foto: Vida Press
Cīņa ar vēzi padarījusi Šenonu Dohertiju par labāku cilvēku
Šenona Dohertija.
Slavenības
2018. gada 15. septembris, 16:11

Cīņa ar vēzi padarījusi Šenonu Dohertiju par labāku cilvēku

Jauns.lv

Pēc grūtās cīņas ar vēzi, ko seriālu „Beverlihilsa 90210” un „Amulets” aktrisei Šenonai Dohertijai izdevies veiksmīgi uzvarēt, viņa norāda: „Slimība padarīja mani par labāku cilvēku.”

Aktrise Šenona Dohertija atgriezusies darbā televīzijā un nesen viesojusies pārraides „Good Morning America” studijā, kur pastāstījusi par to, kā viņu izmainījusi smagā saslimšana – krūts vēzis. Šī ir pirmā intervija, ko Dohertija publiski sniegusi kopš 2015. gada, kad viņai konstatēja ļaundabīgu audzēju.

„Viss ir ļoti labi,” TV intervijā apliecinājusi aktrise. „Kad izdzirdi vārdu remisija, tas uzjundī dažādas emocijas. Rodas jautājums ‘kas sekos tālāk?’. Ir mazliet bail un māc drūmas nojautas. Brīdi es jutos apjukusi – ‘kas gan būs tagad?’”

foto: Vida Press
Dohertija pamet TV pārraides „Good Morning America” studiju. Šī bija viņas pirmā intervija kopš 2015. gada, kad aktrisei konstatēja krūts vēzi.

„Taču pēc tam viss sāk nosēsties apziņā un tu kļūsti priecīga, kļūsti tik saviļņota. Taču tev ir jāgaida šī piecu gadu atzīme, bet pēc tam desmit gadu. Tā, ka vārds remisija man aizvien ir viens traks vārds.”

Pēc tam, kad Dohertijai diagnosticēja vēzi, viņa pārcieta operāciju, ķīmijterapiju un apstarošanu. Par ārstēšanās gaitu un savām sajūtām aktrise regulāri stāstīja savā „Instagram” blogā.

„Zinu, ka dalīšanās man palīdzēja. Šie aizkustinošie stāsti, ko saņēmu no citiem cilvēkiem par to, kam viņi gājuši cauri... tie deva man cerību, sniedza atbalstu un mīlestību, un patiešām ļoti palīdzēja,” apliecina aktrise. „Mēs bijām kā ģimene. Visā šajā ceļā ir arī kaut kas tik skaists.”

Šenonas Dohertijas vīrs, mamma un draugi bijuši viņas visapbrīnojamākā atbalsta komanda visā ārstēšanās laikā.

„Mans vīrs bija fenomenāls,” slavē aktrise. „Viņš atteicās no tonnas darbu, viņš fantastiski par mani rūpējās. Mana mamma vienmēr bija līdzās. Viņi bija kā komanda. Man ļoti paveicās.”

Dohertija uzskata, ka trīs gadus ilgā cīņa ar vēzi padarījusi viņu par labāku profesionāli savā jomā.

View this post on Instagram

This.

A post shared by ShannenDoherty (@theshando) on

„Man šķiet, slimība mani padarīja par labāku aktrisi, es arī uzskatu, ka tā padarīja mani par labāku cilvēku,” norāda Dohertija. „Vēzis nojauc visas tevis uzceltās sienas, visas tavas barjeras, visu, ko dzīve it kā tev uzmetusi... Tu šādi sargā sevi, jā. Taču tas viss vairs nestrādā.”

Savā jaunākajā projektā, TV filmā ar nosaukumu „No One Would Tell”, Dohertija atveido vientuļo māmiņu, kuras pusaudzei meitai izveidojušās attiecības, kurās nav sveša vardarbība.

„Man tā bija brīnišķīga loma. Es gribēju pārliecināties, ka tiešām spēju to paveikt,” paskaidro aktrise. „Gribēju būt droša, ka esmu atgriezusies un gatava.”