foto: BRYN COLTON/REX/ Vida Press
Kā princese Diāna piedzīvoja izgāšanos pirmajos Ziemassvētkos karaļnamā
Princese Diāna un princis Čārlzs apprecējās 1981. gada 29. jūlijā. Tā paša gada nogalē Diāna pirmoreiz svinēja Ziemassvētkus Sandringemā kopā ar karalisko ģimeni.
Slavenības
2018. gada 1. decembris, 09:02

Kā princese Diāna piedzīvoja izgāšanos pirmajos Ziemassvētkos karaļnamā

Jauns.lv

Ko gan uzdāvināt ģimenei, kurai jau tā ir viss? Patiešām viss! Ja nu vienīgi dušas cepurīti ar uzrakstu „Vai dzīve nav sasodīta?” Savulaik, kad princese Diāna sagaidīja pirmos Ziemassvētkus kopā ar karalisko ģimeni, viņai dāvanas dēļ nācās piedzīvot ļoti neērtus mirkļus.

Britu karaliskajai ģimenei ir smieklīga svētku tradīcija – ikreiz Ziemassvētku vakarā pulksten 18:00 (un ne minūti vēlāk vai agrāk!) Sandringemas pils sarkanajā zālē ģimene apmainās ar amizantām un reizēm pat ļoti zobgalīgām dāvaniņām.

Pils galvenais jokdaris princis Filips „uzrauga visu procesiju” un izsludina, kad ģimene drīkst atvērt savas „lētās un jautrās” dāvanas.

Princese Diāna un karaliene Elizabete II

Princese Diāna un karaliene Elizabete II.

gallery icon
19

Šajā ģimenē cieņā ir nedaudz melns humors. Hercogiene Ketrīna savulaik vēl brīvajam princim Harijam uzdāvinājusi amizantu komplektiņu „Izaudzē savu draudzeni pats” (miniatūrā sievietes figūriņa jāliek traukā ar ūdeni, kurā tā patiešām sāk augt lielāka); princese Anna brālim princim Čārlzam pasniegusi baltu ādas tualetes poda „brilli”, ko Čārlzs iecienījis ņemt līdzi, dodoties ārvalstu vizītēs; savukārt princis Harijs savai omei – karalienei Elizabetei II – pasniedzis dušas cepurīti ar smieklīgu uzrakstu „Vai dzīve nav sasodīta?”.

foto: Byrn Colton/REX/ Vida Press
Princese Diāna un princese Anna.

Lai gan tradīcija ar joku dāvanām britu karaliskajā ģimenē ir ļoti sena, ne vienmēr jaunpienācēji par to ir laikus pabrīdināti. To bija aizmirsis izdarīt princis Čārlzs, kad viņa sieva princese Diāna gatavojās saviem pirmajiem Ziemassvētkiem karaļnamā. Diāna neko nezināja par ironiskajām dāvanām un princesei Annai pasniedza skaistu kašmira džemperi. Pretī viņa saņēma dekoratīvu tualetes papīra sildītāju.

Jaunais vīrs bija aizmirsis sievu painformēt par ģimenes dīvaino tradīciju un nostādīja viņu neērtā situācijā visas kuplās ģimenes priekšā.

Nākamajā gadā princese Diāna šādu kļūdu vairs nepieļāva, un jaunajai Jorkas hercogienei Sārai Fērgusonei pasniedza leoparda raksta vannas paklājiņu.

Princese Diāna kāzu dienā

Princese Diāna un Velsas princis Čārlzs apprecējās 1981. gada 29. jūlijā.

gallery icon
22

Princese Diāna. Foto retrospekcija

Princese Diāna. Foto retrospekcija.

gallery icon
117