem nav šķīrusies mākslas vārdā, šāda „frizūra” ir viņas brīva izvēle, turklāt jau vairāku mēnešu garumā. Aizvadītā gada rudenī, kad viņa pirmoreiz atvadījās no matiem, Rouza sociālajos tīklos rakstīja – „Vairs tos nevēlos,” un papildināja ar ierakstiem „Citplanētiete ir ieradusies”, „Nav matu, nav problēmu. Goda vārds, tas sniedz neizsakāmu brīvību.”

Lomu dēļ savulaik no matiem šķīrušās arī tādas aktrises kā Demija Mūra un Natālija Portmane.

Viena no populārākajām kino epizodēm ar Demijas Mūras līdzdalību vērojama 1997. gadā iznākušajā filmā „Kareive Džeina”, kurā viņa pati sev noskuj matus.

Pērn no matiem šķīrās arī Dmeijas Mūras jaunākā meita Talula. Savā „Instagram” blogā viņa pat ievietoja attēlu, kurā iemūžināts mirklis, kā Demija ar skujamo aparātu rokās atbrīvo meitas galvu no matiem. Talulas jaunais izskats nesa rezultātus. Meitene saņēma modeles darba piedāvājumu un kļuva par zīmola „Zana Bayne” jauno reklāmas seju. Tagad gan jauniete matus atkal ataudzējusi.

Taču viena no populārākajām, ja ne pati populārākā, skūtās galvas īpašniece ir īru dziedātāja Šineida O’Konora, kura pasaules uzmanību izpelnījās tālajā 1990. gadā ar videoklipu dziesmai „Nothing Compares 2U”.

Rouza Makgovana: "RM486" - video: Šineida O’Konora – „Nothing Compares 2U”
Kasjauns.lv / Foto: Vida Press