foto: Juris Rozenbergs
Paukštello uz Dailes teātri vairs neiet: "Tik brīvs neesmu juties sen"
Slavenības
2018. gada 29. jūnijs, 06:19

Paukštello uz Dailes teātri vairs neiet: "Tik brīvs neesmu juties sen"

Jauns.lv

Pēc Dailes teātrī pavadītiem 45 gadiem jau pāris sezonas no savas mīļās skatuves atvadījies dziedošais aktieris Jānis Paukštello (67). Viņš tagad spēlē izrādēs, kurās pats grib.

"2016. gada beigās būtībā aizgāju no teātra, bet savā garā no turienes biju projām krietni agrāk," žurnālam "Kas Jauns" atklājis Paukštello.

"Atminos, aizgāju pie teātra direktora un teicu: „Viss...” Teātris paturēja mani līdz sezonas beigām, lai es tur būtu nostrādājis 45 gadus. Aizgāju no Dailes teātra klusu un mierīgi. Nekādas atvadu balles nebija... ”

Jānis Paukštello koncertuzvedumā “Tobāgo!” fotosesijā

Jānis Paukštello koncertuzvedumā “Tobāgo!” fotosesijā Zinātņu akadēmijas torņa skatu laukumā 2017. gada maijā.

gallery icon
24

Taujāts, vai tagad kā skatītājs mēdz apmeklēt savu ilggadējo darbavietu, Paukštello saka: „Pagaidām es neeju uz teātri. Sieva Elīna iet, es ne. Kaut arī mani aicina. Man neprasās. Es izbaudu brīvību. Tik brīvs neesmu juties sen. Ir pēdējais laiks manā dzīvē, lai es varētu būt tāds, kāds esmu. Cita laika nebūs," tā Paukštello.

foto: Juris Rozenbergs
Jānis ar sievu Elīnu šovasar atzīmē kāzu 18. gadadienu.

"Vēlos izbaudīt laiku ar ģimeni. Tagad ir cits dzīves ritms. Beidzot redzu savus bērnus, nevis, pārnākot mājās, sprāgstu pušu par katru sīkumu. Laiks teātrī prasīja savu atdevi. Tagad tāpat strādāju, cik varu, bet piekrītu projektiem, kuros pats vēlos piedalīties,” saka Paukštello.

Jānis atzīst, ka aktiera profesija nav rožaina – nav tikai skatītāju aplausi un mīlestība. „Mans aktiera darbs teātrī prasīja pakļaušanos. Režisors saka citu, dažkārt ne visai pieņemamu viedokli, tev tas ir jāpieņem un jāpadara par savējo. Reizēm tas ir tik nepatīkami..."

Jānis Paukštello koncertiestudējuma “Tobāgo!” mēģinājumā

gallery icon
31

"Mūsu profesijā jau nav tā, ka tu vari atteikties. Bet man nav kā zirdziņam jāmāj ar galvu un visam jāpiekrīt. Lai cik tas dīvaini būtu, bet padomju laikos vismaz varēju izstrīdēties ar režisoru par lomu, bet, ja man tagad klāt pienāk trupas vadītājs un saka, lai nestrīdos pretī, pamatojot – tu esi izpildītājs –, tad tas ir vāks..."

Vairāk Paukštello atklāsmes par teātri, mīļotās sievas atbalstu un sapni par vecumdienām lauku mājiņā lasiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!