Popzvaigznes Džordža Maikla mīļākais: "Viņš izdarīja pašnāvību"
foto: Mirrorpix / Vida Press
Britu dziedātājs 53 gadu vecumā mūžībā aizgāja 2016. gada Ziemassvētkos.
Slavenības
2018. gada 23. jūlijā, 12:33

Popzvaigznes Džordža Maikla mīļākais: "Viņš izdarīja pašnāvību"

Jauns.lv

2016. gada decembrī viņsaulē aizgāja slavenais britu mūziķis Džordžs Maikls. Izmeklētāji pēc vairākiem mēnešiem pavēstīja, ka mūziķis miris dabīgā nāvē, bet Džordža bijušais mīļākais to apstrīd, jo uzskata - dziedātājs izdarījis pašnāvību.

Popzvaigznes Džordža Maikla mīļākais: "Viņš izdarī...

Britu dziedātājs 53 gadu vecumā mūžībā aizgāja 2016. gada Ziemassvētkos. Viņš tika atrasts miris savās mājās Oksfordšīrā, Anglijā, miris dilatācijas kardiomiopātijas ar miokardītu un aptaukotas aknas dēļ. Sākotnējie sekcijas rezultāti nesniedza neapšaubāmu nāves cēloni, tādēļ tika veiktas papildu pārbaudes, līdz tikai martā tika paziņots - mūziķis miris dabīgā nāvē.

Ir zināms, ka Džordžs Maikls lietoja narkotikas. Dilatācijas kardiomiopātija, ko var izraisīt narkotisko vielu lietošana, ietekmē sirds spēju pumpēt asinis, jo sirds kļūst palielināta un novājināta. Miokardīts ir sirds muskulatūras iekaisums.

Mūziķi mirušu atrada slavenību frizieris Fadi Favazs, ar kuru pēdējo gadu laikā Džordžu Maiklu saistīja romantiskas attiecības.

Un nu tieši Favazs pavēstījis, ka uzskata - Maikla nāve bijusi pašnāvība. Kā saka Fadi, jau pirms tam viņa draugs vairākas reizes mēģinājis darīt sev galu un piektā reize izrādījusies liktenīga.

Džordžs Maikls ar mīļoto vīrieti Šveicē

Dziedātājs Džordžs Maikls šobrīd uzturas Šveicē. Viņš klīnikā „Küsnacht” iziet rehabilitācijas kursu. Ārstēšanos no narkotiku atkarības mūziķim mēnesī maksā 200 ...

"Man jau ir nelabi, man ir apnicis, ka ļaudis man visu laiku vaicā, kas īsti notika tajos Ziemassvētkos. Un es jums teikšu - Džordžs nomira savas mātes dzimšanas dienā, tā nu varētu būt atbilde uz dažiem jautājumiem," teicis Favazs. "Var arī pieminēt, ka bija nepieciešami pieci mēģinājumi, lai viņš atņemtu sev dzīvību."

Džordža Maikla māte piedzima 1938. gada 24. decembrī, bet 1997. gadā mira no vēža. Savukārt dziedātāja tēvocis Kolins, kas arī esot bijis homoseksuāls, izdarīja pašnāvību Džordža dzimšanas dienā - 1963. gada 25. jūnijā. Pēc tam pašnāvību izdarījis arī bēdu sagrauztais Džordža vectētiņš.

"Viņi abi ielika galvas gāzes krāsnī. Laimīgā mana māmiņa, viņa atrada viņus abus..." tā savulaik atklāja Maikls. Tieši šo tuvinieku traģēdiju dēļ dziedātājs no mātes slēpis savu homoseksualitāti, jo Leslija trakoti baidījusies, ka dēlā būtu iedzimis "geju gēns" un viņu piemeklēs tāds pats liktenis.

Maikls, kura īstais vārds ir Georgijs Kiriaks Panajotu, dzimis Londonā 1963.gadā Kipras grieķa un anglietes ģimenē. Slavu viņā iemantoja, dziedot duetā "Wham!", kuru 1981.gadā izveidoja kopā ar vidusskolas draugu Endrjū Ridžliju, un karjeras laikā mūziķis pārdeva vairāk nekā 100 miljonus albumu eksemplāru.

Pēc vairākiem spekulāciju pilniem gadiem par viņa seksuālo orientāciju Maikls 1998.gadā paziņoja, ka ir gejs. Pēdējos savas dzīves gados viņš iekļuva vairākos ar narkotikām un veselības stāvokli saistītos incidentos.

2010.gadā viņam tika piespriestas astoņas nedēļas cietumā par automašīnas vadīšanu narkotiku reibumā. 2011.gadā viņš Vīnē vairākas nedēļas pavadīja slimnīcā pēc saslimšanas ar plaušu karsoni. Mūziķis pats vēlāk izteicās, ka esot bijis tuvu nāvei.