foto: Juris Rozenbergs
Dailes teātri pamet un uz Maskavu pārceļas aktieris Edijs Zalaks
"Lai apgādātu ģimeni, esmu gatavs strādāt gan Krievijā, gan Latvijā," saka aktieris.
Slavenības
2018. gada 4. oktobris, 06:31

Dailes teātri pamet un uz Maskavu pārceļas aktieris Edijs Zalaks

Žurnāls "Kas Jauns"

Aktieris Edijs Zalaks ar sievu Vasilisu nupat ne tikai kļuvuši par otrā bērna vecākiem, bet arī pošas pārcelties uz dzīvi Maskavā, raksta žurnāls "Kas Jauns".

Krievijas galvaspilsētā Zalaks savulaik ir studējis aktiermeistarību – uz Maskavu devās pēc vidusskolas absolvēšanas.

„Jau nākamajā rītā pēc 12. klases izlaiduma čemodāni bija sakravāti un es lidoju uz Maskavu, kur mēnesi ilga iestājpārbaudījumi populārajā Maskavas Dailes teātra mākslas skolā MHAT,” saka Zalaks. Iestājeksāmenos viņš pārvarējis pamatīgu konkursu – 400 pretendenti uz vienu vietu. Studējot trešajā kursā, viņu liktenis aizvedis uz Izraēlu, kur aktieris sastapis savu liktenīgo sievieti, Krievijas vēstniecībā strādājušo diplomāti Vasilisu.

Aktieris Edijs Zalaks ar ģimeni

Aktieris Edijs Zalaks ar ģimeni.

gallery icon

Pēc kārtīga randiņu perioda simpātiskā krievu diplomāte, beigusi pildīt darba pienākumus Izraēlā, atgriezās strādāt Maskavā, kur ar latviešu studentu uzsāka kopdzīvi. Pēc astoņu mēnešu draudzības Edijs nolēma mīļoto bildināt. Aktieris savulaik žurnālam "Kas Jauns" neslēpa, cik ļoti bija sajūsmināts par savas ideālās sievietes atrašanu: „Brīdī, kad ieraudzīju Vasilisu, sapratu, ka viņa ir mana ideālā sieviete. Es jau agrāk savā galvā biju iztēlojies, kādu vēlos sievieti – gan vizuāli, gan ar kādām rakstura īpašībām. Pat kāju pirksti viņai tādi, kādus iztēlojos.”

foto: Juris Rozenbergs
Edija un Vasilisas ģimenē aug divi bērni - Mihaels un Ioanna.

Pēc studiju beigšanas Edijs saņēma piedāvājumu strādāt Latvijā, un šurp atbrauca arī Vasilisa, mīlestības dēļ pametot darbu Krievijā. Gredzenus Edijs ar mīļoto sievieti mija Latvijā, un pērnā gada pavasarī ģimenē pieteicās abu pirmā kopīgā atvase – dēls Mihaels. Savukārt šīs vasaras nogalē aktiera ģimene kļuvusi vēl kuplāka. „21. augustā ģimenē ienāca arī mūsu meita, kurai dots vārds Ioanna,” ar prieku bilst aktieris.

Edijs atklāj, ka par pārcelšanos uz dzīvi Maskavā ģimenē viņi prātojuši jau krietnu laiku. „Tur tomēr kā aktierim man ir lielākas iespējas sevi pilnveidot un pierādīt. Arī kino jomā tur iespējas ir daudz plašākas. Jau tagad regulāri lidoju uz Maskavu, kur piedalos dažādos projektos – gan kino, gan teātra. Taču kādā brīdī sapratu, ka darba dēļ Dailes teātrī es pārāk daudz atsaku dažādiem piedāvājumiem un zaudēju iespējas tikt pie lomām Maskavā. Arī sieva, kad meita nedaudz paaugsies, plāno gan turpināt studijas, gan strādāt Maskavā,” nākotnes plānus ieskicē Edijs.

foto: Juris Rozenbergs
Edijs ir atraktīvs tētis.

Viņš atzīst, ka darbu Dailes teātrī pavisam nepametīs un iespēju robežās lidos uz Latviju. „Pašlaik ir divas izrādes, kurās spēlēju, un, ja būs nepieciešams, no Maskavas arī lidošu uz citām izrādēm un projektiem. Nav jau ilgi – stunda un dažas minūtes,” saka aktieris. Taujāts, ko par teātra pamešanu saka Dailes teātra režisors Dž. Dž. Džilindžers un kolēģi, Zalaks nosaka – teātra kolektīvs esot ļoti sirsnīgs un vienmēr atbalstošs.

Edijs Zalaks lomās Dailes teātrī

Aktieris Edijs Zalaks lomās Dailes teātrī.

gallery icon

„Džilis manu lēmumu pieņēma un saprata, tāpat arī kolēģi izteicās atzinīgi. Un nav jau tā, ka Daili pametu pavisam. Ik pa laikam te atgriezīšos, bet jau kā ārštata aktieris,” nosaka Zalaks. „Mazliet skumīgāk bija maniem tuviniekiem un mammai, kura nepriecājas par mūsu lēmumu, jo prieks par kopā būšanu ar mazbērniem būs krietni vien retāks,” nosaka aktieris. „Naudas pelnīšana un darbs tomēr ir vīrieša lieta, tādēļ es, lai apgādātu savu ģimeni, esmu gatavs strādāt gan Krievijā, gan Latvijā.”