foto: Vida Press
Modele Krisija Tīgena ar ģimeni atrodas zemestrīces skartajā Indonēzijā un lūdz „zemei rimties”
Modele Krisija Tīgena ar vīru mūziķi Džonu Ledžendu.
Slavenības
2018. gada 6. augusts, 16:54

Modele Krisija Tīgena ar ģimeni atrodas zemestrīces skartajā Indonēzijā un lūdz „zemei rimties”

Jauns.lv

Modele Krisija Tīgena, pašai to negribot, kļuvusi par reportieri no „karstā punkta”. Viņa kopā ar vīru un abiem bērniem devusies atpūsties uz Bali salu Indonēzijā, kur piedzīvojusi zemestrīci. Lai gan spēcīgākie pazemes grūdieni skāruši Lombokas salu, arī Bali tā bija jūtama.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dažas stundas pēc pirmās postošās zemestrīces salās valda sāpes un posts. Ir jūtami pēcgrūdieni un cilvēkos valda satraukums. Noraizējusies ir arī modele Krisija Tīgena ar vīru mūziķi Džonu Ledžendu un abiem bērniem, kas devušies uz šo zemi baudīt brīvdienas. Kādā no „Twitter” ierakstiem Tīgena informē, ka piedzīvojuši vēl vienu mazu pēcgrūdienu un lūdzas „zemei rimties”.

„Ak, mans Dievs,” modele raksta pirmajā ziņojumā pēc piedzīvotās zemestrīces. „Bali. Dreb. Tik ilgi.”

Modele un pavārgrāmatu autore kopā ar vīru, divus gadus veco meitu Lunu un divus mēnešus veco dēlu Mailzu Bali salā bija pavadījuši aptuveni nedēļu, kad piedzīvoja zemestrīci. Pirmās stiprums novērtēts 6,9 magnitūdās, bet pēcgrūdieni attiecīgi 4,9 un 5,6 magnitūdās, kas mudinājuši iedzīvotājus un tūristus pamest savas mājas un viesnīcas.

Krisija Tīgena ar ģimeni apmetusies brīvdienu mājā, kas celta uz balstiem ūdenī. Šīs ir brīnišķīgs veids, kā baudīt Bali dabu, taču pavisam neapskaužama izvēle zemestrīces laikā. Piecpadsmit sekunžu ilgā zemestrīce likusi justies, it kā viņi būtu uz noenkurota kuģa, kas viļņos šūpojas.

Tīgena turklāt bijusi pavisam kaila [tā viņai vislabāk patīk ar krūti barot jaunāko bērnu], kad piedzīvojusi zemestrīci.

„Es pavisam mierīgi izgāju ārā, auklējot mazuli, un teicu: ‘Esmu kaila, esmu kaila, esmu kaila. Kaila, kā tāds pliks zombijs’,” Krisija atceras izbīli, kura laikā centusies saglabāt mieru.

foto: Vida Press
Krisija Tīgena ar krūti baro dēliņu Mailzu un „lielās meitas” Lunas lelli. Modelei patīk barot bērnu, kad viņa ir kaila. Šādā situācijā viņu pārsteidza nesenā zemestrīce Bali.

Pēc tam sekoja pēcgrūdieni. Izbīlis bija pamatīgs.

„Vai es pati aizvien drebu, vai arī mazās zemestrīces nedomā beigties,” savā „Twitter” blogā fanus par situāciju tupināja informēt modele. „Es cenšos šeit saglabāt mieru.”

Pirms zemestrīces Krisija sociālajos tīklos dalījās ar brīvdienu fotogrāfijām. Sestdienas vakarā viņa ar vīru izbaudījusi romantiskas vakariņas, bet svētdien kopā ar divus gadus veco Lunu apmeklējušas rotaļlietu veikalu.

Atgādināsim, ka tūristu iecienīto Indonēzijas Lombokas salu svētdien satricināja spēcīga zemestrīce, kurā pēc jaunākajiem datiem gājuši bojā 82 cilvēki, bet vairāki simti ievainoti, paziņojušas amatpersonas. Pēc zemestrīces tika izsludināts brīdinājums par iespējamo cunami, kas vēlāk tika atcelts.

ASV Ģeoloģijas dienesta dati liecina, ka zemestrīce sasniegusi septiņu magnitūdu stiprumu un tās epicentrs atradies 10,5 kilometru dziļumā. Vietējie mediji ziņo, ka cietušas daudzas ēkas Lombokā un netālu esošajā Bali.

Zemestrīcei sekoja 21 pēcgrūdiens, no kuriem spēcīgākais bija 5,6 magnitūdas stiprs. Vairums upuru ir kalnainajā Lombokas ziemeļu daļā, kas atrodas atstatu no galvenajiem tūrisma apvidiem dienvidos un rietumos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Uz patversmēm evakuēti tūkstošiem cilvēku.

Lielākie postījumi nodarīti Lombokas lielākajā pilsētā Mataramā.

Zemestrīcē Indonēzijas Lombokas salā daudz bojāgājušo

Tūristu iecienīto Indonēzijas Lombokas salu svētdien satricinājusi spēcīga zemestrīce, kurā gājuši bojā 82 cilvēki, bet vairāki simti ievainoti, paziņojušas amatpersonas.

gallery icon
70

Lombokā un Bali bija plānotas divas ministru konferences par reģionālo drošību un pretterorismu. Lombokā pašreiz atrodas ministri no Austrālijas, Jaunzēlandes un Mjanmas. Neviens no ministriem zemestrīcē nav cietis, bet pirmdien plānotā sanāksme ir atcelta, un viņi atgriezīsies savās valstīs.

Pirms nedēļas Lombokas salu satricināja 6,4 magnitūdas stipra zemestrīce, kas laupīja dzīvību 16 cilvēkiem.