Mārim Gailim nekādi neizdodas atrast pircēju savam pasakainajam lauku īpašumam
Slavenības
2018. gada 29. oktobris, 06:24

Mārim Gailim nekādi neizdodas atrast pircēju savam pasakainajam lauku īpašumam

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Pusotra gada laikā kopš izlikšanas pārdošanā ekskluzīvo ekspremjera Māra Gaiļa (67) brīvdienu māju "Lieldienu sala" apskatīt nav ieradies neviens potenciālais pircējs.

Gaiļa māja Kaltenē izpelnās pasaules slavu

gallery icon
13

Māris Gailis jau krietnu laiku savam lauku īpašumam, kas atrodas Kaltenē, grib atrast jaunu īpašnieku, jo tas atrodas visai tālu no Rīgas, turklāt arī ēkas uzturēšana nemaz neesot lēts prieks.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Māris Gailis: "Īpašumu apskatīt nav ieradies vēl neviens potenciālais pircējs!"

„Šis īpašums pēc būtības ir nenovērtējams – tam nav cenas. Nav tā, ka man būs beigas, ja nepārdošu, bet ēka tomēr ir ļoti liela, prasa milzu līdzekļus, situācijas mainās... Tāpēc aizvien ceru, ka kādu cilvēku šis piedāvājums ieinteresēs," žurnālam "Kas Jauns" pastāstījis Gailis.

Bet pagaidām pircēju vēl nav. Nav neviena! Pilnīgs trakums. Tā ka jādzīvo vien pašiem. Sieva gan ir priecīga, ka pircēji nenāk.

"Kas zina, varbūt viņas stiprā vēlēšanās saglabāt šo māju arī ietekmē to, ka tie pircēji neuzrodas,” smaidot bildis Māris Gailis, piekrizdams, ka ir līdzīgā pozīcijā un situācijā, kā pērn bija miljonārs Raimonds Gerkens – viņš pat bija atradis turīgu pircēju savai Langstiņu savrupmājai, taču pret īpašuma pārdošanu kategoriski iebilda viņa laulātā draudzene. Galu galā lepnā "Villa Velga" savulaik bija Raimonda dāvana kundzei kāzu jubilejā.

„Sievietes tomēr mūs regulē – tas ir jāpieņem, un tur neko nevar darīt,” smiedams piebilda Gailis.

Cenu palielina teju par diviem miljoniem

"Lieldienu sala", kas, pateicoties vairākiem starptautiskiem arhitektūras apbalvojumiem, pamatoti tiek dēvēta par pasaules arhitektūras pērli, pārdošanā tika izlikta 2017. gada sākumā.

Tolaik ēkas īpašnieks Māris Gailis īpašuma pārdošanas cenu publiskot nevēlējās, atklādams vien to, ka māju „par kapeikām” neatdos un pircējam būs jāšķiras no summas, kas mērāma ar septiņiem cipariem. 2018. gada sākumā nekustamo īpašumu kompānija "Latio", kam pircēju piesaistīšanu uzticējis Māris Gailis, nāca klajā ar vēsti, ka Gaiļu ģimenes Kaltenes rezidence tirgū pieejama par divarpus miljoniem eiro.

Kā pārliecinājies "Kas Jauns", pašlaik "Latio" pārstāves Līgas Igalas piedāvājumā klientiem ekskluzīvais īpašums izlikts par teju divtik augstāku summu, sasniedzot četrus miljonus un 200 tūkstošus eiro. Šis fakts šķiet visai mulsinošs un atšķiras no ierastās nekustamo īpašumu aģentu darbības prakses – sākumā objektu piedāvāt par augstāku cenu un, reaģējot uz pircēju intereses apjomu (ja tas nav tāds, kā cerēts), pēc tam cenu pazemināt. Varbūt cenas celšanas iniciatore bija Zaiga Gaile?

Unikāls projekts pasakainā vietā

"Lieldienu salas" projektu 2006. gadā izstrādājusi Gaiļa dzīvesbiedre arhitekte Zaiga Gaile, un tās būvniecība ilga trīs gadus, līdz 2010. gadam. Nama kopējā platība ir 514,2 kvadrātmetri, bet zemesgabala, uz kura tas atrodas, – 10 067 kvadrātmetri.

Ēka ir pārveidots PSRS industriālais objekts, kas uzbūvēts uz mākslīgas salas 200 metru attālumā no jūras krasta. Sākotnēji tā bija sūkņu stacija, ko bija paredzēts izmantot kā lašu audzēšanas kompleksa sastāvdaļu.

Mājā izvietota garāža divām automašīnām, dzīvojamā telpa pārvaldniekam virs garāžas, piecas guļamistabas, piecas darbistabas un dzīvojamā halle ar virtuves un atpūtas zonām. Tāpat pie mājas ir privāta sezonas jahtu piestātne un helikoptera nolaišanās laukums.