foto: no privātā arhīva
Ineta Ķirse ar 11 gadus jaunāko vīru nosvin 20 gadus laulībā: "Ārējiem parametriem nav nekādas nozīmes"
Slavenības
2018. gada 29. augusts, 06:24

Ineta Ķirse ar 11 gadus jaunāko vīru nosvin 20 gadus laulībā: "Ārējiem parametriem nav nekādas nozīmes"

Žurnāls "Kas Jauns"

Jogas pasniedzēja Ineta Ķirse-Tiesniece (52) ar vīru advokātu Jāni Tiesnieku (41) nupat romantiskā divvientulībā atzīmējusi kāzu 20. jubileju, raksta žurnāls "Kas Jauns".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar savu dzīvesveidu, zināšanām un dzīves skatījumu Ineta Ķirse iedvesmo daudzus – arī 52 gados, būdama jau divu mazbērnu vecmāmiņa, Ineta izskatās jauna, skaista un starojoša. Tam, ka Inetai ar vīru Jāni ir 11 gadu starpība, ir grūti noticēt.

foto: no privātā arhīva

Kāzu gadadienu pāris atzīmējis savā ābeļdārzā. „Tāpat divatā, bez ciemiņiem – pa dārzu klejoja tikai vīramāte. Secinājām, ka mums tīk būt šajā savā vietā divatā. Bez restorāna un maltītēm. Iedzērām vīnu, bija zāļu tējas, bet tas nebija būtiskākais. Mums bija ļoti jauka saruna... Izrunājām daudz un dažādas lietas, ko it kā arī ikdienā darām. Bet šis kāzu jubilejas datums sarunai piešķīra citu, tādu īpašu vibrāciju,” žurnālam "Kas Jauns" pastāstījusi Ineta.

Draudzene puisi noskatīja trolejbusā

Ar Jāni Ineta iepazinās pirms 22 gadiem – jaunu, staltu un izskatīgu studentu uz Ķirses vārdā nosaukto modeļu aģentūru atvedusi viņas draudzene un kolēģe, tagadējā Baltijas Modes federācijas prezidente Jeļena Strahova. „Jā, mums ir pat savedēja! Jeļena Jāni noskatīja trolejbusā un atveda uz aģentūru. Dejojām uz dažādām skatuvēm gan Latvijā, gan aiz robežām, šoviem bija vajadzīgi izskatīgi puiši, inteliģenti, spējīgi kustēties, talantīgi un atvērti. Jānis bija kluss un mierīgs, varbūt pat nedaudz kautrīgs. Bet viņš atnāca! Tolaik vēl tikai studēja jurisprudenci."

    "Tā mūsu ceļi aizvijās kopā."

"Viņš labi modelēja, labi studēja, ir beidzis divas maģistrantūras. Mēs viens otram bijām blakus gan mācībās, gan darbā. Uzvedumu mēģinājumos tikāmies bieži, es mācīju deju soļus, veidoju horeogrāfiju, kopā uzstājāmies. Ilgu laiku grupā bijām tikai divas sievietes – es un Jeļena,” atminas Ineta.

foto: no privātā arhīva
"Mīlestības būtība ir paļāvība," tā Ineta.

Viss sākās ar pirmo deju

Radošajā gaisotnē abu vidū uzplaukušas jūtas, un Jānis pirmais izrādījis uzmanību pasniedzējai. „Mums nebija pirmās kafijas, bet gan pirmā deja. Lai arī parasti uzstāšanās vietās nepalikām, pēc viena no šoviem mēs reiz aizkavējāmies. Ja nemaldos, tas bija privāts pasākums. Un tajā Jānis mani uzlūdza uz deju,” atklājusi jogas pasniedzēja, kurai drīz sekojušais otrais randiņš dziļi atmiņā iespiedies ar savu aromātu.

„Pēc viena no šoviem naktī gājām kopā gar planetāriju, un ceļš mūs veda caur liepu aleju. Smarža bija tik reibinoša... Domāju, ka arī tai bija sava loma mūsu satikšanās stāstā,” bilst Ķirse.

Gadu starpību nav izjutuši

Ineta teic, ka ar cilvēku izbrīnu par to, ka ir kopā ar 11 gadus jaunāku vīrieti, nav saskārusies.

foto: no privātā arhīva
Ineta un Jānis kāzu dienā pirms 20 gadiem.

„Neviens nekādu pārsteigumu neizrādīja, droši vien nemaz nepamanīja. Arī tagad nepauž, kad kopā kur ejam. Mēs uz to nekoncentrējamies un nekad neesam gadu atšķirību izjutuši. Ja dzīvo kopā ar cilvēku, attiecībās nejūti viņa ārējo veidolu kā vecāku, jaunāku, izskatīgāku vai ne tik. Mīlestība ir mīlestība, un ārējiem parametriem nav nekādas nozīmes. Dvēselēm nav vecuma. Jau pašā sākumā Jānis bija ļoti pieaudzis un nobriedis vīrietis. Varbūt drīzāk es biju nenobriedusi,” tā Ineta.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Par kopējo un atšķirīgo, par attiecību stūrakmeņiem, izbraucieniem pa Latviju un to, kā Jānis mīļoto lutina, vairāk lasiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!