foto: Instagram
Kā tagad izskatās mazā meitenīte Kora, kas filmā „Titāniks” dejoja ar pašu di Kaprio
Aleksandrea Ouvensa atveidoja mazo Koru filmā „Titāniks”. Tagad viņai ir jau 30 gadu.
Slavenības
2018. gada 4. decembris, 15:45

Kā tagad izskatās mazā meitenīte Kora, kas filmā „Titāniks” dejoja ar pašu di Kaprio

Jauns.lv

Daudzi aizvien atceras mīlīgo meitenīti Koru, kas filmā „Titāniks” dejoja ar Džeku jeb galvenās lomas atveidotāju Leonardo di Kaprio. Kopš filmas uzņemšanas aizritējis 21 gads, un mazā Kora ir izaugusi.

Aleksandrea Ouvensa bija tikai astoņus gadus veca, kad viņai piedāvāja lomu miljoniem skatītāju aizvien iemīļotajā romantiskajā drāmā „Titāniks”, kurā galvenās lomas atveidoja Leonardo di Kaprio un Keita Vinsleta.

Trešās klases pasažieres Koras loma mazajai Aleksandrai deva ne tikai iespēju filmas uzņemšanas laukumā satikt pašu di Kaprio (pēc filmas „Romeo un Džuljeta” viņš bija tīņu meiteņu elks numur viens), bet pat uzdejot filmā kopā ar populāro aktieri.

Interesanti, ka Ouvensai pirms darba filmā „Titāniks” nebija iepriekšējas aktrises pieredzes. Taču mazajai meitenei bija entuziasma pilna un uzņēmīga mamma. Kad filmas veidotāji izziņoja masu skatu dalībnieku atlasi, mamma kopā ar Aleksandrea un viņas māsu mēroja ceļu no Sandjego pilsētas ASV uz Meksiku, kur notika kino proves.

„Mana mamma domāja – ‘Man turp jāaizved savi bērni, viņi ir tik jauki, tā varētu būt lieliska iespēja!’,” pirms dažiem gadiem intervijā žurnālam „Cosmopolitan” izteicās Ouvensa. „Viņa zināja, ka vēlos kļūt par aktrisi. Es sapņoju būt aktrise jau no četru gadu vecuma.”

Arī Aleksandreas māsa gandrīz tika pie lomas filmā. Viņai vēlējās dot raudošās meitenītes lomu, kas uz ekrāniem redzama īsi pirms filmas beigām. Diemžēl māsa mazliet pārspīlēja ar šņukstēšanu un šo lomu nedabūja. „Mēs bijām ieradušās uz noklausīšanos, un mana mamma stāstīja par Titāniku un tā grimšanu. Mana māsa sāka raudāt,” atceras Ouvensa.

„Aizgūtnēm brēkt. Viņa tik ļoti bēdājās par to, ka tik daudz cilvēku gājuši bojā.”

Tajā pašā laikā Aleksandrea piedāvāja, vai meitene nevēlas piedalīties atlasē uz Koras lomu. Kino provēs atlases vadītājs palūdza meitenei nolasīt nedaudz teksta un parādīt, kā viņa dejo. Dažas nedēļas vēlāk ģimene saņēma labas vēstis: Aleksandrea bija apstiprināta Koras lomai. „Es atceros, ka raudāju, spiedzu, un skrēju pa māju kā negudra,” norāda Ouvensa.

Lai gan Koras loma ir maza, tā atspoguļo daļu no to pasažieru dzīves, kas šajā liktenīgajā ceļojumā zaudēja dzīvību. Lelle, ko filmā nes Kora, ir veidota identiska tai, kādu atrada kuģa „Titāniks” vrakā. Savā ziņā Kora filmā „pārstāv” tos 56 bērnus, kuri gāja bojā 1912. gadā.

Lai gan meitenītes Koras liktenis ir baiss un sirdi plosošs, Aleksandrea Ouvensa filmēšanās laiku atceras kā ļoti jautru un pozitīvu. „Vienā vārdā sakot, tas bija pasakains,” viņa apliecina. „Ikviens pret mani bija tik jauks, un es tikai darīju to, ko man teica darīt. Tu ierodies filmēšanas laukumā, tad tev ieveido matus un uzklāj grimu, un iedot tērpu. Tad Džeimss Kamerons dod norādījumus un tu pie sevis secini: labi, es tūliņ izdarīšu.”

Pirmā aina, kurā Ouvensa filmējās, bija patiesi idilliska. Tajā mazā Kora labi pavada laiku un „zīmē bildītes kopā ar Leo”. Lai gan epizodi filmēja trīs stundas un beigu beigās izgrieza no samontētā darba, tā patiešām neizklausās pēc sliktas pirmās darba dienas. „Es sēžu līdzās Leonardo di Kaprio un mēs abi zīmējam viņa skiču burtnīcā,” atceras Aleksandrea. „Tad viņš ierauga Rouzu. Aktieris, kurš spēlē manu tēti, pienāk man klāt un saka – ‘Labi, tagad saki atā tēvocim Džekam’, un viņš var doties pie Rouzas.”

Filmējot ainu, kur Kora trešās klases pasažieru ballītē dejo ar Džeku, izvērtusies īpaši jautra. Leonardo di Kaprio dejojis kameras arī otrā pusē un centies sasmīdināt meitenīti.

„Leonardo uzvedībā bija tik daudz no Džeka,” atceras Ouvensa. „Viņš bija ļoti jauks, viņš daudz jokoja, viņš bija burvīgs.” Aleksandrea atceras, ka aktieris, kurš tolaik jau bija iemantojis tīņu elka statusu, nesis viņai zemesriekstu sviesta un marmelādes maizītes uz filmēšanas laukumu.

