foto: AP/Scanpix
Mišela Obama atklāj patieso iemeslu, kāpēc apskāvusi karalieni Elizabeti II
Mišela Obama: „Ja arī es Bekingemas pilī nerīkojos pareizi, es vismaz rīkojos cilvēcīgi. Es atļaušos atzīmēt – karaliene tam neiebilda. Kad es viņai pieskāros, viņa tikai piekļāvās man ciešāk, viegli uzliekot savu cimdoto roku man uz muguras.”
Slavenības
2018. gada 14. novembris, 15:30

Mišela Obama atklāj patieso iemeslu, kāpēc apskāvusi karalieni Elizabeti II

Jauns.lv

Kad bijusī ASV pirmā lēdija Mišela Obama aplika roku Anglijas karalienei Elizabetei II svinīgās pieņemšanas laikā Bakingemas pilī, to atzina par lielu etiķetes pārkāpumu, jo monarham taču neviens nepieskaras. Draudzīga apskaušanās a’la Holivudas stilā šajās aprindās nav pieņemta.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par „briesmīgo pārkāpumu” nodēvētais brīdis notika tālajā 2009. gadā, īsi pirms G20 samita, kad toreizējais ASV prezidents Baraks Obama ar kundzi Mišelu viesojās Bakingemas pilī Londonā.

ASV prezidenta Baraka Obamas un viņa kundzes Mišelas tikšanās ar Anglijas karalieni 2009. gadā

gallery icon
9

Savā jaunajā biogrāfiskajā grāmatā „Becoming” Obamas kundze stāsta arī par tikšanos ar karalieni un paskaidro, kāpēc atļāvusies aplikt Viņas Majestātei roku ap pleciem.

Viņa pārkāpusi protokolu, jo abas dāmas jutušas līdzi viena otrai neērto kurpju dēļ, un bijusī pirmā lēdija ir pārliecināta, ka Elizabetei II šis draudzīgais apskāviens patiesībā ļoti labi paticis.

Mišela Obama grāmatā stāsta, ka iepazīstoties ar karalieni, Viņas Majestāte uz viņu paskatījusies un atzinusi: „Jūs esat tik gara.”

foto: REX/ Vida Press
Viņa pārkāpusi protokolu, jo abas dāmas jutušas līdzi viena otrai neērto kurpju dēļ.

Obamas kundze atbildējusi, ka tās ir „Jimmy Choo” augstpapēžu kurpes, kas viņas augumu padara par vēl dažām collām garāku. Pēc šī paskaidrojuma karaliene „ar vilšanās izteiksmi sejā norādīja uz savām melnajām laiviņām”, un teica: „šīs kurpes ir tik neērtas”.

„Es karalienei tad atzinos, ka man sāp kājas,” raksta Mišela Obama. „Viņa man atzinās, ka arī viņai sāp kājas. Mēs viena uz otru skatījāmies ar identisku sejas izteiksmi: kad gan beigsies šī stāvēšana kājās kopā ar pasaules līderiem? Neraugoties uz to, viņa sirsnīgi iesmējās.”

„Aizmirstiet, ka viņa dažkārt nēsā briljantu kroni, bet es uz Londonu devos ar prezidenta lidmašīnu. Mēs tobrīd bijām divas nogurušas lēdijas, kuras nomāca spiedošas kurpes.”

„Es izdarīju to, kas man sanāk tīri instinktīvi ikreiz, kad esmu atradusi kopīgu valodu ar jauniepazītu cilvēku, kas ir emociju izpaušana arī ārēji. Es sirsnīgi apliku roku ap viņas plecu.”

Mišelas Obamas krāšņākās vakarkleitas

Mišela Obama ASV pirmās lēdijas godā aizvadījusi astoņus gadus un atzīta par vienu no modernākajām pirmajām lēdijām, kādas ASV bijušas.

gallery icon
30

„Man vajadzēja to zināt jau šajā pašā brīdī, taču es izdarīju to, ko uzskata par nepieļaujamu kļūdu.”

Pēc šo fotogrāfiju nonākšanas plašsaziņas līdzekļos sekoja neskaitāmi daudz negatīvu ziņu virsrakstu. Mišela Obama atzīst, ka viņa ļoti raizējusies, ka šis kļūdainais solis varētu izpostīt visu diplomātisko darbu, ko paveicis vīrs Baraks.

Taču Mišela atzīst: „Ja arī es Bakingemas pilī nerīkojos pareizi, es vismaz rīkojos cilvēcīgi. Es atļaušos atzīmēt – karaliene tam neiebilda. Kad es viņai pieskāros, viņa tikai piekļāvās man ciešāk, viegli uzliekot savu cimdoto roku man uz muguras.”

Mišela Obama kopā ar meitām ierodas Lielbritānijā

Britu prese sagaidījusi ciemos ASV prezidenta kundzi Mišelu ar meitām Sašu un Maliju. Dāmas vizītē apciemos Dauningstrītu, kur tiksies ar ...

gallery icon
13

Bijusī ASV pirmā lēdija karalieni raksturojusi kā „godīguma un labestības ikonu”. Mišela arī stāsta, cik ļoti viņu pārsteigusi Bakingemas pils – tās plašums un greznība. Banketā viesi ēduši, izmantojot apzeltītus galda piederumus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kādā citā no biogrāfiskās memuāru grāmatas nodaļām Obamas kundze joko, ka tad, kad viņas meitas Saša un Mālija, sasniegušas tīņu vecumu, Baltā nama privilēģijas uz meitenēm vairs nav atstājušas iespaidu.

„Vai nevēlaties nonākt šovakar lejā un paklausīties, kā Pols Makartnijs spēlē?” – jautājusi Mišela īsi pirms bijušā „The Beatles” dalībnieka privātā koncerta.

„Mammu, lūdzu. Nē,” skanējusi atbilde.

Prinča Viljama sieva pret ASV pirmo lēdiju

gallery icon
8