foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Rajecka, Reiznieks un Sipeniece - arī viņi ir Dziesmu svētku dalībnieki!
"Mums visiem patīk enerģija un dzirkstele, ko sniedz mūzika un deja," tā Olga Rajecka.
Slavenības
2018. gada 5. jūlijs, 08:24

Rajecka, Reiznieks un Sipeniece - arī viņi ir Dziesmu svētku dalībnieki!

Līva Krastiņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Pilnā sparā rit XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kuros piedalās vairāk nekā 40 000 dalībnieku. Un viņu vidū ir arī sabiedrībā zināmas personas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sipeniece trenē balsi
TV raidījumu un pasākumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare vairākus mēnešus apmeklēja kora "Jubilate" nodarbības.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

Lai iemācītos pareizi dziedāt un kopā ar tūkstošiem dziedātāju no visas Latvijas Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā "Zvaigžņu ceļā" atrastos nevis skatītāju rindās, bet Mežaparka estrādē.

Rajecka vienā solī ar vīru
Dziedātāja un deju kolektīva "Rotaļa XO" dalībniece Olga Rajecka ir apguvusi visu deju soļus un gatava gaidāmajos svētkos dejot lieluzvedumā "Māras zeme", dziedāt un dejot koncertā "Arēnā Rīga" – "Vēl simts gadu dejai", kā arī piedalīties svētku dalībnieku gājienā.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
„Mūs abus deja vieno joprojām, ceru, ka tā būs arī turpmāk. Kad ej uz mēģinājumiem un esi kopā ar vīru un vienā solī, tas ir fantastiski," saka Ivo sieva Olga.

Turklāt vēl nozīmīgāki šie svētki viņai ir tāpēc, ka deja viņu saveda kopā ar vīru Ivo Bankavu, ar ko šogad svinēs ceturto kāzu gadadienu. „Mūs abus deja vieno joprojām, ceru, ka tā būs arī turpmāk. Kad ej uz mēģinājumiem un esi kopā ar vīru un vienā solī, tas ir fantastiski. Arī audžudēls dejo tautiskās dejas. Mums visiem patīk enerģija un dzirkstele, ko sniedz mūzika un deja. Un, ja varu dziedāt un dejot reizē, tas mani divkārt pabaro, lai arī nav vienkārši izdarāms,” žurnālam "Kas Jauns" pastāstījusi dziedātāja.

Kikustu iedrošina kolēģe
Jauktā kora "Domino" dalībnieku rindās jau vairāk nekā sešus gadus ir LTV raidījuma "Rīta panorāma" vadītājs Gusts Kikusts.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

„Bija tāda maģiskā reize, kad ar radio kolēģi Agnesi Vasermani nerunājām par darbu, bet dzīvi. Sarunas laikā viņa mani iedrošināja aiziet uz kora mēģinājumu. Es nenobijos, un arī viņi nenobijās un mani uzņēma korī,” ar smaidu atceras Kikusts.

Tā ar "Domino" kolektīvu, ko TV raidījuma vadītājs raksturo kā žiperīgu, draudzīgu un daudzveidīgu, viņš uzstāsies jau otrajos pieaugušo dziesmu svētkos. „Emocijas par gaidāmajiem svētkiem zum visapkārt – gan medijos, gan korī. Arī kolēģis televīzijā bija labvēlīgi noskaņots pret manu vēlmi piedalīties svētkos, piekrita samainīt grafiku bez liekas cīņas,” tā Kikusts.

Reiznieks izbaudīs darba augļus
Žurnālists un raidījuma "Hattrick" producents Dīvs Reiznieks dejo Ķekavas tautas deju ansamblī "Zīle", kas šogad svin 50. jubileju, un par godu tam prezentēja videoklipu "Tautas deju ABC", kas ir kā dejas svētki, koncentrēti četrās minūtēs.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

Šogad būs otrie deju svētki, kuros Reiznieks piedalās. „Tikai 2012. gadā sāku dejot. Dejotāji, tāpat kā dziedātāji un pūtēji, svētkiem gatavojas piecus gadus. Ir gan deju soļu apgūšana, gan skates. Gaidāmie koncerti būs darba augļi, ko izbaudīšu ar pilnu krūti,” saka Reiznieks, piebilstot, ka darba pienākumi svētkiem netraucēs, jo sācies atvaļinājums.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās