foto: Publicitātes
FOTO: Ar krāšņu veltījumu simtgadei un spilgtiem viesiem izskan "X faktora" ceturtais finālraidījums
TV
2018. gada 12. novembris, 15:27

FOTO: Ar krāšņu veltījumu simtgadei un spilgtiem viesiem izskan "X faktora" ceturtais finālraidījums

Jauns.lv

11. novembra vakarā TV šova "X faktors" ceturtā fināltiešraide bija krāšņs veltījums Latvijas simtgadei. Vakara īpašie viesi bija Arturs Gruzdiņš ar grupu “Refleksija”, "Tautumeitas" un Mesa. Skatītāju simpātiju balvu ieguva grupa "Baritoni", bet šovu pameta Reinis Straume un duets “Signe un Jānis”.

Tieši duets "Signe un Jānis" atklāja vakaru - ar enerģisku priekšnesumu, izpildot Noras Bumbieres un Viktora Lapčenoka dziesmu “Undīne”, kuru pavadīja arī akrobātiski deju triki un Jāņa klavierspēle. Reinis priekšnesumu komentēja kā “nekārtīgu”, taču Intars bija pārliecināts, ka mīlas pilnais duets ir nākamie Viktors Lapčenoks un Nora Bumbiere. Tomēr tieši šis priekšnesums lika šovu Jānim un Signei pamest pavisam.

Romantiskās "Radio Trio" meitenes pārsteidza ar izjustu priekšnesumu "Menueta" dziesmā “Bimini”, kas izskanēja čella pavadībā. Uzstāšanās pārliecināja visus žūrijas locekļus, turklāt pēc tās Aija Auškāpa atzina, ka meitenes skan un izskatās kā enģeļi.

Ieskats šova "X faktors" ceturtajā finālsērijā

Ieskats TV šova "X faktors" 2018. gada sezonas ceturtajā finālsērijā.

gallery icon
67

Roberts Memmēns izpildīja Raimonda Paula dziesmu “Es aiziet nevaru”, kas ir patiesa un nezūdoša vērtība. Mentors Reinis apstiprināja, ka Robertam radīt īsto enerģiju ir palīdzējusi imidža maiņa - atbrīošanās no brillēm un ierastās kapuces.

Reinis Straume satricināja skatuvi ar leģendāro dziesmu “Atgriešanās” no rokoperas “Lāčplēsis”. taču uzstāšanās nav bijusi līdz galam veiksmīga. Intars ieteica Reinim izvēlēties citus ieročus, sakot, ka “inteliģence jāmet pie malas un jāsāk plosīties!”. Skatītāji bija vienisprātis ar Intaru - Reinis saņēma viszemāko skatītāju balsojumu, kas lika viņam pamest šovu.

Sirsnīgais Didzis Melderis pārsteidza ar grupas "Jauns mēness" dziesmu “Piekūns skrien debesīs”. Intars atzina, ka Didzis ir īsts atradums, turklāt dziesma etno stila izpildījumā ir jaunums, kas piešķira īpaši latvisku vakara noskaņu.

Grupa "Baritoni" izpildīja "Remix" dziesmu “Dzeltenās kurpes”, pēc kuras Reinis viennozīmīgi apgalvoja: “Es iesaku katram dalībniekam mācīties no "Baritoniem" attieksmi pret skatuvi un dzīvi,” arī grupas mentors Intars pievienojās Reinim, sakot, ka puiši ir Latvijas muzikālās estrādes nākotne.

Par vakara aizkustonšāko priekšnesumu parūpējas Kattie, izpildot Raimonda Paula dziesmu “Ja risuju”. Kattie mentore Aija ir pārliecināta, ka “nav svarīgi, kādā valodā tu dziedi, bet kāda ir tava attieksme pret to, ko tu dari un kā tu to dari”.

Turklāt arī Intars Busulis ir pārliecināts, ka “Dziesma vieno tautas” un Kattie to ir izdevies paveikt latviešiem tik ļoti nozīmīgajā Lāčplēša dienā. Arī kritiskākais žūrijas loceklis Reinis piekrita, ka tas bija aizkustinoši un skaisti, un Kattie izdevās šo dziesmu “nogādāt” līdz žūrijai.

Ar krāsainu un jautru uzstāšanos priecēja grupa "Carnelian", izpildot "Lady’s Sweet" dziesmu “Es bij meita, man bija vara”. Aija Auškāpa apgalvoja, ka priekšnesumā trūkst mākslinieciskās vērtības, komentējot, ka uzstāšanās varētu atbilst tematam “kā pieteikt streiku ofisā”, taču Reinis to redz, kā priekšnesumu pilsētas svētkos, tomēr Intars apgalvo, ka šis ir īsts pieteikums uz finālu.

“X faktora” otrās sezonas ceturtajā finālsērijā šovu atkal pameta divi dalībnieki - viszemāko skatītāju vērtējumu ieguva Reinis Straume, savukārt glābējdziesmu jau otro reizi nācās izpildīt Robertam Memmēnam, kuram līdzās šoreiz stājās duets “Signe un Jānis”, kas arī pameta šovu.

Nākamo tiešraidi skaties 25. novembrī, kur cīņu par uzvaru turpinās vien seši pretendenti. Koncertā dalībnieki izpildīs dziesmas, kuras ir izdziedājuši dīvas un grandi Latvijā un pasaulē.