Astoņu gadus vecumā Ouvensa, protams, neapzinājās, ka strādā kopā ar vienu no lielākajiem tā laika tīņu elkiem. Viņai di Kaprio bija tikai jauks kompanjons, ar kuru varēja labi pavadīt laiku filmēšanas laukumā. „Es nepievērsu uzmanību viņa siržu lauzēja statusam, es par viņu domāju – „Šis ir mans jaunais labākais draugs Leo, un viņš ir foršs.”

Aleksandrea Ouvensa iepazinās arī ar Rouzas lomas atveidotāju Keitu Vinsletu. Viņa bijusi īpaši jauka pret visiem bērnu lomu atveidotājiem. „Arī Keita nāca pie mums, lai aprunātos,” stāsta Ouvensa. „Viņai ļoti patika manas māsas mati, viņa vienmēr ar tiem spēlējās. Leo mēdza dauzīties, ķert manu māsu un viņu kutināt.”

„Mani vienmēr skolā sauca par meiteni no Titānika,” atceras Ouvensa, kuras varonei nebija lemts izdzīvot filmā. „Skolasbiedri bieži nāca man klāt un teica ‘Hei, mēs tevi vakar redzējām pa televizoru.’ Vai arī uzrunāja mani par Koru. Dažkārt man lūdza paņemt līdzi DVD, lai mēs visi klasē paskatītos epizodes, kurās esmu piedalījusies.”

Aleksandrea centās uzturēt draudzību ar Leo arī, kad filmēšanās bija galā. Viņa uzaicinājusi savu jauno draugu Helovīnu vakarā iet kopā „saldumu medībās”. „Viņš man atbildēja ko tādu ‘Tas ir tik jauki. Es parunāšu ar savu menedžeri un redzēsim, vai tas sanāks’,” atminas Ouvensa. „Tas nenotika.”

Pēc Koras lomas filmā „Titāniks” mazajai aktrisei jau bija savs aģents un viņa piedalījās provēs uz vairākām filmām, taču iemantotās slavas dēļ Aleksandrea to atceras kā „grūtu laiku”.

Ouvensa nevarēja pierast pie tā, ka svešinieki uz ielas viņu atpazīst kā Koru un viņa drīz vien pieņēma lēmumu netrupināt aktrises gaitas. Vismaz kādu laiku. Slavas nasta izrādījās pārāk smaga. „Cilvēki uz ielas nāca man klāt un lūdza autogrāfus. Ja esi astoņus deviņus gadus vecs bērns, pārņem sajūta – ‘Kas jūs esat? Man nevajadzētu sarunāties ar svešiniekiem’,” atceras Aleksandrea.

Filmas „Titāniks” uzņemšanas laukumā pavadītais laiks viņai saistās ar jaukām atmiņām, nevis atspēriena punktu aktrises karjeras izveidošanā.

Ar filmēšanos Ouvensai saistās arī kāds bēdīgs notikums. Pēc epizodes filmēšanas, kurā Leonardo varonis zīmē mazo Koru un viņas tēti, aktieris vēlāk skici parakstījis un atdevis meitenei kā piemiņu. Aleksandrea to rūpīgi glabājusi savā treilerī, bet kāds garnadzis to nozadzis. „Es biju ļoti bēdīga,” atceras Ouvensa.

Aleksandrea šobrīd lieto dubulto uzvārdu Ouvensa-Sarno un viņai labāk patīk, ja viņu dēvē vārda samazināmajā formā par Aleksu. Jauniete atkal atgriezusies pie aktiermeistarības un Losandželosā cenšas veidot aktrises karjeru.

Viņa papildina zināšanas drāmas nodarbībās un uzstājas uz skatuves improvizācijas teātra grupas „Ugly as Sin” sastāvā.

2016. gadā Ouvensa nofilmējusies šausmu filmā „The Sluagh”, bet gadu vēlāk kinofilmā „A Closer Walk with Thee”.

Ouvensai ir 18 000 „Instagram” bloga sekotāju. Tagad viņa piedāvā faniem visā pasaulē izsūtīt sevis parakstītas fotogrāfijas.

Aleksai Ouvensai-Sarno patīk joga un pārgājieni kopā ar draugiem. Par filmas „Titāniks” uzņemšanu viņai ir visjaukākās atmiņas.

Šā gada 9. novembrī viņa nosvinēja savu 30. dzimšanas dienu.

View this post on Instagram

Feeling sentimental on this #tbt. I can't begin to describe how much these 3 people mean to me. I have been so blessed with amazing parents, who have set aside their differences to raise my sister and I into the women we are today. It wasn't easy, as I know a lot of kids from broken homes can attest to, but my parents made sure that their first priority was showing us just how much they love us. They have always shown us unending support, and taught us to work hard, follow our dreams, and always stick up for ourselves. As I've gotten older, I have been able to develop a truly beautiful relationship with both of them that gets deeper and more meaningful with every passing day. From the daily texts pushing me to strive harder for my goals from my mom, to the amazingly supportive and inspiring phone calls from my very hardworking dad, everyday I realize just how lucky I am. And then there's my baby sister, who is the shining product of what I'm talking about. She's my best friend and my better half. Talented, smart, funny, beautiful, driven. She's a firecracker, and I couldn't ask for anyone better in my life. I love these humans. More than anything (except for the 2 monkeys my momma blessed us with in the past decade that aren't pictured. That's a whole other sentimental rant.) Hold your loved ones close. Tell them how much you love them. Let them inspire you. Let them drive you. #familyfirst #alexandreaowens #alexowenssarno #titanic #coracartmell #actress #actorslife #LA #hollywood

A post shared by Alex Owens-Sarno (@alexowenssarno) on