foto: Vida Press
Pēc bērna laišanas pasaulē 55 gadus vecā Brigita Nīlsena jūtas "tik laimīga kā nekad agrāk"
Brigita Nīlsena un viņas vīrs Matia Dessi.
Slavenības
2018. gada 12. septembris, 07:14

Pēc bērna laišanas pasaulē 55 gadus vecā Brigita Nīlsena jūtas "tik laimīga kā nekad agrāk"

Jauns.lv

Aktrises un modeles Brigitas Nīlsenas vārds nonāca ziņu virsrakstos šovasar, kad viņa paziņoja, ka 54 gadu vecumā laidīs pasaulē bērnu. Nesenā intervijā viņa pastāstījusi par savu meitiņu un jaunajiem mātes pienākumiem. Aktrise, kura jūlijā nosvinējusi 55. dzimšanas dienu, atzinusi, ka šobrīd jūtas „tik laimīga kā nekad agrāk”.

„Pats labākais par mātes lomu manā vecumā ir tieši mans vecums,” viņa norādījusi intervijā telekanālam „ABC News”. „Es esmu nobriedusi. Es esmu ļoti, ļoti laimīga. Nekad mūžā neesmu bijusi laimīgāka!”

Brigita Nīlsena un viņas vīrs Matia Dessi (39) meitu Frīdu pasaulē sagaidīja šā gada jūnijā - pēc tam, kad pāris 10 gadus bija centies tikt pie kopīga mazuļa. Nīlsenai ir četri dēli, kuriem jau ir pāri divdesmit un trīsdesmit gadiem. Viņi nākuši pasaulē aktrises iepriekšējās attiecībās. Nīlsenas vīram Matia Dessi meitiņa Frīda ir viņa pirmais bērns.

„Desmit gadi, mēs visi zinām, ir dekāde. Dekāde – tas izklausās vēl ilgāk,” pārdomās dalījusies Nīlsena. „Tas ir ilgs laiks. Bet viņa ir šeit, mēs nepadevāmies.” Šis garais ceļš Brigitu ar vīru „satuvinājis vēl jo vairāk”. Jo „visbriesmīgākajos un skumjākajos brīžos” abi zinājuši, ka „ir viens otram”.

Neraugoties uz to, ka Nīlsena un Dessi bija gatavi darīt visu, lai tiktu pie ģimenes pieauguma, ārsti aktrisei devuši tikai 2% izredžu, ka centieni ar mākslīgo apaugļošanu vainagosies ar panākumiem un veiksmīgi iznēsātu bērnu.

„Sākumā pats grūtākais bija: tu domā, ka paliksi stāvoklī, jo viss taču ir tik... tehnoloģiski attīstījies, izklausās tik nevainojami,” atceras Nīlsena. „Bet tu pat neapjaut, cik sarežģīti tas ir, viss šis ceļš, [kas jāveic].” „Šķiet, ka pirmajā reizē, kad mums ar vīru pateica, ka grūtniecības tests ir negatīvs, es sabruku,” atceras aktrise. „Es jutos izmisusi.”

Pēc desmit gadu ilgiem centieniem, kad pāris visbeidzot izdzirdēja tik gaidītos vārdus, ka grūtniecības tests ir pozitīvs, ārsti mudināja nesteigties ar priecīgo jaunumu izziņošanu publiski, jo aizvien pastāvēja vēl daudz citu ārkārtīgi augsta riska faktoru.

„Manā vecumā... trešajā grūtniecības mēnesī tu aizvien neesi drošībā,” apliecina Nīlsena. „Arī ceturtajā mēnesī tu neesi droša. Un arī piektajā mēnesī neesi droša.” Brigita atceras, ka viņas ārsts rekomendējis: „Jūsu vietā es pagaidītu līdz 27. nedēļai, jo tajā laikā, neraugoties uz to, kas notiks, jūs būsiet drošībā.”

37. grūtniecības nedēļā Brigita Nīlsena ar ķeizargrieziena palīdzību pasaulē laida meitiņu Frīdu.

View this post on Instagram

Our precious little Frida, our true love. ❤️

A post shared by Brigitte Nielsen (@realbrigittenielsen) on

„Tas bija neticami,” atceras Nīlsena. „Kad esi augsta riska situācijā, tas nekad neiziet no prāta. ‘vai šodien viss būs kārtībā?’ Tu nevari aizbēgt no šādām domām.”

Citām sievietēm viņas vecumā, kas vēlas uzsākt mākslīgās apaugļošanas procesu, aktrise vēlas ieteikt, lai viņas vispirms sev pajautā, vai spēs „psiholoģiski tikt ar to galā”. Pozitīva galarezultāta iespējas ir tik niecīgas.

„Jums vajag ielūkoties sev dvēselē,” norāda Nīlsena, „un jums vajag daudz lasīt.”

„Vispirms pajautājiet pašas sev, vai domājat, ka to spēsiet? Cik ļoti jūs to alkstat, cik ļoti vēlaties, un vai varēsiet tikt ar to galā? Vai jūsu ķermenis varēs ar to tikt galā? Vai jūs psiholoģiski spēsiet tikt ar to galā?”

Nīlsena arī nokritizējusi sabiedrībā iesīkstējušos uzskatus, ar ko gados vecākām māmiņām nākas saskarties, bet nekad ne gados vecākiem tēviem. Sabiedrība pret šīm sievietēm „spēj būt patiešām nejauka”.

„Es biju ļoti noraizējusies par to, ka cilvēki.... varētu pateikt ‘Kā viņa to uzdrīkstas? Viņai ir 54 gadi. Un kā ar bērnu? Un ja nu tas nomirst?’” – atceras Nīlsena.

Brigita Nīlsena ar 15 gadus jaunāko vīru

gallery icon

„Ticiet man, ir jāveic tik daudz dažādu analīžu un izmeklējumu, ka ārsti pat neļautu tev mēģināt tikt pie bērna, ja tu nebūsi super veselīga. Tas ir pamatnoteikums,” viņa norāda.

Nīlsena norāda, ka viņas vīrs ir „15 gadus jaunāks par mani”.

„Tā, ka šajā situācijā Frīdai būs vecāka, lieliska, brīnišķīga, nobriedusi mamma un viņai būs jautrs un aizraujošs jaunāks tētis,” apliecina aktrise. „Viņai būs vislabākais no abām pusēm.”

Nīlsena apliecina, ka īpaši piedomā, lai pati par sevi pienācīgi parūpētos un viņa varētu būt vienmēr līdzās Frīdai. Ģimene ar nepacietību gaida, ko liktenis tai būs sagādājis.

„Man ir par sevi jārūpējas,” apliecina Nīlsena. „Jāēd pareizi, jāvingro pareizi, jābūt laimīgai, jāmāca viņai labas lietas un jābūt arī reālai.”

„Mēs esam izdarījuši izvēli. Jā, man jābūt reālai, ka pēc 15 gadiem viņa būs 15 gadus veca, bet man būs 70,” viņa piebilst. „Es, mazulīt, izskatīšos kā piecdesmitgadīga!”

Brigita Nīlsena aizvadīto gadu laikā

gallery icon