foto: Publicitātes
Kas Regīnai Devītei kopīgs ar miljardiera sievu
TV
2018. gada 17. septembris, 14:02

Kas Regīnai Devītei kopīgs ar miljardiera sievu

Žurnāls "Kas Jauns"

Aktrise Regīna Devīte, kas labu laiku bija zināma kā "UgunsGrēka" Zentiņa, nu LTV1 seriāla "Divi vienā" skatītājus cenšas pārliecināt, ka ir veiksmīga biznesa lēdija Astrīda.

Šovbiznesa funkcionāri pieļāva, ka būs jāpaiet gadiem, kamēr Zentas tēls pabalēs un Regīna Devīte drīkstēs atgriezties citā ampluā. Tas ir noticis pēc vairāk nekā gada – viņa kā Astrīda ienāk jaunajā pašmāju seriālā "Divi vienā". Atšķirībā no Zentas, kas bija apkopēja un vienkārši „nabaga sieviete” ar diviem bārenīšiem, Astrīda iemiesos teju visu, par ko iepriekšējā varone sapņojusi, – būs turīga un neatkarīga sieviete, kurai pieder kafejnīca. Tiesa, tāpat kā Zenta, viņa viena audzinās dēlu.

Aktrise atklāj, ka pie tēla vārda tikusi, pateicoties vienam no pasaulē bagātākajiem vīriem Vorenam Bafetam. „Sākotnēji bija domāts, ka būšu Velta. Es negribēju būt Velta, jo vārds, manuprāt, būtu kas līdzīgs Zentai. Gribēju ko pavisam atšķirīgu, un atcerējos par Astrīdu – Amerikā dzīvojošu latviešu izcelsmes kundzi, kas precējusies ar miljardieri Bafetu,” atklāj Regīna. „Ar Bafeta Astrīdu mums ir kopīgs vārds, tautība un profesija – ar to arī līdzības beidzas,” smej aktrise.

foto: RON SACHS/REX/ Vida Press
Vorens un Astrīda Bafeti.

Biznesa izdevums "Forbes" aplēsis, ka Bafeta turība ir 60,8 miljardi ASV dolāru, padarot viņu par trešo bagātāko cilvēku pasaulē. Viņš ar savu tikpat taupīgo sievu apprecējās 2006. gadā, pieticīgā laulību ceremonijā miljardiera 76. dzimšanas dienā. Kundzei tagad ir 71 gads. Taču kopā viņi dzīvo jau 40 gadus. Astrīdas tēvs bija ieceļotājs no Latvijas. Bafeta pirmā sieva Sjūzena nomira 2004. gadā, un viņa atbalstīja bijušā vīra attiecības. Tieši viņa iepazīstinājusi Bafetu ar Astrīdu 1978. gadā, kad viņa strādāja par viesmīli kafejnīcā Omahā.

Pirmo reizi dzīvē čolka
Sākoties jaunajai teātra sezonai, daudzi Regīnai Devītei izsaka komplimentus, ka viņa izskatās jaunāka. „Acīmredzot esmu atpūtusies, un karstā vasara palīdzējusi atbrīvoties no kādiem sešiem kilogramiem. Savā iztēlē salieku uz galda sešas pakas cukura, tik daudz... Un atpakaļ tās neparko negribu. Bet neko tādu kā operācijas veikusi neesmu,” paskaidro aktrise, kura pirms četriem gadiem piekrita augšējo plakstiņu korekcijai. Viņa par to joprojām ir priecīga, sakot, ka tas bijis labs gājiens un rezultāts turas. Lai nedabūtu atpakaļ „cukura pakas”, aktrise atturas no smalkmaizītēm, konfektēm un citiem saldumiem. „Vēl skatos uz apēstā ēdiena daudzumu. Nav jau nekāds noslēpums – ja ēd reizi dienā, tad tā kārtīgi. Bet piedomājot var ēst biežāk un mazāk,” neslēpj aktrise.

Taču iespējams, ka Regīnas iespaidīgākās pārvērtības notikušas ne zaudētā svara, bet gan nogrieztās čolkas dēļ. Frizūra tapusi par godu seriālam, domājot, kā izveidot jaunu tēlu. „Māksliniece gribēja kaut ko pamainīt, tā kā uz sāniem ķemmēja, saku – nu griežam nost, būs vismaz kaut kādas pārmaiņas. Tā arī nogrieza čolku – pirmo reizi dzīvē. Kad sataisīju matus, nofotografējos un aizsūtīju Intai (seriāla režisore Inta Gorodecka), viņa prasa – kas tā par parūku?! Saku – tā nav parūka, tie ir mani mati. Manējie visi par rezultātu priecājas, mamma saka – sen teicu, ka to pliko pieri tev nevajag.”

Par Zentas mācībām
Atšķirībā no "UgunsGrēka" Zentas Astrīda būšot ļoti savaldīga, enerģiska, atbildīga, strādīga, labi situēta un pašpietiekama sieviete – cita līmeņa cilvēks. „Viss, kas uz sirds, nav tūlīt laukā uz mēles. Redzēs, ko teiks skatītāji, jo šis būs pilnīgi cits tēls. Esmu nedaudz satraukusies. Jo ar apģērba un frizūras maiņu vien nepietiks, jāmaina arī domāšanas veids, kas ir grūtākais jauna tēla radīšanā,” atzīst Regīna.

Aktrise Regīna Devīte

Valmieras Drāmas teātra aktrise, Zentas lomas atveidotāja TV seriālā “UgunsGrēks” Zenta Devīte.

gallery icon
39

Vaicāta, vai Zentas tēls iespaidojis viņu kā cilvēku, Regīna atzīst, ka joprojām cenšas sevī piebeigt Zentas filozofiju. „Atceros, kad sākām to seriālu filmēt, teicu, ka man nav nekā kopīga ar Zentu. Bet kaut kas jau bija… To apzinoties, visiem spēkiem centos no tā izvairīties. Piemēram, dzīvot pašpārliecinātāk. Tāpēc, ja man prasa, vai no Zentas nav kas pielipis, saku, ka no viņas esmu tikai mācījusies, ko nevajag darīt. Katrā ziņā ņaudēt par dzīvi man ļoti nepatīk. Lai Dievs žēlīgs!”