foto: CAMERA PRESS/Keith Mayhew / Vida Press
Rūperts Grints neskaitāmas reizes gribējis pamest darbu pie „Harija Potera”
Aktieris Rūperts Grints 2018. gadā.
Slavenības
2018. gada 5. decembris, 08:47

Rūperts Grints neskaitāmas reizes gribējis pamest darbu pie „Harija Potera”

Jauns.lv

Vai tu domā, ka piedalīties Harija Potera filmās ir jebkura bērna sapnis? Aktieris Rūperts Grints (30), kurš franšīzē atveidoja Ronu Vīzliju, apliecina, ka viņš tā vis neteiktu. Vismaz ne pēc trešās vai ceturtās filmas...

Nesenajā intervijā ar izdevuma „The Guardian” reportieri aktieris Rūperts Grints atklāj, ka pēc tam, kad bija uzņemtas pirmās filmas un tās iemantoja fenomenālus panākumus, katrs nākamais ekranizējums viņam bijis kā nasta un aktieris pat vairākkārt apsvēris domu atteikties no turpmākas dalības populārajā franšīzē.

foto: RICHARD YOUNG/REX/ Vida Press
Rūperts Grints, rakstniece Džoana K. Roulinga, Daniels Redklifs un Emma Vatsone pirmās „Harija Potera” filmas pirmizrādes vakarā Londonā 2001. gada 4. novembrī.

„Bija reizes, kad es domāju par darba uzteikšanu,” apliecina Grints. „Filmēšanās „Harijā Poterā” bija milzu upurēšanās. Darbs jau no tik agra vecuma un tik ilgstošus laika periodus. Es pavisam noteikti atceros, kā vienā no garākām brīvdienām domāju – ‘Tas no manis paņem visu, vai es patiešām vēlos atgriezties? Varbūt tas vienkārši nav domāts man.’ Iespējams, ka tā domāju tikai tāpēc, ka biju tīnis.”

„Pirmās „Harija Potera” filmas man patiešām bija kā sapņa izdzīvošana realitātē. Es devos uz kino provēm tāpēc, ka man ārkārtīgi patika grāmatas. Kad nonācu līdz trešajai vai ceturtajai filmai, es sāku izjust pārāk lielu atbildības nastu, jo filmas bija tik fenomenāli populāras. Intervijas un sarkanā paklāja pasākumi bija kā uzbrukums saprātam. Es neesmu izcils šajā vidē.”

Harija Potera pēdējās filmas pirmizrāde

gallery icon
21

„Robeža starp Ronu un mani pašu kļuva aizvien mazāka ar katru jaunu filmu. Man pat šķiet, ka virtuāli mēs kļuvām kā viens vesels. Ronā ir daudz no manis, un nākamās lomas prasīja lielu pielāgošanos, jo viņš ilgu laiku bija daļa no manas dzīves. Es nevēlētos to salīdzināt ar iznākšanu no cietuma, jo šis laiks nebija kā cietums, bet man bija sajūta kā pēc kādas iznākšanas no kādas izntitūcijas. Bija jauki ieelpot svaigu gaisu. Tagad es patiešām izbaudu, ka esmu spēris soli tālāk.”

Harija Potera aktieriem bērnība beigusies

gallery icon
13

Rūpertam Grintam bija 11 gadu, kad viņu apstiprināja Rona Vīzlija lomai kopā ar Danielu Redklifu un Emmu Vatsoni.
 
Ziemassvētkos Grints būs redzams „BBC One” ekrānos TV filmā „The A.B.C. Murders”, kas tapusi pēc Agatas Kristi romāna motīviem.

Daniels Redklifs, Emma Vatsone un Rūperts Grints gadu gaitā

gallery icon
31