foto: Publicitātes
Zināmi šova "X faktors" pusfinālisti
TV
2018. gada 3. decembris, 09:22

Zināmi šova "X faktors" pusfinālisti

Jauns.lv

TV šova “X faktors” koncertā 2. decembra vakarā izskanēja skatītāju izvēlētās dziesmas, kas izrādījās īsts pārbaudījums cīņai par vietu pusfinālā. Vakara īpašie viesi bija grupa “Very Cool People”, reperis Edavārdi un mūziķis Ralfs Eilands. Skatītāju simpātiju balvu ieguva grupa "Baritoni", kas gan stājās arī uz izbalsošanas svītras, tomēr šovu nācās pamest grupai "Carnelian".

Patiesi sirsnīgi un maģiski vakaru atklāja “Radio Trio”, izpildot grupas “Instrumenti” dziesmu “Zemeslodes”. Otras uzstāšanās laikā meitenes radīja īstu ballīti uz skatuves ar Džesas Glinas dziesmu “I Will Be There For You”, pozitīvi uzlādējot publiku un saņemot atzinīgus vārdus no žūrijas - Intars ir pārliecināts, ka meitenes ir gatavas lielajai skatuvei.

Ieskats šova "X faktors" jaunākajā raidījumā

Ieskats šova "X faktors" 2018. gada sezonas 2. decembra raidījumā.

gallery icon

"Baritoni" sasildīja dāmu sirdis, izpildot britu “X faktora” zvaigžņu un pasaules slavu iemantojušās grupas “One Direction” dziesmu “Story of My Life”, kas ieguva viennozīmīgas žūrijas simpātijas. Otrajā reizē "Baritoni" kāpa uz skatuves ar Raimonda Paula klasisko kompozīciju “Mežrozīte”. Reinim uzstāšanās šķitusi garlaicīga, kam piekrīt Aija, sakot, ka dziesmai pietrūkst individualitātes.

Didzis Melderis satircināja auditoriju ar jautru, dejisku un atraktīvu priekšnesumu ar Renāra Kaupera dziesmu “Es šodien jūku prātā”, pēc kura Aija atzina, ka tas bija patiesi spīdošs sniegums. “Tīrs, skaidrs, spožs tīrradnis, “ tā Reinis komentēja Didža uzstāšanos. Otrā Didža uzstāšanās ar Eda Šīrana dziesmu “Perfect” bija romantisks veltījums kādai dāmai.

Šova vienīgā soliste meitene - “Trauslā Kattie ar spēcīgo balsi,” tā Kattie raksturo mentore Aija, izpildīja skatītāju izvēlēto Arianas Grandes dziesmu “One last time”. Reinis Sējāns aicināja Kattie vairāk izbaudīt priekšnesumu, uzsverot, ka sagaida no Kattie trakulīgākas emocijas. Otro reizi Kattie kāpa uz skatuves ar dziesmu no Džeimsa Bonda filmas “Skyfall”. Reinis atzina, ka tas ir bijis satriecošs priekšnesums, kurā “viss saslēdzās”. Kattie mentore Aija komentē, ka skatītāju dziesmas izvēle bija pamatota, jo labākajiem dziedātājiem vienmēr tiek uzticēti visgrūtākie uzdevumi.

Mārtiņa Freimaņa kompozīciju “Zvaigžņu kabarē” izpildīja grupa "Carnelian", kuru sniegumu Reinis novērtēja ļoti kritiski - apšaubot gan to vokālās prasmes, gan uzstāšanos kopumā. Arī Aija pievienojās Reiņa komentāram: “Jūs dziedat ar sakostiem zobiem un tādēļ man arī klausīties gribējās ar sakostiem zobiem”. Otro reizi uz skatuves meitenes atgriezās ar Sindijas Lauperes dziesmu “Girls Just Wanna Have Fun”, kas Aijai uzjundīja patīkamas bērnības atmiņas, tomēr atzinīgi vārdi šoreiz izpalika.

Glābējdziesmas izpildīja mentora Intara Busuļa grupas "Baritoni" un "Carnelian" - pēc ilgām pārdomām mentors mājās nosūtīja "Carnelian".